RSS Feed

ΖΟΥΜΕ ΜΙΑΝ ΕΙΚΟΝΙΚΟΤΗΤΑ..ΠΟΥ ΝΟΜΙΖΟΥΜΕ ΑΛΗΘΕΙΑ.

Σχετική εικόνα

 

 

Αποτέλεσμα εικόνας για Μελλουσα Κρίση..

copyright   http://kosmaser.wordpress.com/

 

 

Τρίτη Κυριακή του Τριωδίου.Αφιερωμένη στο πιό αμφιλεγόμενο γεγονός της ανθρώπινης ιστορίας τη Μελλουσα Κρίση,για την οποία μιλάει ο ίδιος ο Χριστόςπροτείνοντας σαν μέτρο την Αγάπη το έσχατο κριτήριο.Και τονίζει πως όποιος δεν μάθει την αγάπη εδώ και τωρα, θα αντιμετωπίσει τον εσχατο φόβο της Μοναξιάς απο τούτη τη ζωή αλλά και μιαν αιωνια, ατελευτητη αγωνία και οντολογική μοναξια.Κι ερχόμαστε στο σήμερα Είναι άραγε άμεσο και αληθινό αυτό που αντιλαμβάνονται οι αισθήσεις μας,έτσι ώστε να τα παίζουμε όλα σε μια ζαριά,παρόντα και μέλλοντα όπως συμβαίνει μ όλους αυτούς τους επίορκους που καθημερινά βασανίζουν τη ζωή μας.Υπάρχουν στην πραγματικότητα όλα αυτά που παρατηρούμε, αγγίζουμε, γευόμαστε και βλέπουμε,και σε τελική ανάλυση ζουμε Μήπως όλα είναι μια εικονική πραγματικότητα.    

 

 

 

Αποτέλεσμα εικόνας για Μελλουσα Κρίση..

                                        

 

 

Ενα MATRIX απ την πετυχημένη ομώνυμη ταινία,που προέρχεται απ τη δική μας λέξη μήτρα. Η λέξη ¨εικόνα¨ αντανακλά ετυμολογικά, το ρήμα είκω ή έοικα, και σημαίνει ομοίωμα, δηλαδή αποτύπωση των χαρακτηριστικών κάποιου πρωτοτύπου. Αυτό σημαίνει ότι η εικόνα δεν έχει δική της υπόσταση αλλά η αξία της βρίσκεται στην ομοιότητά της με το πρωτότυπο.  Η ομοιότητα της φυσικής εικόνας προς το πρωτότυπο αναφέρεται στην  ουσία του εικονιζομένου πρωτοτύπου, διατηρώντας την διαφορά ως προς την υπόσταση. Μήπως όλα αυτά τα οποία αντιλαμβανόμαστε,με τις ατελείς ανθρώπινες αισθήσεις μας, αποτελούν, μια πλαστή εικόνα, την οποία δημιουργεί η ανθρώπινη φυσιολογία μέσω του εγκεφάλου και των αισθητηρίων οργάνων μας; Είναι γεγονός πλέον ότι οι νέες,πειραματικά επιβεβαιωμένες όμως ,επιστημονικές απόψεις για την ύλη και τα παράγωγά της, ανατρέπουν, ή πολλές φορές, ενισχύουν δόγματα. Κατ’ αυτόν τον τρόπο μας οδηγούν σε νέες πολιτισμικές προτεραιότητες, τις οποίες θα πρέπει γνωρίσουμε και να ξέρουμε, αφού αυτές πια θα καθορίζουν και θα καθοδηγούν τη ζωή μας.

 

 

 

 

Η Εικονική Πραγματικότητα  Virtual Reality VR για να το δούμε λίγο απ την έποψη της σύγχρονης τεχνολογίας είναι Η Προσομοίωση Ενός περιβάλλοντος Από Έναν Υπολογιστή. μην ξεχνάμε οτι ο σύγχρονος υπολογιστής δομήθηκε πάνω στη βάση του δικού μας εγκεφάλου, κι αρχικά τον ειπαμε ηλεκτρονικό εγκέφαλο Δεν υπάρχει κάποιος συγκεκριμένος και αυστηρός ορισμός για τον όρο Εικονική Πραγματικότητα. Ο όρος είναι αντιφατικός και οδηγεί σε παρεξηγήσεις και σε πολύωρες φιλοσοφικές συζητήσεις. Πατέρας του Ο Jaron Lanier, έδωσε τον εξής ορισμό το 1989: «Ένα αλληλεπιδραστικό, τρισδιάστατο περιβάλλον, φτιαγμένο από υπολογιστή, στο οποίο μπορεί κάποιος να εμβυθιστεί.» Από εκεί και έπειτα, δόθηκαν ποικίλοι ορισμοί, όπως «Αλληλεπιδραστικά γραφικά πραγματικού χρόνου (real-time) με τρισδιάστατα μοντέλα, συνδυασμένα με μια τεχνολογία απεικόνισης η οποία δίνει τη δυνατότητα στο χρήστη για εμβύθιση στον μοντελοποιημένο κόσμο και τη δυνατότητα για απευθείας χειρισμό.» Fuchs, H., Bishop, et al. (1992)«

 

 

 

 

Η ψευδαίσθηση της συμμετοχής σε ένα συνθετικό περιβάλλον, αντί για την εξωτερική παρατήρηση ενός τέτοιου περιβάλλοντος. Η Εικονική Πραγματικότητα βασίζεται σε τρισδιάστατες, στερεοσκοπικές μονάδες απεικόνισης, με ανιχνευτή της κίνησης του κεφαλιού, του χεριού ή του σώματος και στερεοσκοπικό ήχο. Ένα υπολογιστικό σύστημα το οποίο χρησιμοποιείται για τη δημιουργία ¨εικονικών κόσμων¨, στους οποίους ο χρήστης έχει την εντύπωση της ύπαρξης του, σε αυτούς και επιπλέον έχει την ικανότητα να πλοηγηθεί και να χειριστεί τα αντικείμενά τους.» C.Manetta, & Blade R. (1995)

        

 

«Η εξομοίωση ενός πραγματικού ή φανταστικού περιβάλλοντος, το οποίο μπορεί να το βιώσει ο χρήστης οπτικά στις τρεις διαστάσεις του πλάτους, ύψους και βάθους και το οποίο μπορεί επιπροσθέτως να παρέχει μια αλληλεπιδραστική οπτική εμπειρία με κίνηση σε πραγματικό χρόνο (real-time) με ήχο και πιθανώς και απτικές ή άλλες μορφές ανάδρασης.» Whatis.com full reference (2003) .Τελευταία, στην επιστημονική κοινότητα, αποφεύγεται η χρήση του όρου Εικονική Πραγματικότητα, λόγω της αντιφατικότητάς του και χρησιμοποιείται ο όρος Εικονικό Περιβάλλον, Virtual Environment .

Η Εικονική Πραγματικότητα χρησιμοποιεί ηλεκτρονικούς υπολογιστές, για να δημιουργήσει και να προσομοιώσει υπαρκτά ή μη περιβάλλοντα, από τα οποία ο χρήστης έχει την ψευδαίσθηση ότι περιβάλλεται και στα οποία μπορεί να κινηθεί ελεύθερα, αλληλεπιδρώντας παράλληλα με τα αντικείμενα που περιλαμβάνουν, όπως θα έκανε και στον πραγματικό κόσμο.Για να είναι όσο πιο πετυχημένη γίνεται η ¨εμβύθιση¨ ενός χρήστη σε ένα περιβάλλον Εικονικής Πραγματικότητας, είναι σημαντικό να απομονωθεί ο χρήστης και οι αισθήσεις του από τον πραγματικό κόσμο, επικαλύπτοντας τα ερεθίσματα του πραγματικού κόσμου, με αντίστοιχα εικονικά, φτιαγμένα από το σύστημα της Εικονικής Πραγματικότητας.

 

Αποτέλεσμα εικόνας για Μελλουσα Κρίση..

 

 

 

Από τις πέντε αισθήσεις, οι πιο σημαντικές κατά φθίνουσα σειρά είναι η όραση, η ακοή και η αφή.  Η ιστορία της Εικονικής Πραγματικότητας, ξεκινά από τις πρώτες στιγμές που ο άνθρωπος θέλησε να εκφραστεί, περίπου 15000 χρόνια π.Χ., με τις προϊστορικές ζωγραφιές σε σπηλιές, όπως το σπήλαιο Λασκώ στη νότια Γαλλία αλλά και με τα διάφορα θρησκευτικά τελετουργικά, που προσπαθούσαν να αγκαλιάσουν όλες τις ανθρώπινες αισθήσεις και να προκαλέσουν δέος και θαυμασμό.

 

 

 

Σχετική εικόνα

 

Φαίνεται ότι οι Έλληνες και Ρωμαίοι ζωγράφοι έφταναν σε ένα πολύ υψηλό επίπεδο τρισδιάστατου ρεαλισμού στα έργα τους, χρησιμοποιώντας τη διαίσθησή τους, παρά σχεδιάζοντας τα πάντα από την αρχή με ακρίβεια. Απ όλα αυτά φτάνουμε σ ένα συμπέρασμα πως..τα πάντα είναι αντιλήψεις. Ευρύτερες αντιλήψεις ίσως, αλλά παρ’ όλα αυτά, αντιλήψεις.Όλα όσα, νομίζουμε ότι γνωρίζουμε και βιώνουμε, είναι μέρος της εικονικότητος. Ολα  βρίσκονται στο μυαλό μας.Όλα όσα νομίζουμε φυσιολογικά μας σκλαβώνουν.Η εικονικότητα μας υπνωτίζει με συνήθειες: χιλιάδες λεπτομέρειες της καθημερινότητας που έχουμε  εκπαιδευτεί να αγνούμε. Κανόνες επί κανόνων που νομίζουμε ότι είναι φυσιολογικό να υπακούομε. Αποκαλύπτεις τον Εαυτό σου, όταν έχεις αποκηρύξει και απαλλαγεί από την  εικονικότητα που λανθασμένα πάντα πίστευες ότι ήσουν εσύ.

 

 

Αποτέλεσμα εικόνας για Μελλουσα Κρίση..

 

 

Στο Ευαγγέλιο διαβάζουμε πως αυτός που¨αγαπά¨τη ψυχή του, θα την χάσει, ενώ αυτός που δεν της δίνει σημασία , αυτή την έννοια έχει το μισών αυτήν, θα την διατηρήσει για πάντα.Τούτα τα λόγια είναι σοβαρά, και δείχνουν το πόσο μικρή σημασία έχει να στέκεται κανείς σ έναν εικονικό κόσμο που μας προέκυψε μετά την ¨πτώση¨, και μας δόθηκε τόσος όσος μας χρειαζόταν για να καταλάβουμε το σφάλμα μας και να μετανοήσουμε.Γι αυτό και το πεπερασμένο των αισθήσεων.

Αλλά αυτό είναι ένας καθολικός πόλεμος, με τον εαυτό μας και με τον κόσμο.Ενας πόλεμος που δεν είμαστε  προετοιμασμένοι ούτε εξοπλισμένοι να αναλάβουμε.Γι αυτό κι ο Χριστός μας τονίζει πως σ αυτόν τον εικονικό κόσμο που ανήκει κατα κυριαρχία στον αλλότριο και τους αγγέλους του, θα έχουμε θλίψη.Ομως αμέσως μας παρηγορει λέγοντας μας πως θα πρέπει να έχουμε θάρρος  μια κι Εκείνος Νίκησε τον κόσμο της εικονικότητας με το να ανέβει στον Σταυρό και να μην κατεβεί απ αυτόν.Πολλοί έχουν προσπαθήσει, πολλοί ακόμα θα το επιχειρήσουν, αλλά είναι λίγοι, ελάχιστοι, αυτοί που το έχουν καταφέρει, να κερδίσουν τον πόλεμο – όχι μόνο μερικές μάχες μόνο και μόνο για να συμμορφωθούν πάλι, με μια αξιολύπητη στάση ανωτερότητας .Μη ζητάς αυτό που δεν είσαι έτοιμος να αναλάβεις. Και μη ζητάς από τυφλούς να σε οδηγήσουν σε αυτό που δεν έχουν οι ίδιοι δει. Κανείς δεν αναλαμβάνει αυτόν τον πόλεμο χωρίς προετοιμασία ή χωρίς ένα πραγματικό..οδηγό που θα συμμετέχει μαζί του στις μάχες.

http://kosmaser.wordpress.com/2013/04/30/

 

Αποτέλεσμα εικόνας για Μελλουσα Κρίση..

 

 

Μόνο η Αλήθεια μπορεί να σε ελευθερώσει. Αλλά η αλήθεια είναι μια λέξη, που η εικονικότητα δεν σε αφήνει να καταλάβεις. Ο Πόντιος Πιλάτος, πολύ μπροστά για την εποχή του , αναρωτιόταν ποιά να ήταν η όντως αλήθεια, αλλά η εικονικότητα της δύναμης του Καίσαρα, κι  ο πανδαμάτωρ φόβος, τον ανάγκασε να πάει κόντρα στην πεποίθησή του για την αθωότητα του Χριστού.Και πάλι η εικονικότητα των διεφθαρμένων απ την εξουσία Φαρισαίων νίκησε την μια και μοναδική αλήθεια που ηταν ο Χριστός.Δεν υπάρχουν πολλές αλήθειες, δεν υπάρχει αυτό που λένε,¨η αλήθεια μου¨ή η αλήθεια του άλλου.Η εικονικότητα κρύβεται πίσω από λέξεις που χρησιμοποιεί για το δικό της συμφέρον. Τα χειρότερα τέρατα, εφιάλτες, κολάσεις είναι δημιουργήματα δικά μας. Ισως θάπρεπε να είμαστε ετοιμοι να καταστρέψουμε, ολα όσα ξέρουμε και στα οποία έχουμε  βασιστεί για την άνεσή μας,  τόσο καιρό. Αλλωστε ακούσαμε.

 

¨Ο φιλών την ψυχήν αυτού απολέσει αυτήν και ο μισών την ψυχήν αυτού, εν τω κόσμω τούτω,εις ζωήν αιώνιον φυλάξει αυτήν.¨

Χαίρετε.

 

Αποτέλεσμα εικόνας για Μελλουσα Κρίση..

Advertisements

About kosmaser

Η ασθένεια είναι ο..κανόνας ! Η υγεία η εξαίρεση ! Η θεραπεία άθλος..και η ίαση ο τελικός μας σκοπός..

2 responses »

  1. Reblogged στις Kosmaser's Weblog και σχολίασε

    Παρακολουθησα αποσπασματα απ την ομιλια του πρωθυπουργου..Περισσοτερο ομως χαζεψα το¨πληθος¨των φαρισαίων της εποχης μας..Ενα αμαλγαμα αγνοιας, φοβου, ανωριμοτητας, κι αρρωστιας..ανιατης αρρωστιας, ανακατεμενης με αφθονα ¨αυτοανοσα¨στοιχεια…που γι αυτα δεν ευθυνεται και τοσο ο φτωχος ασωτος της καθημερινοτητος..Κι υστερα ερχονται οι τιτλοι του τελους..Σε μερικα χρονια απο σημερα κανεις δεν θα θυμαται ¨το μπουλουκι¨που περασε, και ρημαξε και χαλασε..Η κοινωνια μας εχει την ικανοτητα να ξεχνα…αλλα και να συγχωρει..παντα στο πρωτυπο Εκεινου..Απλα δεν ξερουν τί κανουνε..

    Απάντηση
  2. Με ρωτα η Γιαννα: Τι δουλεια εχει η…αλεπου αναμεσα στα καλα, πιστα, υπακουα ,ταπεινα, υπομονετικα σκυλια της φωτο του κειμενου σου…Απλα αντιπροσωπευει τον τροπο με τον οποιο , υπεισερχεται η πονηρια, η δολιοτης, η ανυποληψια, και η καταστροφη στη ζωη των ανθρωπων, που δινουν την ψηφο τους εν λευκω…

    Απάντηση

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: