RSS Feed

ΦΕΡΡΙΤΙΝΗ..ΜΙΑ ΠΟΛΥΤΙΜΗ ΕΞΕΤΑΣΗ..ΠΟΥ ΑΚΟΜΑ ΤΗ ΓΡΑΦΟΥΝ ΟΙ ΓΙΑΤΡΟΙ ΤΟΥ ΣΥΣΤΗΜΑΤΟΣ..

Enfants de tous pays-F_005-1

 

Ελάτε να το ξεκαθαρίσουμε απ την αρχή προς αποφυγήν παρεξηγήσεων.Στις βιομηχανικά ανεπτυγμένες χώρες  όπως καλή ώρα είμαστε εμείς χωρίς το βιομηχανικά

η σιδηροπενική αναιμία, αποτελεί το συχνότερο πρόβλημα,λόγω διαιτητικών και λοιπων προσεγγισεων. Τροφες σκουπίδια, δίαιτες με ανυπαρκτα λιπαρά, κακη ενυδάτωση, παντελης ελλειψη ασκησης κλπ Τα χαμηλά επίπεδα υποδεικνύουν μια να την πούμε φυσιολογική παθολογία. Χαμηλότερα απο <300 mcg/L είναι μια ενδειξη εντός των ορίων του φυσιολογικού για έναν άνδρα,ενώ χαμηλότερα απο <150 mcg/L είναι φυσιολογικα για μια γυναίκα σε περίοδο εμμηνόρροιας.

Τα συνεχώς υψηλά επίπεδα υποδεικνύουν υψηλό φορτίο σιδήρου φεριτίνη σιδήρου πάνω απο >1000 mcg/LΠάμε να δούμε τί ακριβώς ειναι αυτή η φεριττινη.Τα 2/3 περίπου του (αποθηκευμένου) σιδήρου μας, είναι συνδεδεμένα με τη Φερριτίνη,το υπόλοιπο 1/3 περιέχεται στην αιμοσιδηρίνη.  Σχηματίζεται στο δικτυοενδοθηλιακό σύστημα, και αποτελεί την κύρια ουσία στην οποία

αποθηκεύεται ο σίδηρος. 

 

 

b3a43-p1140268

 

 

Είναι κι αυτη μια πρωτεΐνη που ¨δεσμεύει¨ τον σίδηρο και λειτουργεί σαν αποθήκη του.Τη βρίσκουμε σ’ όλους τους ιστούς του σώματος, ιδιαίτερα όμως στα ηπατοκύτταρα και στα κύτταρα του δικτυοενδοθηλιακού συστήματος.

Υπάρχει άμεση σχέση μεταξύ της Φερριτίνης  και του αποθηκευμένου σιδήρου στον οργανισμό, και λειτουργεί, ως δείκτης των αποθεμάτων του στον οργανισμό. 

Η συγκέντρωση Φερριτίνης στον ορό,σε υγιείς και σε προβληματικους.σχετίζεται με την ποσότητα του αποθηκευμένου σιδήρου  στο δικτυοενδοθηλιακό σύστημα.

Έτσι, η χαμηλή συγκέντρωση της στον ορό του αιματος, μας δειχνει  έλλειψη σιδήρου, ενώ μεγαλη συγκέντρωση Φερριτίνης, μπορεί να οφείλεται σε υπερβολική λήψη σιδήρου, σε ηπατική νόσο, σε διαφορες χρόνιες παθήσεις, σε νεοπλασίες αίματος,λευχαιμία, νόσος Hodgkin’s κ.λ.π.Η σιδηροπενική αναιμία, είναι πολύ συνηθισμενη, και  προκαλειται από ανεπαρκή πρόσληψη σιδήρου,στην εγκυμοσύνη, και στους αιμοκαθαρομενους.Ο καθορισμός της συγκέντρωσης της στον οργανισμό, αποτελεί μία αξιόπιστη, μέτρηση για την έγκαιρη ανίχνευση της σιδηροπενικής αναιμίας στα αρχικά της στάδια, επειδή η πρώτη αντίδραση του οργανισμού στη μείωση των αποθεμάτων σιδήρου, γίνεται με την πτώση των επιπέδων της Φερριτίνης.

 

 

09781-jessicasimpson8

 

Η Μεσογειακή Αναιμία Και Η Σιδηροβλαστική Αναιμία χαρακτηριζει την υπερβολική ποσότητα σιδήρου και επομένως η μέτρηση των επιπέδων της Φερριτίνης αποτελει σημαντικό διαγνωστικο παραγοντα. Αύξηση Της Φερριτίνης

που έχουμε σε οξείες λοιμώξεις είναι δυνατόν να επισκιάσει τις πραγματικά

χαμηλές τιμές φερριτίνης. Ο προσδιορισμός φερριτίνης είναι χρήσιμος για τη διάκριση της σιδηροπενικής αναιμίας,επίπεδα φερριτίνης ελαττωμένα και της αναιμίας των χρόνιων νοσημάτων  επίπεδα φερριτίνης συνήθως φυσιολογικά ή αυξημένα .Η φερριτίνη του ορού χρησιμοποιείται ακόμη στο διαχωρισμό της , που οφείλεται σε έλλειψη σιδήρου (χαμηλές τιμές) από τη μικροκυττάρωση ¨προικα¨των ετεροζυγωτων φυσιολογικές ή υψηλές τιμές με μεσογειακή αναιμία.

 

 

 

Mother Taking Temperature Of Sick Daughter

 

 

Τετρακόσιες λέξεις, περιγράφουν μια πολύτιμη εξεταση, που μας βγάζει

απο πολλούς μπελάδες ιδίως τις γυναικες,κι απ αυτες τις μετεμμηνοπαυσιακές και όχι μονοΠερισσότερα για το πολύτιμο αίμα μας θα βρειτε ΕΔΩ

http://kosmaser.wordpress.com/2010/03/30/.

Ακουγοντας τη σχετική μουσική υπόκρουση.Σας βοηθά να μην τρομαζετε Χαιρετε.

 

 

 

 ef23a-surpriseAdvertisements

About kosmaser

Η ασθένεια είναι ο..κανόνας ! Η υγεία η εξαίρεση ! Η θεραπεία άθλος..και η ίαση ο τελικός μας σκοπός..

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: