Αποτέλεσμα εικόνας για μάθημα των Θρησκευτικών ...

Ερωτηση … 

Τί ακριβως ειναι το μάθημα των Θρησκευτικών …κατηχητικό ,ομολογιακό,ή μηπως…γνωσιολογικό, πολιτιστικό και θρησκειολογικό….

Αποτέλεσμα εικόνας για μάθημα των Θρησκευτικών ...

Ο κ. Φίλης είπε χαρακτηριστικά ότι η επικείμενη αλλαγή θα πραγματοποιηθεί ώστε τα Θρησκευτικά 

«να μην είναι μάθημα ομολογιακό, κατηχητικό αλλά μάθημα γνώσης των θρησκειών και βεβαίως της Ορθοδοξίας». 

«Θα ήθελα να ενημερώσω τη Βουλή των Ελλήνων ότι από φέτος σε όλες τις βαθμίδες της εκπαίδευσης θα εφαρμοστεί το νέο πρόγραμμα του μαθήματος των θρησκευμάτων.Θα προχωρήσουμε σε ένα πρόγραμμα αλλαγής του μαθήματος των θρησκευτικών, ώστε να μην είναι μάθημα ομολογιακό, κατηχητικό αλλά μάθημα γνώσης των θρησκειών και βεβαίως της Ορθοδοξίας, αλλά και των άλλων θρησκευμάτων τα οποία περιβάλλουν τη χώρα μας ή θρησκευμάτων οι πιστοί των οποίων ζούνε στη χώρα μας.Η Διαρκης Ιερα Συνοδος, απαντησε στον υπουργο πως παρακολουθεί τον υπουργό Παιδείας, Έρευνας και Θρησκευμάτων , να αναφέρεται σε δηλώσεις του απαξιωτικά και προσβλητικά για το μάθημα των Θρησκευτικών, χαρακτηρίζοντάς το κατηχητικό ή ομολογιακό, χαρακτηρισμοί που έχουν απορριφθεί από ειδικές επιτροπές και επιστήμονες που ασχολούνται με την διδακτική του μαθήματος. Ανάλογες δηλώσεις έγιναν εσχάτως και για το μάθημα των Αρχαίων Ελληνικών. Υπενθυμίζεται ότι το ισχύον πρόγραμμα του μαθήματος των Θρησκευτικών έχει γνωσιολογικό, πολιτιστικό και θρησκειολογικό χαρακτήρα και όχι κατηχητικό ή ομολογιακό.… 

Την δικη  του άποψή, για το θέμα του μαθήματος των θρησκευτικών,εξέφρασε (κατά την διάρκεια Αγιασμού )

 

ο Μητροπολίτης Ναυπακτου κ.κ.Ιερόθεος.

Ο Μητροπολιτης ανέφερε ότι το μάθημα των θρησκευτικών,εχει γνωσιολογικό, πολιτισμικό χαρακτήρα και θρησκειολογική αναφορά.και οχι κατηχητικό ή ομολογιακό χαρακτήρα, όπως ισχυριζεται ο υπουργος, άρα ..

Κάποιοι προσπαθούν να παραπλανήσουν το λαο,με την άποψη ότι τα θρησκευτικά πρέπει να μετατραπούν από..Ομολογιακό σε θρησκειολογικό.

Εξ αλλου, πανω απ όλα,οφείλεται  συνεργασία ανάμεσα στην Εκκλησία και την πολιτεία,αφού το κέντρο είναι ο Άνθρωπος.

Κατά τον τρόπο που τα παιδιά ξεκινούν και μαθαίνουν πρώτα την Ελληνική γλώσσα,έτσι οφείλεται να διδάσκονται πρώτα την δική μας παράδοση και τον δικο μας πολιτισμό.

¨Να μην ξεχναμε πως το έργο της Κατήχησης είναι έργο της Εκκλησίας και δεν το ¨παραχωρούμε¨ σε κανέναν εκτός της Εκκλησίας.Για τον λόγο αυτό και δεν θέλαμε ποτέ το μάθημα των Θρησκευτικών να έχει κατηχητικό χαρακτήρα.

Ακουστε τις αποψεις του Μητροπολιτου για το μαθημα των θρησκευτικων..Ξεκαθαριζει αρκετα το θεμα.