RSS Feed

ΑΦΥΔΑΤΩΣΗ..ΕΝΥΔΑΤΩΣΗ..ΕΝΑΣ ΙΑΝΟΣ ΤΗΣ ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΟΤΗΤΑΣ ΜΑΣ..

Σχετική εικόνα

copyright   http://kosmaser.wordpress.com/

Ολοι μας γνωρίζουμε, κατα κάποιον τρόπο, τί συμβαίνει, αν για οποιανδήποτε αιτία,κάνουμε¨εισαγωγή¨( ευχομαι να μην σας χρειασθείποτέ ) σε κάποιο απ τα Νοσοκομεία μας.Η αδελφή.(νοσοκόμα ) αμέσως μας συνδέει μ εναν σωλήνα και ορό (υπερχλωρονατριούχο, δεξτρόζης κλπ αναλογα με τις εντολές του γιατρου)

 

 

 

Με απλά λόγια, μας ξεκινά αυτό που λέμε ενυδάτωση ,που η ¨εγκατεστημένη¨ ατυχώς ανοησία μας, δεν μας άφησε να κάνουμε μόνοι μας, με ηπιότερο τρόπο, δηλαδή πίνοντας κατα τακτα διαστηματα κι απο λίγο καθαρό ,αποχλωριομένο νερό ( αυτό που κάνουν μπροστα στα μάτια μας οι δεκάδες τουρίστες, που περιφέρονται, θαυμαζοντας τις αρχαιότητες μας, μ ενα μπουκάλι νερό, που φέρνουν στο στόμα τους κάθε πέντε λεπτά ). Ενυδάτωση-αφυδάτωση το ίδιο νόμισμα, που αποτελεί τον βασικό παράγοντα ευτυχίας ή δυστυχίας μας.

Διαβαστε εδω, για να ενημερωθείτε για την αφυδατωση

http://ihthielaio.wordpress.com/2013/06/27 http://kosmaser.wordpress.com/2013/11/10

Ελάτε να δούμε τί μας συμβαίνει οταν είμαστε ταραγμένοι για οποιαδήποτε αιτια.

 

 

 

 

Όταν βιώνουμε κατάσταση στρες, τα επινεφρίδια ,υπερπαρά γουν τις ορμόνες (του στρες) κι όταν κανείς είναι συνεχώς σε μια αγχώδη κατάσταση εξαντλούνται ( οι ορμόνες ),με α ποτέλεσμα να εμφανίσει ανεπάρκεια. Τα επινεφρίδια προκα λούν ακόμη, την παραγωγή της ορμόνης αλδοστερόνης, η ο ποία βοηθά στη ρύθμιση των επιπέδων υγρών και ηλεκτρολυ τών στο σώμα.Ετσι λοιπόν.Η έλλειψη υγρών απομυζά ενέρ γεια από τον οργανισμό μας.Ολοι το γνωριζουμε πλέον πως Το σώμα μας αποτελείται κατά 60% περίπου από νερό. Αν χάσουμε μόλις το 1,5% από αυτό ( που είναι το σημείο καμ πής για ήπια αφυδάτωση)  πέφτουν αμέσως η διάθεση και το επίπεδο ενέργειας και γνωστικών λειτουργιών μας, με ότι αυτό συνεπάγεται , (καλέ μου φίλε, πλήν εξόχως ανόητε Δ.).Κι ενώ υπάρχουν ορισμένοι πολύ προφανείς λόγοι, εξαιτίας των οποίων μπορεί να αφυδατωθεί κανείς (όπως για παράδειγμα μια πολύ ζεστή ημέρα, η άσκηση ή επειδή πολύ απλά δεν έχουμε πιει αρκετά υγρά) υπάρχουν κι άλλοι παράγοντες, κρυφοί, υφέρποντες, που δεν τους υποπτευόμα στε που οδηγούν στην ολέθρια αφυδατωση με πρώτον και σοβαρότερο τον Διαβήτη,Ετσι λοιπόν όσοι ηδη έχουν διαβή τη  ( ιδιαίτερα δε όσοι δεν το γνωρίζουν ήδη ) διατρέχουν υψηλό κίνδυνο αφυδάτωσης.Επειδή τα επίπεδα της γλυκόζης στο αίμα είναι πολύ υψηλά, ο οργανισμός μας,προσπαθεί να απαλλαγεί από το επιπλέον φορτίο γλυκόζης, μέσω της αύ ξησης παραγωγής ούρων, με αποτέλεσμα το¨στεγνωμα¨του οργανισμού.Τα οιστρογόνα και η προγεστερόνη.. επηρεάζουν τα επίπεδα ενυδάτωσης του οργανισμού ,έτσι όσες γυναίκες βρίσκεσθε στις μερες της¨περιόδου¨σας, πρέπει να αυξήσε τε την πρόσληψη υγρών, για να παραμείνετε¨ενυδατωμένες¨ και χωρίς ενοχλητικούς πόνους.

 

 

Στην Ελλάδα, ένας στους δύο παίρνει φάρμακα ( πραγματικό άγος στη ζωή του νεοέλληνα η ανευ λόγου πολυφαρμακεία) Αν λοιπόν παίρνετε φάρμακα, θα πρέπει να ρωτήσετε το γιατρό, αν κάποια απ αυτά λειτουργούν ως διουρητικά,αυξάνοντας την παραγωγή ούρων,με αποτέλεσμα να διατρέχετε κίνδυνο αφυδάτωσης. Οχι εσείς θα εξακολουθήσετε να μην Διαβάζετε τις παρενέργειες των φαρμάκων σας,είπαμε τις γράφουν οι νομικοί των εταιρειών για να τις προστατέψουν απο αγωγές  εννοείται οτι αυτό συμβαίνει στο εξωτερικό όπου η Δικαιοσύνη κλπ κλπ Πολλές κυρίες, αλλά και κύριοι ακολουθού Δίαιτες με χαμηλούς υδατάνθρακες,και είναι γνωστό πως Οι υδα τάνθρακες αποθηκεύονται στο σώμα μαζί με τα υγρά ,γι’ αυτό κάθε φορά που χάνετε βάρος πέφτουν και τα επίπεδα ενυδάτωσης του οργανισμού.Αρα μπουκάλι και νερό.Και μπο ρεί να απεχθάνεσθε το νερό, ομως σας είναι απαραίτητο για να μην αφυδατωθείτε.Αρκετοί φίλοι και φίλες είναι όψιμοι αθλητές. Ωρισμένοι έχουν και προσωπικό γυμναστή  μάλι στα και με πρώτη ευκαιρία το πετάνε δήθεν τυχαία Ξέρεις ο Νότης, ο personal-trainer, μου είπε να πίνω νερό.

 

Αν λοιπον ιδρώνετε πολύ κατά το πρόγραμμα γυμναστικής που ακολουθείτε, πρέπει να φροντίζετε να ενυδατώνετε σωστά τον οργανισμό σας. Να που επιτέλους μείνατε έγκυος.Ανάμεσα στις υποχρεώσεις μιας εγκύου ,είναι να πίνει ¨επιστημονικά¨, καθαρό νερό γιατί ο  οργανισμός της συγκρατεί νερό, στην προσπάθειά του να αντισταθμίσει το ενδεχόμενο αφυδάτωσης ,βλέπετε σε μια εγκυο δεν αρκεί η υπάρχουσa ¨σταθμη λογικής της ιδίας¨υπάρχει και το έμβρυο για το οποίο κάποια άλλη ¨λογική¨φροντίζει ωστε να μην αφυδατω θεί ).

 

 

Να έρθουμε και στην τρίτη ηλικία.Καθώς περνούν τα χρόνια μειώνεται και η ικανότητα του οργανισμού να συγκρατεί νερό, γι αυτό το λόγο όλοι πάνω απ τα 60, πρέπει να είναι με ένα μπουκάλι νερό στη τσέπη ( αυτά με την βαλβίδα των 750 ml ) και να πίνουν συνεχώς νερό.Το ξέρω είναι κουρα στικό, όμως θα τους προστατέψει απο πολλά δεινά.Όταν βρίσκεται κανείς σε μεγάλο υψόμετρο, ο οργανισμός του αυτόματα προσπαθεί να εγκλιματιστεί στο νέο περιβάλλον, αυξάνοντας την αναπνοή και την παραγωγή ούρων. Όλα αυτά οδηγούν σε αφυδάτωση, αν δεν υπάρχει επαρκής ενυδάτωση σας ομιλώ εκ πείρας.

 

 

 

Πριν λίγες μέρες ήμουν στο βουνό με μετριο υψόμετρο 1200 μ. και το διαπίστωσα για μιαν άλλη φορά,οι αυτόχθονες με κοιτούσαν περίεργα που όλη την ώρα έπινα απ το μπουκάλι νερό.

 

 

 

Ας το γνωρίζουν οι λάτρεις των αλκολούχων ποτών πως ακόμη και μερικά ποτηράκια αλκοόλ, μπορεί να οδηγή σουν στην αφυδάτωση,κι αυτό για τον απλό λόγο ότι σας στέλνουν πολύ συχνά στην τουαλέτα.

 

 

 

Μέσω του θηλασμού το μωρό κλέβει υγρά από τη μητέρα του . Επομένως, όσες θηλάζουν πρέπει να φροντίζουν για τη σωστή ενυδάτωση του οργανισμού τους, με αποχλωρι ομένο νερό, σούπες, λαχανικά φρέσκα και βραστά, φρούτα και φρέσκους χυμούς.Οσες τώρα, δυσκολεύεστε να βγάλετε γάλα,( και δεν είσαστε σωστα ενημερωμένες) ίσως αυτό να είναι ένα σημάδι ότι είστε σοβαρά αφυδατωμένες.

 

Αυτά τα λίγα, και προσοχή στην αφυδάτωση. Χαίρετε.

 

 

 Αποτέλεσμα εικόνας για Η αδελφή..(..νοσοκόμα )

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Advertisements

About kosmaser

Η ασθένεια είναι ο..κανόνας ! Η υγεία η εξαίρεση ! Η θεραπεία άθλος..και η ίαση ο τελικός μας σκοπός..

2 responses »

  1. Reblogged this on Kosmaser's Weblog and commented:

    Σοφή η παροιμία..¨Λαγός τη φτέρη ετριβε..κακό της κεφαλής του..¨ Το νερό δεν είναι για να…πλένουμε τα αυτοκίνητα μας απ το χώμα της Αφρικής..Ειναι για το πίνουμε συνεχώς, ωστε να μην αφυδατωθούμε..Η ενυδάτωση είναι επιστημη, ευτυχώς ευκολη και δωρεάν, αρκεί να είμαστε ενημεροι..

    Απάντηση
  2. Παράθεμα: ΚΡΥΟΛΟΓΗΣΑΜΕ..ΑΣ ΤΟ ΠΑΡΟΥΜΕ..ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΑ, ΚΙ ΑΣ ΑΦΗΣΟΥΜΕ ΤΟ ΣΩΜΑ ΜΑΣ Ν ΑΝΤΙΔΡΑΣΕΙ.. | iassis

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: