RSS Feed

ΠΟΛΥΤΙΜΟΙ ΛΙΘΟΙ..ΗΣΥΧΙΑ ΚΑΙ ΣΙΩΠΗ..

copyright   http://kosmaser.wordpress.com/

 

 

Ελάτε να δούμε μερικά ουσιαστικά, θεματα που μπορούν να χαρακτηρισθούν οδοδείκτες σε μια πορεία ζωής Σιωπή Συνήθως μιλάμε, φλυαρούμε, διδάσκουμε, φωνάζουμε, επιβάλλουμε τις απόψεις μας  σωστές ή λάθος. Ομως δεν πάει το μυαλό μας πως η ομιλία, η συζήτηση, η επικοινωνία, η αργολογία, το να μιλάμε για. να μιλάμε δεν είναι παρά ένα ά δ ε ι α σ μ α  της εσωτερικής μας ηρεμίας, συνήθως μία αγχώδης διαταραχή, φόβου για την μοναξιά.Υπάρχουν άνθρωποι περικυκλωμένοι από κόσμο που είναι μ ό ν ο ι  απο  έλλειψη επικοινωνίας, συνεννόησης, ενδιαφεροντων.

 

 

Απ την άλλη υπάρχουν Άνθρωποι που ζουν μόνοι και ούτε στιγμή δεν   ν ο ι ώ θ ο υ ν   μοναξιά ο λόγος είναι ότι  τα έχουν τόσο καλά με τον εαυτό τους, ώστε αυτό να τους αποζημιώνει πλήρως.

Η Σιωπή είναι μια αρετή .Είναι Ο Μόνος Τρόπος να έρχεσαι σε επαφή με τον εαυτό σου.Προσπάθησε  αν και είναι δύσκολο. Να Απαντάς Μ ό ν ο ν  Όταν σε ρωτούν, και κυρίως χωρίς ερωτήσεις.

Η Ησυχία απ την άλλη Είναι μία κατάσταση, οπου αποφεύγεις σκέψεις που απορρέουν από μέριμνες, φροντίδες ειδήσεις.Οπου δεν τρώγεσαι με τα ρούχα σου .Είδαμε την σιωπή και την ησύχία.Σειρά έχει.

Η Νηστεία που σε πειθαρχεί, και συγχρόνως αποχρωματίζει τα πάθη σου και χαρίζει ευεξία, αυτοπεποίθηση, ενώ έμεσα αποτοξινώνει τον οργανισμό, και καθαρίζει το πνεύμα.

Μην τρως πολύ,να σηκώνεσαι από το τραπέζι πεινασμένος Μάθε να διαβάζεις σωστά.Όλα τα αναγνώσματα δεν βοηθούν. Υπάρχουν κάποια που ηρεμούν το πνεύμα σου. Υπάρχουν και άλλα που εξάπτουν τα πάθη, γλυκαίνουν την φαντασία, ανωφελή χαμένος χρόνος, γνώσεως φαύλος κύκλος, ψυχωφελή ευεργετικά για την ψυχή, και πνευματικά διεγείρουν το πνεύμα, ακονίζουν τον νου, ηρεμούν την ψυχή, προσφέρουν σοφία και γνώση και το σπουδαιότερο είναι δοκιμασμένες αλήθειες

Ισως τα πνευματικά είναι τα δυσκολότερα, λόγω του βάθους που εμπεριέχουν. Σαν απλή ανάγνωση προσφέρουν ξεκούραση  και ηρεμία. Εμβαθύνοντας όμως θα ανακαλύψεις αλληγορίες, προφητείες και μυστικές απαντήσεις που ούτε ποτέ μπορούσες να σκεφθείς ότι υπήρχαν.

 

 

 

Να που φτάσαμε στην. Π ρ ο σ ε υ χ ή   που θεωρητικά είναι μια συνομιλία με τον Θεό. Έτσι, χρειάζεται Προετοιμασία, Απόθεση Όλων Των Μεριμνών Στην Άκρη. Καθαρό Μυαλό, Αγνές Σκέψεις Και Κυρίως συγκέντρωση.

Αν Φεύγει Το Μυαλό Μας, Το Επαναφέρουμε Ξανά Και Ξανά Και Ας Μην Τελειώσουμε Ποτέ Την Προσευχή. Αρχίζουμε Πάντα Από Την Αρχή Έως Ότου Βεβαιωθούμε Ότι είμαστε Παρόντες, Χωρίς ολισθηματα Του Μυαλού. Τότε Και Μόνο Τότε Είμαστε Σίγουροι Ότι Προσευχηθήκαμε.

 

 

Τα πάθη μπορεί να γίνουν αχαλίνωτα, ακριβώς επειδή δεν δαμάζονται. Τι κάνουμε λοιπόν; Τα Μεταμορφώνουμε, μια και δεν κόβονται. Λαιμαργία, γαστριμαργία. απελπισία Υπερηφάνεια, κενοδοξία, οίηση, Κατάκριση, καταλαλιά, αργολογία.

Η Αγρυπνία κι  η ετοιμότητα,μας βοηθούν να παίρνουμε την ζωή στα χέρια μας να ζούμε το σήμερα.Όχι όλα για το αύριο, όλα για το μέλλον, για τα παιδιά μας. Τελικά Οι Ζωντανοί Δεν Έχουν Ζωή Να Ζήσουν, Αφού Όλα Γίνονται Για Το Μέλλον.Ας Αφήσουμε τα παιδιά μας να ζήσουν την ζωή τους, την δική τους ζωή και όχι την ζωή των παιδιών τους.Είναι δική μας η ζωή, την κάνουμε ότι θέλουμε, Πάμε.Για Μία Βολτίτσα, Ένας Μικρός Περίπατος Είναι Ότι Πιο Ευεργετικό Χρήσιμο Και Ωφέλιμο Θα Μπορούσαμε Να Προσφέρουμε Σαν Δώρο Στον Εαυτό μας.

Να πάρουμε δυο καλούς μας φίλους και να πάμε να περπατήσουμε στην ακροθαλασσιά, ανταλλάσσοντας σκέψεις.Αυτό είναι  Εγρήγορση.Καλη Νύχτα σας 


 

 

 

 

Advertisements

About kosmaser

Η ασθένεια είναι ο..κανόνας ! Η υγεία η εξαίρεση ! Η θεραπεία άθλος..και η ίαση ο τελικός μας σκοπός..

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: