RSS Feed

Σ ΟΣΟΥΣ ΔΙΝΕΙ Ο ΘΕΟΣ …ΤΟΥΣ ΤΟ ΖΗΤΑΕΙ..

 

Αποτέλεσμα εικόνας για Δε ζούμε ποτέ τη στιγμή.

Τρέχεις να πλύνεις τα πιάτα χωρίς να σου το ζητήσουν.

Είναι αυτό μια χριστιανική πράξη; Είναι.Μην επιμένεις συνεχώς ότι έχεις δίκιο.Μη φωνάζεις «Το φαγητό είναι κρύο». Κάνε υπομονή δύο λεπτά να στο ξαναζεστάνουν.

Η καημένη η γυναίκα σου θα το κάνει γρήγορα. Είναι και αυτή κουρασμένη. Ο καθένας με το ρυθμό του και τις έννοιες του.Αγάπη είναι να πορεύεσαι με κάποιον και να τον υποφέρεις. Ξεφεύγουμε από τον ίδιο τον εαυτό μας. 

Πρέπει να ζούμε όχι λέγοντας: «Δώσε μου», αλλά «πάρε από εμένα».Πολλοί δεν καταλαβαίνουν πως είναι να δώσεις το πουκάμισο που φοράς. Έχουμε συνηθίσει να ζούμε ανάποδα.Όσα είναι ευάρεστα στο Θεό τα απορρίπτουμε.Το κυριότερο, μη διστάζεις να βοηθήσεις τον αδύνατο. .

Αποτέλεσμα εικόνας για Δε ζούμε ποτέ τη στιγμή.

Για μας ισχύει το αντίθετο – «κατάπιε τον».Ο πλούσιος παίρνει από το φτωχό κι αυτό το λίγο.Κλέβει όσο πιο πολύ γίνεται και μετά κρύβεται πίσω από ψηλούς φράχτες, για να μην του τα πάρουν άλλοιΈχουμε μια στρεβλή αντίληψη για τον χριστιανισμό. Αλλά τα πράγματα είναι απλά. Πόσο αίμα μπορείς να δώσεις στον άλλο;Είναι γραμμένο: «όσα κάνεις για τους αδελφούς μου τους ελαχίστους, σ’Εμένα το κάνεις» Να μπορείς να καθίσεις όσο πιο πολύ μπορείς στο προσκέφαλο της μάνας σου,που υποφέρει από τα χρόνια και τις αρρώστιες.Να πού και πώς πρέπει να πεθαίνουμε κάθε μέρα.Γιατί τι σου χρησιμεύει να πηγαίνεις στην εκκλησία και η καρδιά σου να είναι άδεια; Χωρίς μια χριστιανική πράξη.

Μπορείς εσύ να επισκεφτείς όλα τα Άγια Όρη και να προσκυνήσεις όλα τα λείψανα. Τσάμπα. Βλέπεις ένα φτωχό, κακομοίρη και σκέφτεσαι «θα είναι από εκείνους τους απατεώνες που δείχνει η τηλεόραση». Η αληθινή μαφία είναι αυτοί οι πέντε-έξι που χειραγωγούν τα πλήθη από την τηλεόραση .

 

 

 Αποτέλεσμα εικόνας για Δε ζούμε ποτέ τη στιγμή.


Δε διακόπτω τους άλλους όταν μιλούν. Οι Άγιοι Πατέρες μας μαθαίνουν να στεκόμαστε μπροστά στους άλλους σαν να είμαστε μπροστά σε μια παλιά εικόνα. Τι σημαίνει να μην κρίνεις; Να μη βγάζεις καταδικαστικές αποφάσεις. Γνώμη είμαστε υποχρεωμένοι να έχουμε. Ο Χριστός προσπάθησε να κάνει κάποιες διευκρινήσεις στους Φαρισαίους, ενώ ο θυμός του ήταν δίκαιος. Έχεις δίκιο όταν θυμώνεις με τον εαυτό σου επειδή π.χ. χτες βράδυ μέθυσες. Να μισείς την αμαρτία σου, τα πάθη σου, αυτά που σε βασανίζουν και δε βρίσκεις γιατρικό. Μόνο αν μισήσεις την αμαρτία βαθιά θα γευτείς το άρωμα της νίκης.Αν και μεγάλος, κάθε μέρα προσπαθώ να μαθαίνω. 

 

 

Αποτέλεσμα εικόνας για Δε ζούμε ποτέ τη στιγμή.


Όλα είναι στα χέρια μας: 
το πώς ακούμε, το αν τα μάτια μας είναι καθαρά, το εάν τα αυτιά μας είναι κλεισμένα, το εάν η ψυχή μας είναι ξεκλειδωμένη, το αν η συνείδησή μας είναι καθαρή. Με αυτά τα πράγματα πρέπει να ασχοληθούμε.Οι άγιοι μας μαθαίνουν: σώσου και είναι αρκετό για μια ζωή.Τρόπος δράσης; Φτιάξε τον εαυτό σου. Ένα χιλιοστόμετρο. Αλλά αυτό το χιλιοστόμετρο θα φέρει πιο πολύ φως. Εάν μείνουμε όμως μόνο σε διαπιστώσεις τίποτα δε θ’ αλλάξει. Μόνο το κακό, από το οποίο έχουμε αρκετό, θα πολλαπλασιαστεί. Να ελαττώσουμε την κακία. 

 

 

Αποτέλεσμα εικόνας για Δε ζούμε ποτέ τη στιγμή.

 

Τι είναι παράδεισος και τι είναι κόλαση; Οι Πατέρες μας μαθαίνουν ότι παντού υπάρχει ένας ωκεανός θεϊκής αγάπης. Όσους λαθεύουν τους τιμωρεί με το μαστίγιο της αγάπης. Σκεφτείτε – έναν ωκεανό αγάπης, όπου όλος ο κόσμος αγαπιέται. Αυτό μας λείπει σ’ αυτή τη ζωή, η αγάπη. Να λοιπόν η κόλαση, η έλλειψη αγάπης. Και αν το σκοτάδι είναι έλλειψη φωτός, η σκοτεινή ψυχή, όταν βγαίνει στο φως, λειώνει.

 

 

 

  

Το μόνο που θέλω είναι να μεταδώσω κάτι από την προσωπική μου εμπειρία. Είμαι σαν όλους τους άλλους – αδύνατος. Αλλά αισθάνθηκα μια ανάγκη. Αισθάνομαι την Αλήθεια σαν κάτι το επείγον, σαν έναν κόμπο στο λαιμό. Μια από τις ονομασίες του Χριστού είναι ο Ήλιος της Αλήθειας. Προς αυτόν τον ήλιο κατευθύνομαι μ’ όλες μου τις πενιχρές δυνάμεις.

Αποτέλεσμα εικόνας για Δε ζούμε ποτέ τη στιγμή.

Δε ζούμε ποτέ τη στιγμή. Ακόμη και τότε που καθόμαστε στο τραπέζι οι σκέψεις μας πετάνε.Δοκιμάστε έστω ανά λεπτό την ημέρα, όταν δεν έχετε κάτι να κάνετε, να συγκεντρωθείτε στον εαυτό σας, για να ζήσετε το τώρα. Σ’ εκείνο ακριβώς το λεπτό. Είναι πολύ δύσκολο. Αποτέλεσμα αυτής της προσπάθειας θα είναι να αισθανθείτε την παρουσία του Θεού.

Αποτέλεσμα εικόνας για Χριστός μπήκε στην Ιερουσαλήμ

 

Όταν ο Χριστός μπήκε στην Ιερουσαλήμ επί πώλου όνου, τον έραναν με λουλούδια και τον υποδέχθηκαν με επευφημίες. Το ζωάκι πίστευε ότι σ’ αυτό, απευθύνονται όλα αυτά. Έτσι είμαστε και εμείς σαν τον όνο που έφερε το Χριστο Εγώ έχω πολλά ταλέντα, αλλά τα έχω με την αξία μου; Ένα γενναιόδωρο χέρι τα έσπειρε . Ζω μ’ αυτά. Προσπαθώ να μην τα διαψεύσω, να μην τα προδώσω. Καταλαβαίνω ότι εγώ,  δεν έκανα κάτι με την αξία μου. Έχω με τι να περηφανευτώ; 

Σ’ όσους ο Θεός δίνει, τους το ζητάει. 

Πρέπει να ζήσουμε όσο πιο καθαρά μπορούμε. Όλα είναι τόσο εύθραυστα, απροστάτευτα …

 

 

 

Advertisements

About kosmaser

Η ασθένεια είναι ο..κανόνας ! Η υγεία η εξαίρεση ! Η θεραπεία άθλος..και η ίαση ο τελικός μας σκοπός..

One response »

 1. Reblogged this on Kosmaser's Weblog and commented:

  Να λοιπόν που πέρασε κι αυτό το¨Πάσχα¨..
  Πήγαμε ( όσοι πήγαμε) στην Εκκλησία..Γιορτάσαμε την Ανάσταση του Χριστού…Φάγαμε τον οβελία, και ξαναγυρίσαμε στην¨πραγματικότητα¨, με τις αντεγκλήσεις των πολιτικών ( παλιών και όψιμων) που για τον μέσο πολίτη είναι επιεικώς για τα κλάμματα..
  Στην αγωνια μας για την επαύριον..Στον αγώνα μας για την απομάκρυνση των ερινύων της καταστροφολογίας..Μεσα σ όλα αυτα, προτείνω να παρακολουθήσουμε για λίγο τις σκέψεις ενός ρώσου χριστιανού ηθοποιού, που γύρισε μιαν επιτυχημένη ταινία, περίπου τότε που για μας άρχιζαν οι δυσάρεστες καταστάσεις..
  Στο τέλος του κειμένου, είναι ολόκληρη η ταινία, που προσωπικά πιστεύω πως αξίζει να δείτε..
  Στο τέλος θα νοιώσετε…καλύτεροι άνθρωποι, κι ισως λίγο προβληματισμένοι..Κι αν ακόμα δεν νοιώσετε τίποτα, θα χαρείτε μιαν άλλη κινηματογραφική κουλτούρα..

  Απάντηση

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: