RSS Feed

ΟΛΟΙ ΦΛΕΡΤΑΡΟΥΜΕ ΜΕ ΤΗ ΦΛΕΓΜΟΝΗ..ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΤΡΕΧΟΥΜΕ ΣΤΑ ΑΝΤΙΦΛΕΓΜΟΝΩΔΗ..

Αποτέλεσμα εικόνας για ΚΟΣΜΑΣΕΡ ΕΙΚΟΝΕΣ

 

 

 

copyright   http://kosmaser.wordpress.com/

 

Σχετική εικόνα

Ο καλός φίλος Αβραάμ ακριβώς Αβραάμ,έτσι τον λένε και τον φωνάζουνε Μάκη πήγε επειγόντως στο Νοσοκομείο, γιατί, κατά δήλωσίν του, οικονόμησε μια φλεγμονή, που ουτε την ήξερε, αλλά ούτε την προσκάλεσε για πάρτυ, στον ταλαίπωρο οργανισμο του. Εκεί τον περιποιήθηκαν με το παραπάνω. Γερή αντιβίωση, και βαρεια αντιφλεγμονώδη. Επειτα από δέκα μέρες πήγε σπίτι του κι ορκίσθηκε ότι θα ( ξανα ) ξεκινήσει το ιχθυέλαιο

 

 

Ολοι εμείς οι υποψιασμένοι, προσπαθούμε να τρεφόμαστε με ό,τι καλλίτερο και υγειινό.Οι πιο συνειδητοποιημένοι, αγοράζουν βιολογικά προϊοντα, σωστό κρέας, καλό ψάρι, εξαιρετικό λάδι και αποφεύγουν ότι θεωρούν ότι μπορεί να τους βλάψει.Ισως δεν γνωρίζουν επισταμένως, όμως φροντίζουν, εμμέσως, και τον εγκέφαλό τους, με τη σωστή διατροφή που ακολουθούν.Ετσι αποφεύ-γουν το κάπνισμα που σίγουρα καταστρέφει τον εγκέφαλο τους, όμως δεν αποφεύγουν το αγχος το στρες Δηλαδή τον παραγοντα που προκαλεί φλεγμονη στον εγκέφαλό τους.Δυστυχως η φλεγμονή ,είναι αυτό που ο εγκέφαλος απεχθάνεται περισσότερο απ οτιδήποτε άλλο.Η φλεγμονή ένας απ τους γενεσιουργούς παραγοντες του Αλζχάϊμερ.Το άγχος είναι αποτέλεσμα υπερπαραγωγής μιας  πολύτιμης ορμόνης των επινεφριδίων,της κορτιζόλης. Η ορμόνη αυτή, κυριολεκτικά διαλύει , σε πρώτο στάδιο, την Συντομη,Πρό-σφατη Μνήμη , και τελικά δυναμιτίζει τη μνήμη σαν σύνολο, ξεκινώντας απ την πιο σημαντική νευρική του συστάδα, τον ιπποκαμπο, όπου είναι η απο-θήκη  ολόκληρου  του συναισθηματικού κόσμου μας.Το άλλο πράγμα που ο εγκέφαλός μας απεχθάνεται, είναι να χάνει νευρο-διαβαστές. Δηλαδή να εκκρίνει όλο και μικρότερες ποσότητες, ή ακατάλληλες ποσότητες ντο-παμίνης,και σεροτονίνης, που είναι ορμόνες υπεύθυνες για τη ροή πληροφοριών  μεταξύ των νευρώνων.

 

Αποτέλεσμα εικόνας για ΚΟΣΜΑΣΕΡ ΕΙΚΟΝΕΣ

 

Η σεροτονίνη είναι υπεύθυνη για το αγχος,και η ντοπαμίνη για την αποφασιστικότητά μας.Τί γίνεται όταν η σεροτονίνη πέφτει; Μας πλακώνει η μαύρη κατάθλιψη,ενα παράδειγμα:Αν ποτέ βρεθείτε σε ικανό υψόμετρο όπου συχνά φυσούν νότιοι άνεμοι με αρκετή ένταση, τα επίπεδα της σεροτονίνης μειώνονται δραματικά στον εγκέφαλο, με αποτέλεσμα ο ψυχισμός σου να σπαραλιάζεται.Εχω δεί ανθρώπους απόλυτα ισορροπημένους, να γίνονται κουρέλια μέσα σε λίγη ώρα ,όντας εκτεθειμένοι σε έντονο νότιο άνεμο.

 

Αποτέλεσμα εικόνας για ΚΟΣΜΑΣΕΡ ΕΙΚΟΝΕΣ

 

Η μόνη λύση είναι τα αρνητικα ιοντα και εξηγούμαι: Όταν ο νότιος άνεμος , τελικά, φέρει βροχή, ο χρόνος που προηγείται, με αστραπόβροντα και κεραυνούς , φορτίζει την ατμόσφαιρα με τρισεκατομύρια αρνητικά ιόντα τα οποία ενεργούν σαν αναστολείς της μονο-αμινοξειδάσης, και αυξάνουν δραματικά τα επίπεδα της σεροτονίνης. Μέσα σε λίγη ώρα αντιστρέφονται όλα τα συμπτώματα καταθλιψης, και το χαμόγελο ξαναγυρίζει στα πρόσωπα Είπα-με,ο εγκέφαλος βλάπτεται απ την πολλή κορτιζόλη.Θέλει ήπιους ρυθμούς.

 

Σχετική εικόνα

 

Μισεί το άγχος.Ο σύγχρονος άνθρωπος ξυπνά με άγχος και το βιώνει στην συνέχεια όλες τις ώρες.Ετσι έχουμε μια συνεχή απελευθέρωση κορτιζόλης για να υπάρξει κάποιος έλεγχος του.Όμως τιποτα αλλο  δεν σκοτώνει τα κύτ-ταρα του εγκεφάλου σας και ειδικά εκείνα τα τοσο πολυτιμα  του ιππόκα-μπου, όσο η υπερβολική κορτιζόλη.Σκεφτείτε το, την επομενη φορά που θα προβληματιστείτε αν φταίει ο κακός υπουργός, που σας  αναγκασαν να πληρώσετε, επι τέλους, τον φόρο που σας αναλογούσε.

 

 

Αποτέλεσμα εικόνας για ΚΟΣΜΑΣΕΡ ΕΙΚΟΝΕΣ

 

Ο Ιπποκράτης διατύπωσε πριν από 2500 χρόνια μια απλή , σαν σύλληψη, άποψη:Ο,Τι Βλάπτει Την Καρδιά, Βλαπτει Και Τον Εγκέφαλο.Η φλεγμονή την βλάπτει, όπως βλάπτει και τον εγκέφαλο. Υπάρχει μια διαφορά και αληθινά μετρά πολύ περισσότερο απ το χαμένο εισόδημα, αν αυτό γίνει η αιτία να πεθανει ο εγκέφαλος πρίν απ το ταλαίπωρο σώμα μας Αρα φροντίζουμε να  Μειώσουμε την φλεγμονή γενικως.Αυθόρμητο το ερώτημα.Ναι αλλά πώς μειώνεται η φλεγμονή; Είναι πλέον σίγουρο  το βεβαιώνουν πλήθος μελετών, που είδαν το φως της δημοσιότητας υπερατλαντικά ότι η καταναλωση λιπαρών ψαριών, αυξάνει τη διαθεσιμότητα του δοκοσοεξανοϊκού οξέος στο αίμα DHA Μπορείτε να μάθετε πολλά γι αυτο το τόσο πολύτιμο λιπαρό οξύ, από κείμενα που υπάρχουν στο δικτυακό τόπο που βρίσκεσθε αυτή τη στιγμή.Η φοβερή νόσος της εκφύλισης του εγκεφάλου,ειναι μια φλεγμονώδης κατάσταση.

 

Αποτέλεσμα εικόνας για ΚΟΣΜΑΣΕΡ ΕΙΚΟΝΕΣ

 

Τα ψάρια , αλλά και το ιχθυέλαιο (στη σωστή δόση) προλαμβάνουν,και ίσως αποτρέπουν τον φοβερο κίνδυνο του αργού αλλά σίγουρου θανάτου του εγκεφάλου, πριν τον σωματικό θάνατο.Αν σας έλεγαν ότι κάποιο φάρμακο θα σας προστατεύσει απ την επαπειλουμένη γρίπη, δεν θα τρέχατε να το προμη-θευτείτε με κάθε τρόπο; Ολος ο πολιτισμένος κόσμος πλέον γνωρίζει.

 

 

 

 

Ότι Τα Λιπαρά Ψάρια ( Σαρδέλλα, Γαύρος, Σκουμπρι,) Όπως Και Το Ιχθυέλαιο, Σας Προφυλάσσουν  απ την εκδήλωση της νόσου, με μια μόνο προϋπόθεση.Να απομακρυνθείτε σιγά-σιγά απ Τη ζάχαρη,και ολα τα παρά-γωγά της, τα λαχταριστά  μακαρόνια, λιγκουϊνι, ταλιατέλες, γκιουβέτσια, πίτσες, και το λευκό ψωμί, δεν θα αποφασίζατε εστω  να δοκιμάσετε;

 

Αποτέλεσμα εικόνας για ΚΟΣΜΑΣΕΡ ΕΙΚΟΝΕΣ

 

 

Όχι ο Μάκης δεν είχε φλεγμονή στον εγκέφαλο,εκεί απλά από χρόνια έχει κάλο με το ποδοσφαιρο, κι αυτό ατυχώς δεν θεραπεύεται με τίποτα. Χαίρετε.

Advertisements

About kosmaser

Η ασθένεια είναι ο..κανόνας ! Η υγεία η εξαίρεση ! Η θεραπεία άθλος..και η ίαση ο τελικός μας σκοπός..

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: