RSS Feed

ΓΙΑ ΤΟΝ ΚΑΘΕΝΑ ΠΟΥ ΖΗΤΑ..ΥΠΑΡΧΕΙ ΕΝΑΣ ΠΑΡΑΔΕΙΣΟΣ..

copyright   http://kosmaser.wordpress.com/

Λόγια πολλά λόγια ακούγονται και γράφονται απο ¨πέννες¨ ηλεκτρονικές, που δεν κοστίζουν τίποτα, όπως και τα δεκάδες blogs που φυτρώνουν καθημερινά στο αχανες διαδίκτυο, και δυστυχώς κι όσα γράφονται δεν αντιστοιχούν σε τίποτα,απλά κραυγές αγωνίας για τη ζωή που φεύγει και χανεται χωρίς έλεος, παρέα, αγάπη πραγματική.Οταν ομως αυτές οι κραυγές γίνονται άναρθρες, εχθρικές, βλακώδεις,κι αρχίσουν να αποφαίνονται και επι θεολογικών θεμάτων, προκαλούν την βαθεια συμπόνια για το κατάντημα ψυχών,που στο βάθος ποθούν τη λύτρωση, που δεν τη βρίσκουν στον στενό περίγυρο, και κραυγάζοντας ζητούν μιαν ευκαρία για νάρθει να τους συναντήσει ο Χριστός.Οι ταλαίπωρες αυτές ψυχές, Παράδεισο ζητούν, όμως σε λάθος μέρος,με λάθος τρόπο, με λάθος τακτική,  και με λάθος  συνεγε-λαζόμενα πρόσωπα.Κι όμως,Ο Χριστός μας παροτρύνει να ζητάμε, γιατί έτσι θα βρού-με, και λίγο αργότερα επιβεβαιώνει πως ο ζητών ευρίσκει.

 

 

Τι, όμως, ζητά ο άνθρωπος και τι βρίσκει; Αυτό το ερώτημα αγγίζει τις πιό κρυφές¨χρή-σεις¨ της ελευθερίας μας. Η επιθυμία μας, προβληματίζεται  ανάλογα με την ψυχική και πνευματική μας ωριμότητα. Ως προς τα γύρω από εμάς πράγματα, κτήματα, χρήματα, υλικές ηδονές, κόσμο, που παρέρχεται μαζί με την επιθυμία του.Ως προς το σώμα την ανάπαυση ,την ευ-χαρίστηση,τον στολισμό , σπίτια, αυτοκινητα, ρούχα, κοσμηματα, κλπ Ως προς την υπερβολική μέρι-μνα για την υγεία,  περίπλοκες διαιτες,εξεζητημένα γυμναστήρια, επιλογή βιολογικών τροφίμων, εξε-τασεις.

 

 

 

Αλλα και Ως προς μιαν αλλη κατεύθυνση ,αυτή της ψυχής ,με ενδεχόμενο την εύρεση της Ορθόδοξης προοπτικής,αλλά και τη διολίσθηση στα μονοπάτια  ανατολικών θρησκειών, με περίεργες αποκρυφιστικές αναζητήσεις, είσοδος των οποίων είναι οι περίεργες, ανορθό-δοξες  μια και μας τέλειωσαν οι ορθόδοξες  ασκήσεις, πιστευοντας πως έτσι ασκούμαστε κι αυτό μέχρι τη πρώτη ρήξη κάποιου ανευρύσματος  το οποίο πλήττει πλέον όλες τις ηλικίες   Η αλόγιστη επιθυμία  διερεύνησης του εσωτερικού μας κόσμου, χωρίς   τη σωστή αναφορα, είναι πη-γή πολλών προβλημάτων,  γιατί εγκλωβίζει τον άνθρωπο στην ψευδαίσθηση μιας υψηλής πνευματικής εμπειρίας, έξω από τον φυσικό προσανατολισμό της υπάρξεώς και της επι-θυμίας του.Τελικά ομως, ο άνθρωπος είναι στραμμένος προς το Πρόσωπο Του Χριστού κι αυτο που παθιασμένα ζητάει  έστω και με λάθος τρόπο, που φανερώνει η συνεχής ενασχόλη-ση,κι αναφορά του στην Εκκλησία, τους Αγίους της, και τους πιστούς  χριστιανούς είναι η ¨βα-σιλεια του θεου και η δικαιοσυνη αυτου¨. Μ αυτόν τον προσανατολισμό, κάθε μέριμνα του, διαποτίζεται από την πίστη στην πρόνοια του θεού, της οποίας ο καθένας απ εμάς, καθη-μερινά γίνεται μάρτυς, πλήν δεν το καταλαβαίνει έτσι που είναι χωμένος στην τραγική καθημερινότητά του.

 

Σε Κάθε Κατεύθυνση υπάρχει και κάποιος ¨παράδεισος¨, που είναι η κατάληξη του αντί-στοιχου πόθου. Το αν αυτός αξίζη τον κόπο, εξαρτάται από την σχέση που έχει με την φθορά και την θνητότητα. Προφανώς, για μάς, ο παράδεισος που αξίζει τον κόπο είναι αυτός που ανατέλλει στην καθαρή καρδιά του ανθρώπου που πιστεύει στον Χριστό, αφού μόνον η απλή, ταπεινή και καθαρή καρδιά μπορεί να αισθανθή την αγάπη του θεού, η οποία ταυτίζεται με την βασιλεία Του και την δικαιοσύνη Του και συνιστά τον παράδεισό μας,όπου δεν υπάρχει σκια φθοράς η θανάτου.

 

 

Είναι χαρακτηριστικό ότι μέσα στην Καινή Διαθήκη το ρήμα «ζητώ» συνδεδεμένο με την λέξη «ευκαιρία» υπαρχει μονο στην περιπτωση της προδοσιας του ιουδα,  ο οποίος, όταν πήγε στους αρχιερείς και του έδωσαν τα τριάκοντα αργύρια ¨από τότε εζήτει ευκαιρίαν ίνα αυτόν παραδώ¨Αντίθετα, για την είσοδο στην βασιλεία του θεού, δεν υπάρχει καμμιά αναφορά σε ευκαιρία.Ο Χριστος μας ειπε απλα ¨αγωνιζεσθε εισελθειν¨.Ή το τολμηρό ¨ η βασιλεία του Θεού  βιάζεται¨.

Το συμπέρασμα απλό Αυτός που ψάχνει διαρκώς ευκαιρίες για να μας συναντήση και να μας ανακαινίση Είναι Ο Χριστός. και η αδιαφορία μας πολλές φορές Τον αναγκάζει να δη-μιουργει ευκαιρίες ευχάριστες αλλά και δυσάρεστες.Χαίρετε.

 

 

Advertisements

About kosmaser

Η ασθένεια είναι ο..κανόνας ! Η υγεία η εξαίρεση ! Η θεραπεία άθλος..και η ίαση ο τελικός μας σκοπός..

One response »

  1. Reblogged this on Kosmaser's Weblog and commented:

    Οταν απογοητευόμαστε, ψάχνουμε για δικαιολογίες…Ολα μας φταίνε, ιδίως οι πιό αθώοι απ αυτούς που μας τριγυρίζουν..Λοιδωρούμε ανθρώπους και καταστάσεις που ζηλεύουμε…Προσπαθούμε να φανούμε υπεράνω…και τελικά γινόμαστε γελοιοι, κατάπτυστοι στον ίδιο τον τραγικό μας εαυτό..Ομως , εφ όσον αναπνέουμε ακόμα, πάντα υπάρχει ελπίδα μετάνοιας…

    Απάντηση

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: