RSS Feed

OYK ΕΝ ΤΩ ..ΠΝΕΥΜΑΤΙ..ΟΥΚ ΕΝ ΤΩ ΣΥΣΣΕΙΣΜΩ Ο ΚΥΡΙΟΣ..ΑΛΛ ΕΝ ΤΗ ΑΥΡΑ..ΤΗ ΛΕΠΤΗ.

Σχετική εικόνα

756a6-523428_407744012607875_744411298_n

copyright   http://kosmaser.wordpress.com/

Ο Προφήτης Ηλίας ο Θεσβίτης καταγόταν από ένα χωριό της

ευρύτερης περιοχής της Γαλαάδ που ονομαζόταν Θέσβη

Εζησε στα χρόνια του βασιλιά Αχαάβ, (κατά τον 9ο10ο αιώνα π.Χ.). 

Ο προφήτης Ηλίας , υπήρξε μεγάλη μορφή της εποχής του…

ήταν όμως αυστηρός και ..ζηλωτής.Πασίγνωστη η ιστορία

με τους ιερεις των ειδώλων..στο όρος Κάρμηλος, όπου,

αφου οι ιερείς της Ιεζάβελ,απέτυχαν να ανάψουν

φωτιά ,αφου προσευχηθηκαν..στον Βαάλ, όπως ήταν

ταλαιπωρημένοι..τους επιασε, ο Ηλιας και τους έσφαξε

όλους…χωρις ομως την αδεια του Θεού…

απο δική του πρωτοβουλια..

 

Αποτέλεσμα εικόνας για Προφήτης Ηλίας ο Θεσβίτης..

 

Τότε η Ιεζάβελ είπε θα τον σκοτωσω, κι εστειλε να τον πιασουν.Το άκουσε ο προφήτης Ηλίας και επειδή ο Θεός δεν.. ενέκρινε αυτό που έκανε, που έσφαξε τους ιερείς του Βαάλ, πήρε τη Χάρη Του απο τον Προφήτη, και τον άφησε με τις.. δικές του δυνάμεις. Ετσι λοιπον..Μόλις ο Ηλιας, άκουσε αυτή την απειλή από την βασίλισσα την Ιεζάβελ ( μη έχοντας τη Χαρη του Θεού..)φοβήθηκε τόσο πολύ που το βαλε στα πόδιακαι έφυγε μακριά σαράντα ημερών δρομο.. για να γλυτωσει απ την βασίλισσα .Ο Χρυσόστομος τωρα, σε μια ομιλία του, αναφερόμενος σχετικα, λέει, επειδή πίστευε ο Προφήτης Ηλιας, ότι ο Θεός είναι με το μέρος του είχε πάρει..ψηλά τον αμανέ … γι’ αυτό τον εγκατέλειψε ο Θεός ..και τον άφησε να εξευτελιστεί, με τον φόβο μπροστά σε μια γυναίκα. Φοβήθηκε ο μεγαλός και τρανός Ηλιας..λοιπόν και έφυγε.Και τότε ο Θεός του είπε θα ‘ρθω, θα Με δεις.

Και περίμενε ο προφήτης Ηλίας.Ήταν στο όρος Σινά σε μια σπηλιά, βγήκε από τη σπηλιά και περίμενε να έρθει ο Κύριος.¨Πνεύμα μέγα κραταιόν διαλύων όρη και συντρίβον πέτρας ενώπιον Κυρίου. Ουκ εν τω πνεύματι Κύριος¨.

 

Αποτέλεσμα εικόνας για Προφήτης Ηλίας ο Θεσβίτης..

 

 

Ξαφνικά ένας άνεμος πολύ ισχυρός, τόσο ισχυρός που μετακινούσε πέτρες … μετακινούντανε όγκοι άμμου, μια αμμοθύελλα τρομακτική. Νόμισε ότι ήρθε ο Κύριος.Ουκ εν τω πνεύματι ο Κύριος, δεν ήταν στον άνεμο ο Κύριος.

 

 

Αποτέλεσμα εικόνας για Προφήτης Ηλίας ο Θεσβίτης..

 

Μετά από εκείνο γίνεται συσσεισμός,λέει, συγκλονίστηκε η περιοχή από σεισμό. Νόμισε ο προφήτης Ηλίας ότι ήρθε ο Κύριος.Ουκ εν τω συσσεισμώ ο Κύριος.Και μετά αρχίζουν αστραπές, και κεραυνοί λεει ο Ηλιας..ο Κύριος ήρθε Δεν ήταν κι εκεί ο Κύριος.Και μετά από εκείνο πνέει Αύρα λεπτή, ένα δροσερό αεράκι.Και εν τη Αύρα ο ΚύριοςΔηλαδή ο προφήτης Ηλίας τον Θεό τον φανταζόταν σαν έναν τρομερό, με αμμοθύελλες, με κεραυνούς, με σεισμούς και τέτοια…Καπως.. όπως Τον φαντάζονται οι.. ευσεβείς της εποχής μας, ότι ο Θεός είναι για να..καίει τους ανθρώπους:¨καλά μας έκανε ο Θεός. Μας τιμώρησε, το ένα, το άλλο …¨και χαίρονται γι’ αυτά τα πράγματα.

 

31704-25ce25bc25cf258525cf258125ce25bf25cf258625cf258c25cf258125ce25b525cf258225ce25b325cf258525ce25bd25ce25b125ce25af25ce25ba25ce25b525cf2582

 

 

 

Η απάντηση του Θεού ήτανε Δεν Είμαι Ούτε Στον Σεισμό, Ούτε Στην Αμμοθύελλα, Ούτε Στις Αστραπές Και Βροντές,Αλλά Στο Λεπτό Αεράκι, Στην Αύρα Την Λεπτή,Εκεί Ήταν Ο Κύριος.του έδωσε να καταλάβει ότι ο Θεός δεν είναι της καταστροφής αλλά του λεπτού, του δροσερού Αέρα.κι αυτό συμβαίνει σε όλους, και στους καθολικούς και στους προτεστάντες,  φανατισμένοι υπάρχουν σε όλα τα μέρη.Οι φανατισμένοι θέλουνε όλοι οι άλλοι…να καταστραφούν, το μίσος κυριαρχεί.Δηλαδή λένε ότι είναι χριστιανοί, αλλά κυριαρχεί στην καρδιά τους το μίσος.Ο προφήτης Ηλίας, με τη χάρη του Θεού, έκανε μεγάλα θαύματα καθ’ όλη του τη ζωή.Είναι εκείνος που ανέστησε τον νεκρό γιο της Σεραφθίας χήρας.

 

 

13d49-afon_2011_24

 

 

Τέλος, είναι εκείνος που στη Μεταμόρφωση του Χριστού στάθηκε δίπλα Του μαζί με τον Μωϋσή.Ο προφήτης Ηλίας, είχε βοηθό, μαθητή και διάδοχό του τον ΕλισσαίοΣτις 20 Ιουλίου (που εορτάζεται η μνήμη του προφήτου)… δεν εορτάζουμε την κοίμηση, (γιατί ο προφήτης δεν πέθανε ποτέ) αλλά την ανάληψή του.Ο Απόστολος Παύλος αναφέρει ότι ο Προφήτης Ηλίας δεν ανελήφθη όπως ο Κύριος, εις τον ουρανό, αλλά ¨άφησε ο Θεός να φανεί ότι ανελήφθη¨ και ζει στη γη.Έτσι εμφανίστηκε ως εκπρόσωπος των ζώντων, στη Μεταμόρφωση του Κυρίου στο όρος Θαβώρ και αναμένεται να εμφανιστεί και να ελέγξει τον Αντίχριστο, μαζί με τον Προφήτη Ενώχ, πριν από τη Δευτέρα Παρουσία, όπως αναφέρει ο προφήτης Μαλαχίας και ο Ευαγγελιστής Ιωάννης ο Θεολόγος στην Αποκάλυψη. 

Από τη Βικιπαίδεια, την ελεύθερη εγκυκλοπαίδεια

Αποτέλεσμα εικόνας για Προφήτης Ηλίας ο Θεσβίτης..

¨Ξένην Σου η Γέννησις, ξένη Σου η Ανάστασις, ξένη και φρικτή Σου, Ζωοδότα, η εκ του Όρους θεία Ανάληψις, ην εξεικονίζων Ηλιού, τέθριππος ανήρχετο, ανυμνών Σε, Φιλάνθρωπε¨. 

Στην καθομιλουμένη θα λέγαμε.. Ζωοδότα Χριστέ, παράδοξος μεν και υπερφυσική υπήρξε η απο της Παρθένου άσπορος και άφθορος Γέννηση Σου· παράδοξος και υπερφυσική υπήρξε η απο του Τάφου Ανάσταση Σου· παράδοξος και φρίκης αξία υπήρξε η από του όρουςτων Ελαιών γενομένη θεία Σου Ανάληψη. Αύτη δε την φρικτή Σου Ανάληψη.. προεικόνιζε ο Προφήτης Ηλίας, ο οποίος ανέβηκε με άμαξα πύρινη και με τέσσαρα άλογα πύρινα.. δηλαδή η ανάληψη του Προφήτου Ηλιού υπήρξε.. τύπος της μετεπειτα Αναλήψεως του Χριστού. 

 

 

Ο Αγιος  Γρηγόριος Παλαμάς, λέει ότι:¨Ώσπερ δε αναστάσεις προ της του Κυρίου αναστάσεως πολλαί γεγόνασι, (εξ τον αριθμόν),ούτω και πολλαί αναλήψεις προ της αυτού αναλήψεως· και Ιερεμίαν γαρ τον Προφήτην ανέλαβε Πνεύμα, και τον Αββακούμ Άγγελος, και τον Ενώχ ανέλαβεν ο Θεός· μάλιστα δε των άλλων ο Ηλίας άρματι πυρός αναληφθείς αναγέγραπται· αλλ’ ουδ’ ούτος (ο Ηλίας)  υπερέβη την περίγειον λήξιν, αλλ’ οίόν τις μετάθεσις ην η εκάστου τούτων ανάληψις, από γης αίρουσα και των περί γην ουκ εξάγουσα· καθάπερ και οι αναστάντες εκείνοι πάλιν εις την γην υπέστρεψαν, τελευτήσαντες άπαντες¨ (Λογ. α’ εις την Ανάληψιν)

Θαυμαστή και μυστηρια η προσωπικότης του Προφήτη Ηλία….Κάθε βουνοκορφή κι ένα ξωκλήσι στ όνομά του..Παρήγορο να μένει ζεστή η αγάπη του κόσμου, στην παράδοση της Εκκλησιας μας..Χαίρετε..

Cactus_Blooms-2_020

 Υ.Γ. Η αναφορά στο Πρόσωπο του Προφήτη, έγινε με παρακληση της φίλης ..Ηλιάννας ( σπάνιο όνομα με δυο συνθετικά Ηλια-Αννας)

Advertisements

About kosmaser

Η ασθένεια είναι ο..κανόνας ! Η υγεία η εξαίρεση ! Η θεραπεία άθλος..και η ίαση ο τελικός μας σκοπός..

2 responses »

  1. Παράθεμα: Εγώ, η μάνα μου κι ο… Θεός | true love

  2. Παράθεμα: Ο ΑΝΘΡΩΠΟΣ..¨ΠΡΟΦΗΤΗΣ¨ΗΛΙΑΣ.. | true love

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: