RSS Feed

ΚΙ ΥΣΤΕΡΑ ΛΕΜΕ ΠΩΣ…ΣΤΕΡΕΨΑΝ ΤΑ ΘΑΥΜΑΤΑ ΣΤΗ ΖΩΗ ΜΑΣ..

Αποτέλεσμα εικόνας για μέσα στο μοναχικό ράσο,

Ο Γιάννος..Ήταν ο άνθρωπος της παρέας. Πειράγματα, αισχρόλογα, αστεϊσμοί και άλλα πολλά χαρακτηριζαν τον ημερήσιο κατάλογο των κατορθωμάτων του. Τα χρόνια περνούσαν και ποτέ του δεν συνδέθηκε με κάποιους ανθρώπους…ποτέ του δεν εμπιστεύτηκε κανέναν. Όλοι τον θέλανε για την παρέα αλλά μέχρις εκεί. Αλλά και ο ίδιος κανέναν δεν έπαιρνε στα σοβαρά, κανένανδεν αισθανόταν δικό του, φίλο του, οικείο του.Κάπου στα 30 του, γνώρισε μία κοπέλα. Την γνώρισε τυχαία (;), διαμέσου γνωστών αγνώστων. Η κοπέλα αυτή είχε κάτι το διαφορετικό, κάτι το ¨περίεργο¨.Του κίνησε το ενδιαφέρον. Όταν τύχαινε στην παρέα να βρίσκεται και εκείνη (σπάνια), αυτός σταματούσε τις ανοησίες, σταματούσε τις αισχρότητες τις οποίες οι υπόλοιποι τον ωθούσαν να πράξει για χάριν της παρέας και του κεφιού.Μετά από μερικούς μήνες πήρε το θάρρος και της ζήτησε να βγούνε έξω. Εκείνη δέχτηκε, προσφέροντάς του μία ευχάριστη έκπληξη. Δεν περίμενε να βγεί μαζί του ραντεβού…Από το πρώτο ραντεβού κατάλαβε ότι είχε να κάνει με μία κοπέλα που πίστευε βαθιά στον Θεό. Απ΄την άλλη αυτός στο στόμα του έπιανε κάτι το «εκκλησιαστικό» μόνο για να το κοροϊδέψει και να το κατακρίνει.Τα λόγια της κοπέλας είχαν μία γλυκύτητα. Μιλούσε και νόμιζες ότι άκουγες  μια μελωδία. Τα ραντεβού έφευγαν το ένα μετά το άλλο…η κοπέλα πάντα χαμογελαστή και πρόσχαρη, εκείνος ανήσυχος και προβληματισμένος. Του μιλούσε για τον Θεό, του μιλούσε για την ζωή μέσα στην Εκκλησία, του μιλούσε για την γνήσια και ανιδιοτελή αγάπη. Εκείνος αναπαυόταν μόνο στην.. σιγουριά των ματιών της.Ποτέ δεν άγγιξε εκείνη την κοπέλα, μέχρις ότου στο τελευταίο τους ραντεβού του είπε: Θα ήθελα να προσευχηθείς για εμένα…την άλλη εβδομάδα θα κάνω μία πολύ σοβαρή εγχείρηση στην καρδιά….

Cactus_Blooms-2_020

Τα λόγια της πάγωσαν το βλέμμα του. Ασυναίσθητα έπιασε τα χέρια της. Του ήταν αδιανόητο ότι μπορεί να την έχανε. Ναι, θα προσευχηθώ….είπε με τρεμάμενη φωνή.Η κοπέλα σηκώθηκε τον ασπάσθηκε και έφυγε λέγονταςΘα σε πάρω τηλέφωνο….Εκείνος δεν είπε τίποτα.


Η ημέρα της εγχείρησης ήρθε.
Σηκώθηκε το πρωί ενθυμούμενος ότι θα πρέπει να προσευχηθεί. Της το υποσχέθηκε. Δεν ήξερε πως. Δεν γνώριζε απ΄αυτά τα πράγματα…Θυμήθηκε την γιαγιά του που τον πήγαινε μικρό σε ένα μοναστηράκι δίπλα στο χωριό του. Ήταν το μοναδικό ίσως μέρος που θεωρούσε άσπιλο, γνήσιο και αγνό. Κίνησε προς τα εκεί.Ήταν πλέον μεσημέρι, σχεδόν εκείνη η ώρα που η κοπέλα θα έκανε την εγχείρηση. Έσβησε τη μηχανή του αυτοκινήτου και μαζί της έκλεισε και το ραδιόφωνο. Σιωπή. Έκανε να βγεί από το αυτοκίνητο προσεκτικά και ακόμα πιο ευλαβικά έκλεισε την πόρτα του. Αυτή η ησυχία είχε κάτι το ιερό, σαν να έκρυβε κάτι το πολύτιμο…Πρώτη φορά στη ζωή του βίωνε κάτι τέτοιο. Ησυχία, μέσα στην ανησυχία του.Προχώρησε προς το ναό. Μερικά κεράκια τρεμόπαιζαν στο μανουάλι του εξωνάρθηκα. Στάθηκε μπροστά στην πόρτα του ναού, η οποία του έφερε μπροστά του, το ιλαρό πρόσωπο της γιαγιάς του, οταν

light_beam

μικρό παιδί τον έπαιρνε από το χέρι και ερχόταν εδώ να ανάψουν τα καντήλια. Τόσα χρόνια όλες αυτές οι ιερές μνήμες είχαν πέσει στο σκοτάδι της λήθης…σαν να μην τα είχε ζήσει..Έκανε τον σταυρό του κι έπιασε το χερούλι της πόρτας για να μπει στα ενδότερα. .

Αποτέλεσμα εικόνας για μέσα στο μοναχικό ράσο,

Η πόρτα άνοιξε και μαζί της άνοιξε η πόρτα της καρδιάς του. Η πόρτα του ναού άνοιξε και μαζί της άνοιξαν και οι βρύσες των ματιών του. Έκλαιγε μέσα στην πρωτόγνωρη αυτή σιωπή. Έκλαιγε βουβά, καθώς τα χείλη του ασπαζόταν την εικόνα της Παναγιας. Ήταν μόνος του. Για αρκετή ώρα τα δακρυσμένα μάτια του περιεργαζόταν τις αγιογραφίες, τα προσκυνητάρια, το τέμπλο, τους πολυέλεους, τα στασίδια.Πήγε και κάθισε στο πρώτο σκαλοπάτι που οδηγούσε προς το πατάρι. Μπροστά του απλωνόταν μυστικά μια απόκοσμη και συνάμα γνώριμη οικειότητα. Ένιωθε σπίτι του. Ένιωθε μέσα στον ναό, σαν να βρισκόταν μέσα στην αγκαλιά της συγχωρεμένης του μητέρας…¨Θεέ μου, κάνε καλά αυτή την κοπέλα  που τόσο πολύ σε αγαπά…βοήθησέ την…βοήθησε και εμένα…¨.

bdc77-22490_3492120196377_375312843_n

Τα λεπτά περνούσαν…κι εγιναν ωρες.. Δεν έλεγε να φύγει από εκείνο το σκαλοπάτι. Καθόταν γεμάτος αγωνία για… την ηρεμία που ένιωθε…Κάτι του έλεγε ότι όλα θα πάνε καλά. Μετά από ωρες.. σηκώθηκε, ασπάσθηκε τις εικόνεςστα προσκυνητάρια και έφυγε. Μετά από δύο ημέρες κάποιος απ τους συγγενείς της κοπέλας τον πήρε τηλέφωνο. Όλα καλά πήγανε… μην ανησυχείς….Ύστερα από δύο ημέρες πήγε την είδε στο νοσοκομείο. Φαίνεσαι διαφορετικός… του είπε μόλις τον είδε η κοπέλα. Σ’ευχαριστώ…εσύ μου έδειξες τον δρόμο προς τα Εκεί….Ήταν η ..τελευταία φορά που την έβλεπε. Την φίλησε για πρώτη και μοναδική φορά, στο μέτωπο, της χαμογέλασε και έφυγε.

Αποτέλεσμα εικόνας για μέσα στο μοναχικό ράσο,

Πέρασαν πολλά χρόνια από τότε. Και να που ήρθε η ώρα να φύγει από αυτήν την ζωή, σε βαθιά γεράματα…Εκείνος Ο Νέος.

¨Εκοιμήθη¨ καθισμένος στο σκαλοπάτι του ναού που τότε είχε δακρύσει…του Ναού της σωτηριας του.. Εκοιμήθη μετά από χρόνια μέσα στο μοναχικό ράσο, λέγοντας την ευχή.

Αποτέλεσμα εικόνας για μέσα στο μοναχικό ράσο,

Όλα άρχισαν μέσα από μία κοσμική παρέα. Μεταμορφώθηκαν μέσα από την ουράνια παρέα της Χάρης του Θεού. Κι όλα ξαναρχίζουν τώρα μέσα στο Φως,στην Αγάπη, μέσα στην Αιωνιότητα…

 8fba9-25ce259125ce25b325ce25ac25cf258025ce25b7_

Κι όμως είναι μια πέρα ως πέρα αληθινή ιστορία…τέτοια που μόνο η ζωή ξερει να γράφει…Χαίρετε.

Advertisements

About kosmaser

Η ασθένεια είναι ο..κανόνας ! Η υγεία η εξαίρεση ! Η θεραπεία άθλος..και η ίαση ο τελικός μας σκοπός..

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: