RSS Feed

ΑΣΩΤΟΣ ΠΛΗΝ ΣΕΣΩΣΜΕΝΟΣ..

Αποτέλεσμα εικόνας για Ο Νεώτερος Υιός Της Παραβολής

Εικόνα

copyright   http://kosmaser.wordpress.com/

 

 

Ο Νεώτερος Υιός Της Παραβολής έχει την αίσθηση ότι είναι υιός του πατέρα. Γι’ αυτό λέει: ¨Πατερα, δώσε μου¨ Είναι Ανώριμος δεν έχει φτάσει στο να ξέρη ότι η ουσία του Πατερα, είναι η ίδια με την ουσία του Υιού. Αγνοεί προς στιγμήν πως τα εμά πάντα σα εστί, γι’ αυ­τό ζητά από τον πατέρα του να του δώση ¨το επιβάλ­λον μέρος της ουσίας¨, Ο,τι του αναλογεί .Ο πατέρας αγαπά.Δεν ενδια­φέρεται για τον εαυτό του. Ενδιαφέρεται να σώση το παιδί του. Δεν τον ενδιαφέρει τι θα πη ο κόσμος, αν θα χάση το κύρος του, αν παρουσιαστεί ως πατέρας αποτυχημένος, με παιδί που αφήνει το σπίτι και φεύγει μακριά. Γι’ αυτόν τον λόγο δεν του κάνη διδασκαλία. Ξέ­ρει ότι δεν πρόκειται να βγη τίποτε. Δεν πρόκειται να τον καταλάβει ο νεώτερος γιός του πρέπει να τον αφήση να περιπλανηθή, να πάθη, να μάθη, να δη ο ίδιος.Γι’ αυτό δεν αμύνεται στενόκαρδα, δεν πιέζει. Δίδει αγωγή στο παιδί του υποφέροντας μυστικά.Το θέμα είναι να του δώση τη δυνατότητα ώστε ο ίδιος, μόνος του, να έλθη προς Αυτόν.Η Φράση ¨Και Ο Λόγος Ην Προς Τον Θεόν¨ (Και Όχι Εν Τω Θεώ) Μας μιλά ακριβώς Για Το Μυστήριο Της Πατρότητος.

 

 

 

Σχετική εικόνα

 

 

Να δώσης τη δυνατότητα στον άλλο να γυρίση στο σπίτι μόνος του.Κι ο Πατέρας Του έδωσε το κομμάτι που ζητούσε.Αυτό όμως που συνάγομε με το επαναστατημένο θέλημά μας συναγαγών άπαντα το σκορπίζουμε ασώτως διεσκόρπισε την ουσίαν αυτού ζων ασώτως.Α-Σωτηρία, Μισερά, Αμαρτωλά, Εκτός Θεού, Σε Παρά Φύσιν Κατάσταση.και Μαραίνεται και ξηραίνεται σύντομα. Σκορπίζεται.Το ψεύτικο πάντα χάνεται, μας εγκαταλείπει.¨Δαπανήσαντος Αυτού Πάντα¨.Το αληθινό μένει, μας σώζει.¨Πάτερ, ήμαρτον εις τον ουρανόν και ενώπιόν σου ουκέτι ειμί άξιος κληθήναι υιός σου,ποίησόν με ως ένα των μισθίων σου.Ο Αββάς Ισαάκ μας λέει.Αυτός που αγαπά με την τέλεια αγάπη¨απών ως παρών συναναστρέφεται μη ορώμενος υπό τινος¨Ο γιος όμως αρχίζει την εξομολόγηση.Ομολογεί το έγκλημά του και σιωπά.Τον λόγο παίρνει ο πατέρας, που με τον ίδιο τρό­πο μιλά ξεκάθαρα εν σιωπή Στον γιο δεν λέει τίποτε. Μιλά, δίδει εντολές στους δούλους: Εξενέγκατε Την Στολήν .Ενδύσατε .Θύσατε Τον Μόσχον Τον Σιτευτόν, ας ευφρανθούμε, γιατί Ούτος Ο Υιός Μου Νε­κρός Ην Και Ανέζησε, Και Απολωλώς Ην Και Ευρέθη.Το ¨νεκρός ην και ανέζησε, και απολωλώς ην και ευρέθη¨ που ο πατέρας λέει στους δούλους, δείχνει το δράμα και τη χαρά που έζησαν και που ζουν οι δυο τους, πατέρας και γιος ,καθε Πατέρας και γιός.Ο νεώτερος υιός σκεφτόταν να ζητήση να μείνη στο σπίτι ¨ως εις των μισθίων¨¨Εξουθενώνει τον εαυτό του και δοξάζεται.Του αρκεί να είναι στο σπί­τι του Πατρός.Όταν ζητάς κάτι μικρό, ένα ερίφιο, δεν παίρνεις τίποτε. Όταν δεν ζητάς τίποτε ¨ούτε να γίνης δούλος¨ τότε τα παίρνεις όλα.

Πόσο μας ταιριάζει αυτή η παραβολή του ασωτου.Μόνο που δεν έχουμε ,ως φαίνεται, φτάσει ακόμη στο σημείο να πουμε πως οι μισθιοι του Πατρός μου τρέφονται πολύ καλύτερα απο εμένα, που πεθαίνω απο πνευματική πείνα.

Χαίρετε..

 

 

Advertisements

About kosmaser

Η ασθένεια είναι ο..κανόνας ! Η υγεία η εξαίρεση ! Η θεραπεία άθλος..και η ίαση ο τελικός μας σκοπός..

One response »

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: