RSS Feed

ΚΑΤΑΚΡΙΣΗ..ΛΟΓΙΑ ΠΟΥ ΠΛΗΓΩΝΟΥΝ ΘΑΝΑΣΙΜΑ..

 

 

 

Μια γυναίκα πήγε σε κάποιον ιερέα να εξομολογηθεί. Αφού, τελείωσε την εξομολόγησή της πηρε συγχώρεση και, ξεκίνησε για το σπίτι της. Λιγο Πριν, φθάσει, θυμήθηκε ότι είχε ξεχάσει μιαν αμαρτία. Δεν σταθηκε για πολύ μ αυτή τη σκέψη,πήρε το δρόμο της επιστροφής, με σκοπο να την πει κι αυτή στον Πνευματικό.

 

 

 

 

Εκείνος, ρώτησε το λόγο της επιστροφής της, κι άκουσε με πολλή προσοχή τα όσα του ειπε.Όταν τελείωσε, της είπε ο ιερέας: Πήγαινε στο σπίτι σου, πάρε μια κότα και ελα παλι εδώ.Στο δρόμο που θα έρχεσαι ,Θα βγάζεις ένα ένα φτερο από την κότα και θα το πετάς στο δρομο.Εκείνη, χωρις δευτερη κουβεντα,εφηρμοσε οτι της είπε ο πνευματικός της.

 

 

 

Όταν ήρθε στον ιερέα πάλι,εκεινος σοβαρα τηςείπε:Πήγαινε τώρα να μαζέψεις τα φτερά της κότας που σκόρπισες ερχόμενη προς τα εδώ.«Πάτερ μου»,του είπε εκείνη, είναι αδύνατο να γίνει αυτό, γιατί ο αέρας πήρε τα φτερά και τα σκόρ­πισε εδώ κι εκεί.

 

 

 

 

 

Έτσι γίνεται, παιδί μου, και με τους λόγους της κατάκρισης,της απάντησε ο πνευματικός. Τα λό­για που λες τα παίρνουν οι άνθρωποι και τα σκορπούν στις καρδιές των άλλων, με αποτέλεσμα.,ανδρόγυνα να χωρίζουν, άνθρωποι να μη μιλιούνται μεταξύ τους και να μισούνται με απρόβλεπτες συνέπειεςΕίναι φοβερή αμαρτία η κατάκριση· η κακόβουλη εκείνη κρίση, που δείχνει  έλλειψη αγάπης για τον άλ­λο και κρύβει φοβερό εγωισμό για εκείνον που κατα­κρίνει. Είναι τόσο βαριά, που ο Χριστός παρομοιάζει την αμαρτία του άλλουμε αγκίδα και την αμαρτία όποιου κατακρίνει με δοκάρι.

 

Η κρίση ανήκει μόνο στο Θεό. Εκείνος θα υπολογί­σει στον καθένα τα κίνητρα που τον οδήγησαν στην αμαρτία· τις συνθήκες, κάτω από τις οποίες μεγάλωσε· την προαίρεσή του, ακόμα και τα γονίδιά του. Και στην κρίση της Δευτέρας Παρουσίας του Χριστού κινδυνεύει ο κατήγορος, σ αυτόν τον κόσμο, να μετατραπεί σε κατηγορούμενο εκεί  και, αντίθετα, ο κατη­γορούμενος εδώ να γίνει κατήγορος εκεί.

ο Άγιος Ιωάννης,συγγραφέας της«Κλίμακος»λέει: Είδα άνθρωπο που φανερά αμάρτησε,  ενώ στα κρυφά έκανε μεγά­λα καλά. Γι’ αυτό δεν πρέπει να κατακρίνουμε κανέναν.

Η εξωτερική εμφάνιση ξεγελάει και παρασύ­ρει τον άνθρωπο στην κατάκριση, αλλά, όπως λέει ο λαός, άνθρωπο βλέπεις, καρδιά όμως δεν ξέρεις. Και σίγουρα, ο Θεός θα θεωρήσει νίκη ενός ανθρώπου τον αγώνα και την προσπάθειά του, έστω κι αν αμάρτησε, στο τέλος, όμως, μετανόησε.Είναι προτιμότερο και θεάρεστο, αντί να ασχο­λούμαστε και να κατακρίνουμε τη συμπεριφορά των άλλων, να προσευχόμαστε με τα λόγια του Αγίου Εφραίμ του Σύρου:

 

 

 

«Κύριε, δώσε μου τη δύναμη να βλέπω

τις δικές μου αμαρτίες και

να μην κατακρίνω τον αδελφό μου».

 

 

Advertisements

About kosmaser

Η ασθένεια είναι ο..κανόνας ! Η υγεία η εξαίρεση ! Η θεραπεία άθλος..και η ίαση ο τελικός μας σκοπός..

One response »

  1. ΤΟ ΠΑΡΑΔΕΙΓΜΑ ΑΥΤΟ ΜΟΥ ΤΟ ΕΙΧΕ ΠΕΙ Η ΣΥΧΩΡΕΜΕΝΗ ΜΗΤΕΡΑ ΜΟΥ ΟΤΑΝ ΗΜΟΥΝ ΠΑΙΔΙ . ΜΟΥ ΕΧΕΙ ΜΕΙΝΕΙ ΑΝΕΞΗΤΗΛΟ ΣΤΗ ΜΝΗΜΗ ΜΟΥ ! ΘΕΡΜΑ ΣΥΓΧΑΡΗΤΗΡΙΑ ΓΙΑ ΤΑ ΥΠΕΡΟΧΑ ΑΡΘΡΑ ΣΟΥ ΠΟΥ ΣΥΝΔΥΑΖΕΙΣ ΜΕ ΚΑΤΑΠΛΗΚΤΙΚΗ ΜΟΥΣΙΚΗ ΥΠΟΚΡΟΥΣΗ .

    Απάντηση

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: