Μπακαλιάρος υγραλατος. Ειναι μια προταση με πολλους αποδεκτες, μια κι εχει περασει στις μνημες μας. Αφού τον ξαλμυρίσουμε , δύο 24ωρα, δικη μου προταση να τον κάνουμε στον ατμο .Γίνεται πεντανόστιμος .
Θα χρειαστούμε 2 φιλέτα μπακαλιάρου,στο μέγεθος της παλάμης για κάθε μέλος της οικογένειας, 1 κιλό για τέσσερα άτομα
Και να ξέρετε ο παστός μπακαλιάρος φτουράει, δηλαδή το ένα κιλό αφού ξαλμυρίσει γίνεται 1,350.
Στον ατμομάγειρά μας, αφού βάλουμε τα κομμάτια στο καλάθι προσθέτουμε και λίγο δενδρολίβανο, ή θρουμπί.
Τα ατμοβράζουμε για 20 λεπτά.
Οταν είναι έτοιμος ο μπακαλιάρος τον σερβίρουμε στα πιάτα ετοιμάζοντας σ ένα σέικερ ελαιόλαδο, χυμό λεμόνι, δενδρολίβανο μουστάρδα dijon, και μπουκοβο καυτερό.
Είναι ένα πιάτο νόστιμο και ισορροπημένο σε πρωτεϊνη
αν μάλιστα έχουμε και μια σαλάτα με μαρούλι κρεμμυδι ρόκα ραδικια ζοχους Τότε ολοκληρώνεται η ευωχια.
Χαιρετε.
Υ.Γ. Για τους παραδοσιακους,μπακαλιάρος σκορδαλιά.Ομως να θυμάσθε: ηδονη οδυνη.Το δίδυμο που κυριαρχει στη ζωή μας.
Θα απολαύσουμε το έδεσμα, αλλά θα το πληρώσουμε μετά, πολλαπλώς.Η επιλογή δική μας.