RSS Feed

ΕΝΑ ΧΑΡΟΥΜΕΝΟ ΠΡΟΣΩΠΟ..ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΠΑΝΤΑ ΕΥΤΥΧΙΣΜΕΝΟ..

 

copyright   http://kosmaser.wordpress.com/

Μια κατάσταση τείνει να γίνει καθεστώς στις μέρες μας, με τους εκατοντάδες συμπατριώτες μας να ξεροσταλιάζουν στις τράπεζες προκειμένου να ρυθμίσουν τις δόσεις των δανείων τους, ή ν αρπάξουν μια δουλίτσα τετράωρη, μπάς και μπαλώσουν το τρύπιο εισόδημά τους…Ολα αυτα σε λίγο καιρό τους φέρνουν αντιμέτωπους μ αυτό που ,όλο και περισσότερο, ακούγεται πλέον κι απ τους πιο άσχετους του είδους…τη Διπολική διαταραχή…Μόνο που το κακό  είναι ότι η Διπολική Διαταραχή είναι δύσκολο να διαγνωσθεί, διότι δεν μπορεί να ανιχνευθεί μέσω…. αιματολογικών εξετάσεων ή αξονικών και μαγνητικών τομογραφιών όπως άλλες ασθένειες. Ο σημαντικότερος παράγοντας διάγνωσης της Διπολικής Διαταραχής είναι η.. αναγνώριση των συμπτωμάτων…από το ίδιο το άτομο.Ας τα πάρουμε ένα ένα έτσι στην τύχη..Τα συμπτώματα της διπολικής μανίας.Ένα από τα βασικά χαρακτηριστικά του μανιακού επεισοδίου είναι η υπερβολικά ¨ανεβασμένη¨ διάθεση.. ευφορία ή η μη φυσιολογική ευερεθιστότητα χαρακτηριστικά αυτά θα πρέπει να διαρκούν για μία ή περισσότερες εβδομάδες.

copyright   http://kosmaser.wordpress.com/

Αποτέλεσμα εικόνας για αίσθηση ευφορίας

Ταυτόχρονα με την αίσθηση ευφορίας ή την ευερεθιστότητα, το άτομο που πάσχει, εμφανίζει τρία ή τέσσερα από τα ακόλουθα συμπτώματα:Αυξημένο αίσθημα.. σημαντικότηταςέχει αυταπάτες  μεγαλοπρέπειας…υπερεκτιμά τις ικανότητες και το ταλέντο του Μειωμένη ανάγκη για ύπνο….μπορεί να περάσουν μέρες χωρίς ύπνο και χωρίς αίσθημα κούρασης… Δυνατός Και ΓρήγοροςΛόγος Ομιλία Χωρίς Διακοπές… Σκέψεις που τρέχουν πολύ γρήγορα.. μπορεί ξαφνικά να μεταπηδά από το ένα θέμα στο άλλο…. Αφηρημένη σκέψη .. μη ικανότητα πλαισίωσης και αποκωδικοποίησης άσχετων λεπτομερειών…. Διέγερση ή ανησυχία …μπορεί να συμμετέχει ταυτόχρονα σε πολλές συζητήσεις… Αύξηση στοχευμένων δραστηριοτήτων μπορεί να υπάρχουν αυξημένες ερωτικές ορμές ή μπορεί να είναι υπερβολικά ή άπρεπα κοινωνικός….. Παράλογη συμμετοχή σε ευχάριστες αλλά επικίνδυνες δραστηριότητες π.χσημαντικά χρέη….   κατάχρηση απαγορευμένων ουσιών ή   βιαστικές αποφάσεις επενδύσεωνΗ διπολική κατάθλιψη είναι κάτι περισσότερο από το να έχει κάποιος ¨τις μαύρες¨ του.

copyright   http://kosmaser.wordpress.com/

Το άτομο κατά τη διάρκεια ενός μείζονος καταθλιπτικού επεισοδίου εμφανίζει.. υπερβολική θλίψη ή έλλειψη αισθημάτων καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας, κάθε μέρα, για τουλάχιστον δύο εβδομάδες...Επίσης μπορεί να εμφανίσει έλλειψη ενδιαφέροντος ή απόλαυσης για κάποιες από τις πιο ευχάριστες δραστηριότητές του. Ακόμα, καθημερινά, εμφανίζει τουλάχιστον τέσσερα από τα παρακάτω σημεία  Σημαντικές αλλαγές στην όρεξη  ή στο βάρος του …μπορεί να νιώθει την ανάγκη  να καταναλώσει συγκεκριμένες τροφές ήνα μην μπορεί να φάει καθόλου.... Προβλήματα στον ύπνο ..αϋπνία ή υπερβολική υπνηλίαΈλλειψη ενεργητικότητας ή έντονη κόπωση ..μπορεί να χρειάζεται πολύ περισσότερο χρόνο για να κάνει απλά και καθημερινά πράγματα.. Πρόβλημα συγκέντρωσης … μπορεί να είναι πολύ δύσκολο το να πάρει κάποια απόφαση ή να επικεντρωθεί σε μια συγκεκριμένη εργασία.. Επιβραδυμένη ομιλία, σκέψη ή κινήσεις .. μπορεί να χρειάζεται περισσότερο χρόνο για να απαντήσει σε μία ερώτηση.

copyright   http://kosmaser.wordpress.com/

Αισθήματα ενοχής ή απογοήτευσης .. μπορεί να αισθάνεται ότι σε όλα τα πράγματα που κάνει αποτυγχάνει.Διέγερση ή ακαθησία … δεν μπορεί να καθίσει ακίνητος…Συνεχείς σκέψεις θανάτου ή αυτοκτονίας …μπορεί να καταστρώνει σχέδια αυτοκτονίας..Αυτό είναι απλά ένα περίγραμμα, που θα πρέπει να έχουμε κατα νούν στη συναναστροφή μας με τους ανθρώπους δίπλα μας…Ενα χαμογελαστο πρόσωπο, δεν είναι πάντα ευτυχισμένο…Μπορει να κρύβει αμηχανία, και διέγερση..Αν μπορούμε, πρέπει να βοηθούμε, με κάθε τρόπο..Δεν είναι μόνο τα τρόφιμα, τα ρούχα, τα φάρμακα, που μπορούμε να προσφέρουμε.Οι περισσοτεροι έχουν ανάγκη απο μια σωστή , ενθαρυντική κουβέντα..Δεν κοστίζει τίποτα να τους την προσφέρουμε..Χαίρετε

copyright   http://kosmaser.wordpress.com/

Advertisements

About kosmaser

Η ασθένεια είναι ο..κανόνας ! Η υγεία η εξαίρεση ! Η θεραπεία άθλος..και η ίαση ο τελικός μας σκοπός..

One response »

  1. Reblogged this on Kosmaser's Weblog and commented:

    Κάθε φορά που βρίσκομαι σε μια Τράπεζα, βλέπω πρόσωπα σκυθρωπά, αδιάφορα, αλλά και περιέργως χαρούμενα…Αυτά τα τελευταία, δεν είμαι σίγουρος αν όντως είναι απο χαρά, ή απο υφέρπουσα διπολική διαταραχή…

    Απάντηση

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: