ΕΙΜΑΣΤΕ ΚΑΛΕΣΜΕΝΟΙ ΣΤΗ..ΔΟΞΑ ΤΟΥ ΘΕΟΥ..

Αποτέλεσμα εικόνας για ΔΟΞΑ ΤΟΥ ΘΕΟΥ..

 

 

 

 

 

 

 

Η Μαρία η Μαγδαληνή με υπομονή και καρτερία  ¨περίμενε¨ έξω από το σπήλαιο δηλαδή το μνήμα, όπου τέθηκε το σώμα του Ιησού, μέχρις ότου ¨αντάμωσε¨ τον αναστάντα Κύριο. Ο Ναος Που Εκκλησιαζομαστε Ειναι ,Κατα Καποιο Τροπο, Τυπος Εκεινου Του Σπηλαιου Κατα Τον Άγιο Γρηγοριο Τον Παλαμα. Και μείς στεκόμαστε ενώπιον του Δεσποτικού Σώματος που τίθεται πάνω στην Αγία Τράπεζα, με προσήλωση και υπομονή και καθαρή διάνοια για να δούμε τον Χριστό και να τον δεχθούμε και να γεμίσουμε από τη θεία Χάρη Του.

 

 

 

 

 

Σχετική εικόνα

 

 

 

Περιγράφοντας ο Παπαδιαμάντης το Ναό της Χριστού Γεννήσεως στο Κάστρο, αναφέρει για τις τοιχογραφίες:¨και ολόγυρα αι μορφαί των Μαρτύρων Οσίων και Ομολογητών. Ίστανται επί των τοίχων Ημερουντες, Απαθεις, Οποιοι Εν Τω Παραδεισω, Ευθυ Και Κατα Προσωπον Βλεποντες, Ως Βλεπουσι Καθαρως Την Αγια ΤριαδαΤα κατορθώματα και οι άθλοι των Αγίων μας στηρίζουν και μας οδηγούν προς ανδρεία και ζήλο Θεού και μας ωθούν να τους μιμηθούμε και να επιθυμούμε την δόξα του Θεού. Άλλωστε η τιμή των εικόνων φανερώνει την αγάπη μας στο Χριστό.¨Η προς τους ευγνώμονας των ομοδούλων τιμή απόδειξιν έχει της προς τον κοινόν δεσπότην ευνοίας και η της εικόνος τιμή προς το πρωτότυπον διαβαίνει¨ Άγ. Ιωάννης Δαμασκηνός.

Θα μπορούσε κάποιος να πεί: Οι Μορφες Των Αγιων Μας Υπενθυμιζουν Την Εν Παραδεισω Ειρηνη, Την Απαθεια Και Την Προσωπον Προς Προσωπον Ενατενιση Της Δοξας Του Θεου.

Όχι όμως μόνο αυτό.

Οι πιστοί στην εκκλησία δεν ειμαστε απλώς παρατηρητές και εξηγητές εκείνων των πραγμάτων που οι τύποι εικονίζουν.

 

 

 

 

Αποτέλεσμα εικόνας για ειρήνη του Παραδείσου

 

 

 

 

 

 

Ειμαστε μέτοχοι και καλούμεθα να βιώσουμε την ειρήνη του Παραδείσου, ειμαστε καλεσμένοι στην απάθεια και στη γεύση της δόξας του Θεού. Με Απλα Λογια Μπαινουμε Σιγα-Σιγα Στον Παραδεισο, Οντες Ακομη Σε Αυτο Το Φθαρτο Σκηνωμα Και Το Θυμιαμα, Και Το Κερακι Και Οι Υμνοι Και Το Λαδακι Και Ολα Τα Υλικα Με Τα Οποια Λατρευουμε Το Θεο, Μας Οδηγουν Σε Εξοικειωση Με Την Κατα Χριστον Ζωη. Μας Μεταβαλλουν Με Ενα Βαθυ Οντολογικο Τροπο Και, Ενω Ειμαστε Φυσει Πηλος ,Ακτινοβολουμε Τη Δοξα Της Αφθαρσιας ,Γενομενοι Θεοι Κατα Χαρη.Όλα αυτά όμως δεν λειτουργούν μηχανικά και αυτόματα, χωρίς το δικό μας προσωπικό εν Αγίω Πνεύματι αγώνα. Τα μυστήρια αποκαλύπτονται στους ταπεινούς και την βασιλεία των Ουρανών αρπάζουν οι βιασταί.

 

 

 

 

 

Χρειάζεται η μετάνοια και ο φόβος του Θεού και η τήρηση των εντολών του.

Χρειάζεται πρωταρχικά η αγάπη για την αλήθεια γιατί χωρίς την αλήθεια του Χριστού την παρουσία του Αγίου Πνεύματος, οι τύποι καταντούν κενό γράμμα που σηματοδοτεί αντί για το Πνεύμα της ζωής, τον θάνατο.

Δυστυχώς σήμερα πολλά εκκλησιαστικά σχήματα διατηρούν μόνο τους τύπους της λατρείας, αλλά λόγω της προδοσίας της πίστης μένουν στερημένα της αληθείας. Και πολλά μοναστήρια που δείχνουν απόλυτη προσήλωση στο τυπικό της εκκλησίας μαζί με όλα τα κειμήλια και τους θησαυρούς που περιέχουν, έχουν καταντήσει ζωντανά μουσεία.

 

 

 

 

 

 

Πολύ συχνά μεταλαμβάνουμε το Σώμα και το Αίμα του Χριστού. Και λέει ο Απόστολος ¨ημείς δε σώμα Χριστού εσμέν και μέλη εκ μέρους¨.

Εξηγεί ο Άγιος Μάξιμος τι θα πεί ότι λεγόμεθα Σώμα Χριστού, ¨ου κατά στέρησιν των ημετέρων σωμάτων εκείνου το σώμα γινόμενοι ουδ‘ αυ πάλιν εκείνου καθ‘ υπόστασιν εις ημάς μεταβαίνοντος ή μεληδόν διατεμνομένου αλλά τω καθ‘ ομοιότητα της του Κυρίου σαρκός, την φθοράν αποσείεσθαι της αμαρτίας. Ως γαρ ο Χριστός κατά φύσιν σαρκί τε και ψυχή, καθ‘ ό νοείται άνθρωπος, αναμάρτητος ήν, ούτω και ημείς οι πεπιστευκότες αυτώ και διά Πνεύματος αυτόν ενδυσάμενοι, κατά προαίρεσιν εν αυτώ χωρίς αμαρτίας είναι δυνάμεθα¨.Με δύο λόγια το ζητούμενο είναι μέσα από τους τύπους και τα μυστήρια να έχουμε τους καρπούς του Αγίου Πνεύματος που φέρνουν την αγιότητα.

 

 

 

Χαιρετε.

 

 

 

Αποτέλεσμα εικόνας για ειρήνη του Παραδείσου

About kosmaser

Η ασθένεια είναι ο..κανόνας ! Η υγεία η εξαίρεση ! Η θεραπεία άθλος..και η ίαση ο τελικός μας σκοπός..

Σχολιάστε