RSS Feed

ΦΑΝΑΤΙΣΜΟΣ..ΘΑΝΑΤΗΦΟΡΟΣ ΑΡΡΩΣΤΙΑ

copyright   http://kosmaser.wordpress.com/

 

Αποτέλεσμα εικόνας για Φανατισμός

 

 

Ο Φανατισμός .

Θολή εικόνα, που ξεκαθαρίζει πριν, αλλα κυρίως μετα απο έναν ποδοσφαρικό αγώνα, ανάμεσα (στις όποιες θεωρούνται) μεγάλες ομάδες.Προερχεται απ τη  λέξη «fanum» ιερόν, «φανός» ( φαίνω=φωτίζω ) και παραπέμπει σε ιερά τελετή ή μυσταγωγία συνοδευόμενη κατά κανόνα με πυρσούς .Ειναι η μετ’ εγωισμού και εμπάθειας προσήλωση σε κάποιες αντιλήψεις ανεξάρτητα απ’ το αν αυτές είναι ορθές ή όχι. Πολλές φορές όμως ο θρησκευτικός φανατισμός, εχει ως αιτία την ικανοποίηση και εξυπηρέτηση ατομικών συμφερόντων,  με επιτήδεια εκμετάλλευση της άγνοιας και αμάθειας (του πλήθους) που  υποκινει σε εγκλήματα κατά των αντιπάλων.

Πράξεις που σαφώς και αντιβαίνουν προς το πνεύμα και την ανοχή, τουλάχιστον, του Χριστιανισμού.Ο ελληνικός λαός στο διάβα της ιστορίας του έχει γνωρίσει, αλλά και έχει υποστεί σχεδόν όλες τις μορφές του φανατισμού σε όλα τα πεδία δράσης του.

Από τη λέξη φανατισμός -φανατικός έχει υποστηριχτεί ότι προέκυψαν και οι διεθνείς όροι  φ α ν   και  f a n  club ,σε πολύ διαφορετικό, βεβαίως, εννοιολογικό πλαίσιο και με πολύ διαφορετική έννοια.

 

Αποτέλεσμα εικόνας για Φανατισμός

 

 

(πηγη..βικιπαιδεια)

Φανατικους είχαμε πάντα, να μας κανουν παρέα με καθε τρόπο.Ο πιό κοινος τυπος, του εξουθενωτικά βλακός φανατικού, είναι αυτός που ονομαζουμε με τον ¨ζουμερο¨όρο Χουλιγκαν, χουλιγκάνος κλπ.

Ειναι ενας φανατισμός που ανατρέχει στον ερπετικό εγκεφαλό μας,όπως άλλωστε κι η λατρεια της¨μπάλας¨.

Ειναι πρωτόγνωρος σαν ενστικτο, και οδηγεί σε πράξεις τυφλης βίας.Εχουμε κι άλλους φανατικούς στην απώτερη ιστορία.Οπως τους πυρολάτρες του Αζερμπαϊτζάν . Εκεινα τα¨παληκάρια¨είχαν βάλει φωτιά σε μια πετρελαιοπηγή και εκστασιαζόμενοι πως εκείνο ήταν το αιώνιο πυρ το λάτρευαν, και περναγαν καλά και μεις καλύτερα, μεχρι που ο Ηράκλειος Τον Μάρτιο του 623 ξεκινάει στη δεύτερη εκστρατεία, προς την Αρμενία.Kυριεύοντας και καταστρέφοντας στον δρόμο του πολλές πόλεις, καταδιώκει τον Χοσρόη και φθάνει στην ιερή περσική πόλη των Γανζάκων ( Σιζ ) οπου και  κατεστρεψε τον ναό των πυρολατρων ,έσβησε την φωτιά εκείνη και αυτή  είδηση ¨πέρασε¨ στον Ακάθιστο Ύμνο με την φράση

 

Αποτέλεσμα εικόνας για πυρολάτρες του Αζερμπαϊτζάν

 

 

Χαίρε Η Της Απάτης Την Κάμινον Σβέσασα.

 (Η Θεοτόκος μέσω του Ηράκλειου )

έσβησε της απάτης την κάμινο, αυτό που παραπλανούσε τους ανθρώπους και το λάτρευαν ως αιώνιο πυρ.Και πάει τελειωσαμε κι απ αυτούς.

Ειχαμε ομως και τους light φανατικούς ,και μεταξυ των πιστών χριστιανών,ακομα και των Μαθητών Του. Όταν λοιπον  οι μαθητές Τον ρώτησαν μήπως να ζητήσουν από τον Θεό να στείλει φωτιά και ν α   κ ά ψ ε ι  κάποιους, που τους είχαν διώξει,ο Χριστός τους απάντησε πως.

Ο Υιός του ανθρώπου,δεν ήρθε να καταστρέψει ψυχές ανθρώπων,αλλά να σώσει.

Φανατικοι Υπάρχουν Σε Όλα Τα Μέρη παντού γυρω,δίπλα μας.Λένε ότι είναι χριστιανοί, αλλά κυριαρχεί στην καρδιά τους το μίσος. Και μπορεί να είναι κ α ι   μ ο ν α χ ο ί . Ο άγιος Νικόδημος ο αγιορείτης, αναφερει στην ¨Ομολογία Πίστεως¨ Αδελφοί και πατέρες, αν δεν εκριζώσετε το μίσος,και δεν εμφυτεύσετε την αγάπη, στην καρδιά σας, μιλάει για μοναχούς που μαλώνανε εκεί στο Άγιον Όρος μέσα, ματαίως κατοικείτε στα όρη και τα βουνά Λεει ο αββάς Μακάριος, Ο λόγος ο κακός και τους καλούς ποιεί κακούς. Ο δε καλός λόγος και τους κακούς ποιεί καλούς.

Λες έναν κακό λόγο κι ο καλός θα νευριάσει και θα γίνει κακός. Λες έναν καλό λόγο; Και ο κακός θα γίνει καλός.Τωρα.Πως εξηγείται αυτό που λέει στην Θεία Λειτουργία:

Πρόσθες αυτοίς κακά τοις ενδόξοις της γης; Δεν ακούγεται σαν κατάρα;

Μη τους βοηθάς να πάνε καλά οι δουλειές τους. Οι ένδοξοι της γης, το βλέπουμε καθημερινά,δεν βάζουν μυαλό.Αλλά πολλοί ¨ευσεβείς¨ άνθρωποι της Εκκλησίας, αρεσκονται στο να έχουν επαφες με πολιτικούς, βουλευτές, υπουργούς.Ακούγεται σαν κατάρα γιατί αυτοί οι ένδοξοι της γης συνέχεια κάνουν το κακό στους φτωχούς, οι οποίοι πάντοτε υποφέρουν από τις κακόβουλες ενεργειές τους και λέει, δώσε τους χαστούκια.

Ακούγεται κακό,αλλά καλό είναι να το ακούνε λίγο οι ευσεβείς αυτό το πράγμα, γιατί αυτοί έχουνε μια μανία να τρέχουνε στους μεγάλους της γης, στους ενδόξους της γης στα τεχνητα φώτα και τα ψιμύθια.

Γιατί οι θ ρ ή σ κ ο ι , iσως φαινεται υπερβολικό, κι ομως είναι αρρωστοι.Γιατι η θρησκεια ειναι αρρωστια.Η θρησκεία είναι, σύμφωνα με τον μακαριστό π. Ι.Ρωμανίδη,  νευρο-βιολογική ασθένεια.

Κάθε άνθρωπος έχει την οικογενή ,λόγω της πτώσης, έ π α ρ σ η    και την τάση να θεωρεί ότι αυτός ξ έ ρ ε ι  καλύτερα.Τα ξέρει όλα. Όταν αυτή η εγγενής έπαρση αποκτήσει θεωρητικό υπόβαθρο, και καταντήσει θρησκευτική  ιδεολογία, που  είναι, υποτίθεται θεόπνευστη, τότε, ο θνητός  ξεφεύγει  και είναι έτοιμος να θυσιάσει και να θυσιαστεί για ανόητες ιδεολογίες

Ο Χριστός δεν ίδρυσε μια καινούργια θρησκεία, αντίθετα ήρθε για να α π α λ λ ά ξ ε ι  τους θνητούς από την την αρρώστια, την κάθε είδους αρρώστια, και προφανώς, κι απ εκεινη της θρησκείας ( Ι. Ρωμανίδης).

Ο άνθρωπος στρέφεται προς τον Ουρανό και αναζητάει βοήθεια απ τον φόβο, του θανάτου.Ο Χριστός ήρθε για να μας ελευθερώσει από τον θάνατο, και τον φόβο,του θανατου.

Αυτη η μεγαλειώδης πραγματικότητα, έχει πνιγεί από το ¨ασφυκτικό αγκάλιασμα¨ του μανδύα Της Θρησκείας-Θρησκευτικότητας Της Ιδεολογίας, του Φανατισμού και του Ευσεβισμού  του Χριστιανισμού που εξόντωσε, κατα κύριο λόγο στη Δύση,την αλήθεια του θεραπευτικού Λόγου του Χριστού,ο οποίος ήρθε για να θεραπεύσει τον ανυπάκουο, και προπαντός  γεμάτον αρρώστιες, κυρίως ψυχικές, αλλά και σωματικές, άνθρωπο. Χαίρετε..

 

Advertisements

About kosmaser

Η ασθένεια είναι ο..κανόνας ! Η υγεία η εξαίρεση ! Η θεραπεία άθλος..και η ίαση ο τελικός μας σκοπός..

One response »

  1. ΟΜΟΛΟΓΟΥΜΕΝΩΣ ΜΕ ΣΥΝΕΠΗΡΕ Η ΣΕΛΙΔΑ ΣΑΣ……ΚΑΛΟ ΚΑΛΟΚΑΙΡΙ ΣΑΣ ΕΥΧΟΜΑΙ

    Απάντηση

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: