RSS Feed

Ο MUSSORGSKY..ΟΙ ΕΙΚΟΝΕΣ ΑΠΟ ΜΙΑ ΕΚΘΕΣΗ ΚΙ Η ΒΡΟΧΗ..

copyright   http://kosmaser.wordpress.com/


Σε λίγες μέρες, μπαίνουμε στον Μαϊο.Μιλάμε για την πιο όμορφη περίοδο του έτους…Κι όμως βιώνουμε περίεργα καιρικά φαινόμενα, σ όλο τον κόσμο.Κυρίαρχο στοιχείο το νέρο…η βροχή…το χαλαζι..το χιονι..Σήμερα το απομεσήμερο, γυρίζοντας απ το Λαγονήσι, μετα από επίσκεψη σ ένα απ τους παλιότερους φίλους μου, της δεκατίας του 50,με τον οποίο φάγαμε ένα ¨πιάτο¨ που ιδιαίτερα αγαπω..φρεσκια κουκιά, με αγκιναρες,μαγειρεμενα με τον παραδοσιακο τρόπο….

ξαφνικά άρχισε να βρέχει καταρρακτωδώς, τόσο , που σταμάτησα το αυτοκινήτο έξω απ το οδόστρωμα, σ ένα σημείο, απ όπου έβλεπα τη βροχή να πέφτει και να ανατριχιάζει την ηρεμη επιφάνεια της θάλασσας.

Δεν κράτησε πολύ 35-40 λεπτά, όμως έφταναν για ν αναπνευσει η φύση..Τωρα μην αρχίσετε τη γκρίνια πως αυτή η βροχή, όπως κι οι προηγούμενες, έφεραν ή κατέβασαν σκόνη απ την αφρική κλπ. Ε και..την έφεραν κι η βροχή, αφου ξέπλυνε την ατμόσφαιρα, την ακούμπησε ηρεμα κι όμορφα πάνω…στα αυτοκίνητά μας και τα λέρωσε. Αυτό ήταν θα τα πλύνουμε και πάει τέλειωσε.Παρατηρώντας το ξέσπασμα της βροχής, με συνοδεία τις¨ Εικόνες από μια έκθεση¨…του Mussorgsky… μου ηρθε η επιθυμία να φιλοσοφήσω γι αυτό που έβλεπα, και που στον καθενα δημιουργει αναλογα συναισθηματα ..το νερό…


Εκεί όπου τελειώνει ο όποιος..ενθουσιασμός
της εξωτερικής αίσθησης, ξεκινάει ο μικρόκοσμος ..κι εκεί που τελειώνει κι αυτός,αρχίζει ο ατομικός και υποατομικός κόσμος,που κι ακόμη η ονοματολογία του, ξεπερνά τη φαντασία μας. Έπειτα είναι και οι απεριόριστοι συνδυασμοί των ατόμων,που σχηματίζουν άπειρα μόρια με ξεχωριστές ιδιότητες το καθένα.Μόνον ο άνθρακας σχηματίζει εκατοντάδες χιλιάδες χημικές ενώσειςμε κορυφαία το μυστηριώδες..μόριο της ζωής, το DNA 


Υπάρχει όμως μια απλή ουσία..ενα στοιχείο,
που εντυπωσιάζει τον καθένα, απ τον αγρότη εως και τον ειδικό επιστήμονα. Οι ιδιότητες της ουσίας αυτής είναι τόσο πληθωρικές,και ξεφεύγουν τόσο σκανδαλωδώς από τα συνηθισμένα, που είναι προφανές ότι εδώ έχει γίνει.. ειδική επέμβαση…(Νομίζω πως πάει το μυαλό όλων των υποψιασμενων στον…Υπαίτιο..) Εχει έναν πολύ σπουδαίο ρόλο αυτό το στοιχείο…..στηρίζει τη ζωή στη γη. Χωρίς αυτό, ζωή δεν υπάρχει.Κυκλοφορεί Μέσα Σε Όλους Τους Ζωντανούς Οργανισμούς…Είναι η πιο άφθονη ουσία στη γη. Τα ¾ της επιφάνειας της γής της.. ανήκουν δικαιωματικα..Είναι προικισμένη με μια ιδιότητα που  κρατάει τα μόριά της ενωμένα, ώστε να λειώνει στους 0 και να βράζει στους 100 º C . Αυτή η ιδιότητα την κάνει να ξεχωρίζει από όλες τις άλλες ουσίες.  Είναι η μόνη ουσία στη φύση που  συνυπάρχει και στις τρεις καταστάσεις, Στερεά, Υγρή, Αέρια, Στις Θερμοκρασίες Της Γης.Είναι Η Μόνη Ουσία Που Σε Στερεά ΜορφήΕίναι Ελαφρότερη Απ’ Ότι Σε Υγρή Μορφή. Οι επιφάνειες των λιμνών και των θαλασσών μπορεί να παγώνουν, αλλά κάτω από τον πάγο .. σφύζει η ζωή.


Έπειτα,  μπαίνει στις σχισμές των βράχων και όταν παγώνει ,
τους θρυμματίζει και …ελευθερώνει έτσι τα πολύτιμα συστατικά τους που είναι απαραίτητα για τη γεωργία.Δεν παγώνει μέσα στους ζωντανούς οργανισμούς. χάρις στο θερμορυθμιστικό τους σύστημα, στο οποίο  μετέχει.  

                            

Στην πραγματικότητα έχει τέτοιες θερμικές ιδιότητες που  επηρεάζει τις θερμοκρασίες, όχι μόνον των ζωντανών οργανισμών,  αλλά και όλης της γης.Εχει και πλήθος άλλες ιδιότητες.  Απ αυτήν προέρχεται το οξυγόνο που αναπνέει ο άνθρωπος και τα ζώα. Τα φυτά με τη βοήθεια του ήλιου τη διασπούν στα συστατικά της, αλλά πάλι θα ξανασυντίθενται με την αναπνοή.Είναι ο πιο καλός διαλύτης, διαλύει τις τροφές και να τις μεταφέρει στους ζώντες οργανισμούς.Εχει τέτοιες ιδιότητες, που θα της επιτρέπουν να σκαρφαλώνει και στις κορυφές των πιο ψηλών δένδρων, 100 μέτρα πάνω από το έδαφος.Τέλος… μια μεγάλη εξωτερική αντλία τη μεταφέρει από τις θάλασσες, τις λίμνες και τη βλάστηση… στον ουρανό, πιο ψηλά και από τα πιο ψηλά βουνάκαι από κει θα ξαναπέφτει στη γη.Η αντλία αυτή,  χρησιμοποιεί την ενέργεια του ήλιου και της βαρύτητας, είναι απολύτως αθόρυβη, και όχι μόνο δεν θα μολύνει,αλλά  ομορφαίνει κιόλας το περιβάλλον.Αυτή η υπέροχη.. αντλία την καθαρίζει. ..και ανεβάζει μόνο αυτήν στα σύννεφα. Οι ουσίες μένουν κάτω στη γη. Όταν πέφτει σαν.. βροχή ή χιόνι είναι τόσο όμορφη και καθαρή που εμπνέει.. ποιητές και καλλιτέχνες.Πέφτει Σαν Ευεργετική Βροχή.. Ή Σαν Απαλό Χιόνι… από δεκάδες χιλιάδες μέτρα ύψος, και όμως και η πιο τρυφερή βλάστηση την αισθάνεται σα.. χάδι.Το χιόνι  πέφτει στα υψηλά .. Μένει  εκεί το χειμώνα και από εκεί … κυλά την άνοιξη και ποτίζει την γη.Τόσα πολλά μυστήρια…Τόσες πολλές και πολύτιμες ιδιότητες, κι ίσως πολλές περισσότερες ακόμα..μια και  καθ’ όσον γνωρίζουμε μέχρι στιγμής, το νερό έχει περίπου 50 ιδιαιτερότητες, μερικές από τις οποίες είναι ακόμα αγνωστες σε μας..Κι άλλες απλά τις υποπτευόμαστε..Ισως κάτι να σας θυμίζει η «κομψή φιάλη» του Ναούτης του Θεού Σοφίας…η μαρμάρινη κρήνη της οποίας, έφερε την ονομαστήκαρκινική επιγραφή ,που διαβαζεται το ιδιο κι απ τις δυο μεριές…

«ΝΙΨΟΝ ΑΝΟΜΗΜΑΤΑ ΜΗ ΜΟΝΑΝ ΟΨΙΝ».

Τώρα πλέον στον…ανεμοθώρακα του αυτοκινητου έπεφταν μονο χοντρες σταγονες..Ξεκίνησα για το δρομο του γυρισμού..Στ αυτιά μου ηχούσαν οι τελευταίες νότες απ την περίεργη μουσική του.. Mussorgsky – Ravel, » Pictures From An Exhibition»με την National Radio Orchestra, του Bukarest,και Διευθυντη τον Valentin Doni.

Χαίρετε.

Advertisements

About kosmaser

Η ασθένεια είναι ο..κανόνας ! Η υγεία η εξαίρεση ! Η θεραπεία άθλος..και η ίαση ο τελικός μας σκοπός..

One response »

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: