RSS Feed

ΤΥΧΑΙΑ ΑΡΑΓΕ Ο ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΣ ΟΝΟΜΑΣΤΗΚΕ…ΜΕΓΑΣ ;

Το τί εχει γραφτεί ,για τον Μέγα Κωνσταντίνο, δεν λέγεται..Πολλά απ αυτά δεν απέχουν πολύ απ την αλήθεια.Ομως πολλές φορές η αλήθεια, ελάχιστα παραποιημένη , γίνεται ενα κολοσσιαιο ψέμμα.Καλό θα ήταν να γνωριζαμε μερικά στοιχεία, του πραγματικά ιδιόμορφου, αλλά μεγάλου αυτού ανδρός, και τελικά αγίου της Εκκλησίας μας…Στις 28 Οκτωβρίου του 312 ο Κωνσταντίνος ο Α’ νικησε τον πενταπλάσιο στρατό του Μαξέντιου, και ανέλαβε τη διοίκηση της μισής (δυτικής) Ρωμαϊκής αυτοκρατορίας.

Το μεσημέρι της 27ης Οκτωβρίου είχε δει στον ουρανό το σημείο του Σταυρού, πιο λαμπερό από τον ήλιο και τη φράση ΤΟΥΤΩ ΝΙΚΑ. Το βράδυ της ίδιας ημέρας είδε το Χριστό να του ζητά να το κάνει σημαία του.Ο Μ. Κωνσταντίνος δεν μας άφησε αυτοβιογραφία, για να ξέρουμε τί ένοιωσε και γιατί έζησε έτσι τη ζωή του.Ο Μ. Κωνσταντίνος ήταν ήδη διοικητής του ενός τετάρτου της αυτοκρατορίας και με τη νίκη του αυτή διοικούσε πλέον τη μισή αυτοκρατορία.

Μπορούσε λοιπόν να βοηθήσει κοινωνικά την Εκκλησία.Για να είναι όμως αποδεκτός από το ρωμαϊκό, ειδωλολατρικό, κατεστημένο, έπρεπε να εμφανίζεται, τουλάχιστον ως μέγας αρχιερεύς.Δεν μπορούσε λοιπόν να.. βαπτιστεί χριστιανός..Έγινε Αυτοκράτορας και έτσι Απήλλαξε Τους Χριστιανούς Από Φοβερούς Διωγμούς Δυόμισυ Αιώνων.Έγινε αυτοκράτορας…αναγκάστηκε να προσαρμοστεί στις απάνθρωπες και αποτρόπαιες καταστάσεις, που ένα τετοιο αξίωμα απαιτεί.. ( δολοφόνησε δικους του ανθρώπους, μη υποκύπτοντας στον νεποτισμό..) και δέχτηκε να περάσει την επίγεια ζωή του χωρίς τη ζωογόνο επαφή με την Ουσία της ζωής, τον Χριστό.Το 330 έστειλε εξορία τον.. άγιο Μέγα Αθανάσιο, επηρεασμένος από αρειανόφιλους επισκόπους.Δεν είχε ο ίδιος αποκτήσει δογματική συνείδηση.. Δεν ηταν χριστιανός .

Αποτέλεσμα εικόνας για τον Μέγα Κωνσταντίνο

Λίγους μήνες πριν πεθάνει.. βαπτίσθηκε χριστιανός καί, όπως αναφέρει ο βιογράφος του, πληγωμένος από τη θεία δύναμη, πλήρης χαράς, πλημμυρισμένος από το θείο φώς, ζούσε την αναγέννησή του«ηγάλλετο τω πνεύματι ανεκαινούτό τε και φωτός ενεπίμπλατο θείου, χαίρων μεν τη ψυχή δι’ υπερβολήν πίστεως, το δ’ εναργές καταπεπληγώς της ενθέου δυνάμεως».Κοιμήθηκε στις 22 Μαΐου του 337.Η ρωμαϊκή αυτοκρατορία γύρω στο 300 μ.Χ. ήταν έτοιμη να διαλυθεί.Ο Διοκλητιανός σε μια απελπισμένη προσπάθεια να τη σώσει τη διαίρεσε στα τέσσερα, και κράτησε για τον εαυτόν του μόνο το ένα τέταρτο.Αυτή τη διαλυμένη και γερασμένη αυτοκρατορία παρέλαβε ο Μ. Κωνσταντίνος Και Η Επιλογή Του Να Ελευθερώσει Τη Χριστιανική Εκκλησία Έδωσε Στην Αυτοκρατορία Ακόμα Έντεκα Αιώνων Ζωή.Αυτός ο ρωμαίος μεταρρυθμιστής ..είναι το φυσικό σύμβολο της Ευρωπαϊκής Ένωσης (καί μάλιστα της νομισματικής) και όχι ο αγράμματος βάρβαρος,  Καρλομάγνος των Φράγκων.Αναγνωρίζοντας τη χριστιανική Εκκλησία εξασφάλιζε για τους πολίτες του Ένα Μοναδικό Θεραπευτήριο Που Μεταμορφώνει Τους Εγωκεντρικούς Ζητιάνους Σε Φιλότιμους Άρχοντες Της Προσφοράς.

Στις 27 Οκτωβρίου του 312 ο Κωνσταντίνος ο Α’ κατάλαβε ότι η μόνη ελπίδα για την αχανή ρωμαϊκή αυτοκρατορία ήταν ο Σταυρός του Χριστού.Δεν Είχε Να Κάνει Με Μια Καινούργια Θρησκεία, Αλλά Μάλλον Με Τη Θεραπεία Της Αρρώστιας Που Γεννά Τις Θρησκείες.Ο Χριστός ήρθε για να νικήσει το θάνατο.Να φέρει ζωή και ελευθερία.

«Θανάτω θάνατον πατήσας»

Εφερε το Μέγα Έλεος, τη θεραπεία της συνέπειας της πρώτης αμαρτίας.Ο Μ. Κωνσταντίνος… ο σταθερός, αυτός που προκαλεί(σταθερότητα = constantia),¨στερέωσε¨ την αυτοκρατορία του στον Σταυρό του Χριστού,και της πρόσφερε ζωή αιώνων.Αυτά τα λίγα για να λυθεί μια παλιά παρεξήγηση , όπως..και οι απορίες πολλών όψιμων χριστιανών. Χαίρετε

 

Πηγη: Διονυσης Παπαχριστοδουλου.Dr..

Advertisements

About kosmaser

Η ασθένεια είναι ο..κανόνας ! Η υγεία η εξαίρεση ! Η θεραπεία άθλος..και η ίαση ο τελικός μας σκοπός..

One response »

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: