RSS Feed

ΑΛΑΤΙ ΚΑΙ ΝΕΡΟ..ΤΟ ΙΔΙΟ ΠΟΛΥΤΙΜΑ..ΚΑΙ ΔΩΡΕΑΝ

Ξεκινήσαμε μια καινούργια χρονιά.

Ας ξεχάσουμε για λίγο τις γκρίνιες, μεμψιμοιρίες, τα…εξοπλιστικά ( η τουρκία πνέει τα..λοίσθια δίπλα μας, το ίδιο κι οι υπερπατριώτες αυτόχθονες, μικρόνοες, ελάχιστοι πολιτικοί μας, που εξώνησαν την πατρίδα τους για λιγα ψωροδολλάρια, και άχρηστες βίλλες εκατομμυρίων που ποτέ δεν θα μπορέσουν να χαρούν στα γεράματα τους..)
Σήμερα, με τη χαραυγή του χρόνου, θα προσπαθήσουμε να απομυθοποιήσουμε τον ρόλο του
αλατιού στη διατροφή, αλλά και εν γένει στη ζωή μας…

Ολοι μας μέχρι τώρα γνωρίζαμε πως θα πρέπει να αποφεύγουμε κάθε τι αλμυρό, γιατί μας κάνει κακό…Ετσι απλά, και εξαιρετικά…απλοποιημένα, χωρίς ιδιαίτερες επισημάνσεις στα πώς και στα γιατί…Απροσδιόριστα, και με γενικότητες, μακρυά απ το αλάτι, που ανήκε μαζί με τον άλλο εχθρό με…χρώμα άσπρο την καταραμένη ζάχαρη…

Κι όμως και τα δύο αυτά …ασπρα ξορκισμένα στοιχεία, είναι απαραίτητα για την ζωή μας, αρκεί να ξέρουμε να τα χρησιμοποιούμε

Μην ξεχνάμε ότι κι ένα….ποντικοφάρμακο είναι το υπ αριθμ. 1 σωτήριο φάρμακο για εκατομμύρια (τυχερών στην ατυχία τους) συνανθρώπων μας, που το παίρνουν καθημερινά..

Σωστά μαντέψατε είναι…η Βαρφαρίνη ( γνωστή με τα εμπορικά σήματα Coumadin, Jantoven, Marevan, Lawarin, και Waran)και που είναι αντιπηκτικό. Αρχικά Ήταν στην αγορά ως .φάρμακο για την Εξόντωση Των αρουραίων Και Ποντικιών.. και εξακολουθεί να είναι μέχρι σήμερα.

Λίγα χρόνια μετά, η βαρφαρίνη βρέθηκε να είναι αποτελεσματική και σχετικά ασφαλής για… την πρόληψη της θρόμβωσης και εμβολής (σε ανώμαλο σχηματισμό και  μετανάστευση των θρόμβων στο αίμα) … εγκρίθηκε σαν φάρμακο στις αρχές του 1950, και έχει παραμείνει δημοφιλές από τότε, μέχρι τις μέρες μας..

Η Βαρφαρίνη είναι το πιο δημοφιλές αντιπηκτικό φάρμακο στη Βόρεια Αμερική. Είναι ένα συνθετικό παράγωγο κουμαρίνης,μιας χημικής ουσίας που βρίσκεται σε.. πολλά φυτά, και στη γλυκόριζα,και τη  λεβάντα.

 Αλλά ας γυρίσουμε στο αλάτι…επισημαίνοντας οτι το πρώτο θρεπτικό συστατικό που χρειάζεται το σώμα μας είναι το.. νερό.

Το σωστό, καθαρό , απαλλαγμένο απο χλώριο και προσμίξεις νερό, διαλύει όλα τα μέταλλα, τις πρωτείνες, τους υδατάνθρακες και γενικά όλα τα υδατοδιαλυτά στοιχεία,που προσλαμβάνουμε με τη τροφή μας,τα μεταφέρει και τα διανέμει στο σώμα.

Θα γίνει περισσότερο κατανοητό, αν το παραλληλίσουμε με το νερό της θάλασσας, το οποίο περιέχει… διάφορες κατηγορίες ψαριών.

Αντιστοιχα Το Αίμα Περιέχει..

Τα Αιμοπετάλια,

Λευκά Αιμοσφαίρια,

Ερυθρά Αιμοσφαίρια,

Πρωτείνες Και Ένζυμα,

Ο ορός αίματος,(όπως είναι η επίσημη ονομασία του), εχει σχεδόν την ίδια αναλογική σύσταση μετάλλων με.. το νερό της θάλασσας.Τίποτα δεν είναι τυχαίο…Μήπως κατα την Βιβλική Δημιουργία, απ τα πρώτα, δεν ηταν το νερό των θαλασσών..

Τα πιο κάτω μέταλλα Χρειάζονται, για να ¨περάσουν¨ το όξινο περιβάλλον του στομάχου και να απορροφηθούν από την μεμβράνη του εντέρου.

Αυτά Είναι Ο Ψευδάργυρος, Το Μαγνήσιο, Το Μαγγάνιο, Το Σελήνιο, Ο Σίδηρος, Ο Χαλκός, Το Χρώμιο Και Το Μολυβδαίνιο.

Τα μέταλλα που χρειάζεται το σώμα σε μεγαλύτερες ποσότητες, σημειώστε και κρατείστε το.. είναι νάτριο, κάλιο, ασβέστιο και μαγνήσιο.

Τα τοξικά μέταλλα είναι, ο υδράργυρος, ο μόλυβδος, το αρσενικό, το αλουμίνιο, το κάδμιο και σε μεγάλες ποσότητες ο σίδηρος.

Η Ληψη Αλατιου Ειναι Ζωτικη Για Τον Οργανισμο Μας..Τώρα γιατί όλος αυτός ο πανικός για την λεγομένη…άναλη δίαιτα..

Το αλάτι είναι μια ζωτική ουσία για την επιβίωση ολων των ζωντανών πλασμάτων και ειδικά του ανθρώπου.

Το νερό και το αλάτι ρυθμίζουν.. το περιεχόμενο του νερού στο σώμα μας. Το νερό ρυθμίζει τα υγρά στο εσωτερικό των κυττάρων, καθαρίζοντας και αποβάλοντας τα τοξικά απόβλητα του κυτταρικού μεταβολισμού.

Υπάρχουν δύο ..πελάγη νερού στο σώμα μας.

Το.. Ενα είναι μέσα στα κύτταρα και το άλλο στο εξωτερικό τους.

Η καλή υγεία εξαρτάται από την λεπτή ισορροπία αυτών των δύοθαλασσών..και η ισορροπία  τους επιτυγχάνεται με…. το αλάτι.     Το Αραφινάριστο Φυσικό Αλάτι..όπως βγαίνει απ τις αλυκές..ή το ορυκτό.

Όταν δεν υπάρχει αρκετό νερό για να μπεί μέσα στα κυτταρα, τότε φιλτράρεται από το.. αλατούχο πέλαγος.. και εκχύεται μέσα στα κύτταρα τα οποία  καταπονούνται από… την έλλειψη νερού. Αυτός είναι και ο λόγος που σε σοβαρή αφυδάτωση εμφανίζουμε οίδημα και κατακράτηση νερού.

Το σχήμα του σωματός μας είναι ετσι φτιαγμένο, ώστε το μέγεθος του πελάγους.. που βρίσκεται εξω από τα κυτταρά μας, να διαστέλλεται για να έχουμε την έξτρα ποσότητα νερού διαθέσιμη για φιλτράρισμα και επείγουσα χρήση στα ζωτικά κύτταρα.

Ο εγκέφαλος  δίνει εντολή  για αύξηση της… κατακράτησης του αλατιού και του νερού από τα νεφρά.

Αυτός είναι και ο λόγος που εμφανίζουμε …οίδημα όταν, εγκληματικά, δεν πίνουμε νερό.

Η Διαδικασία Του Φιλτραρίσματος Και Της Μεταφοράς Του Στα Κύτταρα, Είναι Πιο Αποτελεσματική Το Βράδυ, Όταν Το Σώμα Βρίσκεται Σε Οριζόντια Θέση.οπότε.. Το συγκεντρωμένο νερό ,κυρίως στα πόδια, δεν χρειαζέται να ανταγωνιστεί την βαρύτητα, για να μπει στην κυκλοφορία του αίματος. Εάν αυτή η εξάρτηση της διαδικασίας της επείγουσας ενυδάτωσης  κάποιων κυττάρων συνεχιστεί για πολύ,

οι πνευμόνες αρχίζουν να συσσωρεύουν υγρό κατά την διάρκεια της νύχτας, και η αναπνοή αρχίζει να δυσκολεύει.

Αυτή η κατάσταση είναι απόρροια της.. αφυδάτωσης.

Πάντως δεν θα πρέπει να ξεκινήσουμε να πίνουμε απότομα αρκετό νερό, αλλα να το αυξάνουμε σταδιακά , οσο αυξάνονται και τα ούρα μας.

Όταν πίνουμε αρκετό νερό για να καθαρίσουμε τα νεφρά μας, το κατακρατημένο αλάτι φεύγει κι αυτό.

Αυτός είναι ο τρόπος για να αποβάλλουμε το οίδημα.. πίνοντας περισσότερο νερό…

Οσοι έχουν εκτεταμένο οίδημα και αρχιζουν να έχουν ταχυκαρδίες με την παραμικρή προσπάθεια Οχι διουρητικά…μόνο..  νερο.

Η Αύξηση Της Πρόσληψης Του Νερού Θα Πρέπει Να Γίνεται Σταδιακά Και.. Να Σταματήσουμε Το Φυσικό Αλάτι Για 3 Ημέρες.

Το σώμα μας έχει την ταση να το κατακρατά.

Το αλάτι έχει πολλες άλλες λειτουργίες,εκτος από το να ρυθμίζει την ποσότητα του νερού στο σώμα.

Να δούμε.. μερικές από τις ζωτικές λειτουργίες του αλατιού.

Το αλάτι είναι ζωτικό για την απαλλαγή της υπερβολικής οξύτητας των  κυττάρων στο σώμα, ιδίως των εγκεφαλικών.

Το αλάτι … εξισορροπεί τα επίπεδα του ζαχάρου στο αίμα.

Το αλάτι είναι ζωτικό, για την παραγωγή της ηλεκτρικης ενέργειας στα κύτταρα του σώματος.

Το αλάτι συντελεί στην επικοινωνία των νευρικών κυττάρων και στην διαδικασία της πληροφόρησης , από την στιγμη Της Σύλληψης Εως Τον Θάνατο.

Το αλάτι έχει ζωτικό ρόλο στην απορρόφηση των τροφων, μέσω της εντερικής οδού.

Το αλάτι βοηθά στον καθαρισμό των πνευμόνων από τις βλένες και τα κολλημμένα φλέγματα, ιδιαίτερα στο ασθμα και την κυστική ινωση.

Το αλάτι σε υπέρτονο διάλυμμα, είναι σωτήριο για την αποσυμφόρηση των βλενογόνων και την καταρροή.

Το αλάτι είναι ισχυρό αντισταμινικό.

Το αλάτι προλαμβάνει τις κράμπες.

Το αλάτι είναι απαραίτητο για την κατασκευή των οστών.

Η οστεοπόρωση κατά ένα μεγάλο μέρος οφείλεται σε έλλειψη αλατιού και νερού.Και για να μην παρεξηγηθούμε, όταν μιλάμε για αλάτι, εννοούμε το καθαρό, ανεπεξέργαστο, ελληνικό αλάτι, που παίρνουμε απο αλυκές, το καθαρίζουμε προσεκτικά, και το φυλάσσουμε σε γυάλινα βάζα, κι οταν το χρησιμοποιούμε, έχουμε ένα καλό..κεραμικό μύλο, μια και κι ακόμα κι αυτόν τον ανοξειδωτο τον…τρώει το άτιμο τ αλάτι…Και φυσικά το νερό μας, καθαρό απο το υπολειμματικό χλώριο..μ ένα απλό, φτηνό, φίλτρο ενεργού άνθρακα..Χαίρετε και καλή χρονιά..

 

ΠΗΓΗ… F.BATMANGHELIDJ WATER: Rx FOR A HEALTHIER PAIN-FREE LIFE 

Advertisements

About kosmaser

Η ασθένεια είναι ο..κανόνας ! Η υγεία η εξαίρεση ! Η θεραπεία άθλος..και η ίαση ο τελικός μας σκοπός..

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: