RSS Feed

ΜΕΡΙΚΕΣ ΑΛΗΘΕΙΕΣ..ΣΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΟΥ 2013

Αντε να γκρινιάξουμε για τελευταια φορά το 2012..Είπαμε.. Καλό είναι να διαβάζετε, τα ιατρικά άρθρα και σχόλια, μέσω του διαδικτύου,   αλλά , αφού ενημερωθείτε,στο τέλος..πάντα να ρωτάτε τον προσωπικό σας γιατρό-φίλο..( όλοι έχουμε κάποιον φίλο γιατρό..κι αν δεν (έχουμε) …να βρούμε…τί στην ευχή, 17000 γιατροί υπάρχουν γύρω μας, χωρίς καμιά σχέση με οργανισμούς δήθεν υγείας…ΙΚΑ κλπ…) Και .νάχετε πίστη σε ό,τι κάνετε..Χωρίς πίστη και με αμφιβολίες..σας δίνω το λόγο μου..δεν λειτουργει το placebo της θεραπείας..και να ξερετε.. ..θεραπεύει..σε ποσοστό πάνω απο 35%..  

Πάμε να ξεκινήσουμε απ την.. νιμεσουλίδη δηλαδή το γνωστό.. Mesulid …που έχει απαγορευτεί στις ΗΠΑ και στον Καναδά, ενώ σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες βρίσκεται υπό αυστηρή επιτήρηση λόγω σοβαρών βλαβών που προκαλεί στο συκώτι…Κι όμως στην Ελλάδα ήταν και είναι….το πρώτο συνταγογραφούμενο παυσίπονο και το πρώτο σε πωλήσεις  ( ακόμα και τώρα που το πληρώνεις..) από τα φαρμακεία χωρίς ιατρική συνταγή..Το άλλο κακό..Έχει γεμίσει ο τόπος με καρνιτίνες.

Αποτέλεσμα εικόνας για ηλικιωμένο

Ακουγα έναν ηλικιωμένο, πλην κοτσωνάτο φίλο στο βουνό  στο εξοχικό μου , στη Ρούμελη, τον Σταύρο, να είναι περήφανος για την καρνιτινη του ( Καρνέϊσον την έλεγε..Απ το σοκολατουχο εβαπορέ της παρελθούσης 10 ετίας) Πάρε καρνιτίνη λέει να.. δυναμώσεις.Για την ιστορία, η καρνιτίνη είναι μια ουσία του οργανισμού μας, που ολες οι φαρμακευτικές εταιρείες την έχουν πάρει και την κυκλοφορούν ως φάρμακο.Το εν λόγω φάρμακο λοιπόν μπήκε στη ζωή μας..γιατί είναι απαραίτητο σε ..κάποιους από τους νεφροπαθείς ,που υποβάλλονται σε αιμοκάθαρση..Ακόμη σε ανθρώπους που έχουν διατατική μυο-καρδιο-πάθεια και..σε κάποιες… σπάνιες μυο-πάθειες..Πουθενά μα πουθενά αλλού…Κι όμως η εν λόγω ουσία συνταγογραφείται .. χωρίς να υπάρχει κανένας απολύτως λόγος… πλήν, στην καλλίτερη περίπτωση της λειτουργίας του φοβερού αυτού..υπερφαρμάκου, που φέρει την ονομασία..placebo..και θεραπεύει, μην γελάτε, πάνω απ το 60% των πασης φύσεως ασθενών..μετ ευτελείας μεν..αλλά δεν σας δίνω το λόγο μου οτι το κάμνει ανευ…μαλακίας ( του ..εγκεφάλου των φυσικά..)Μελετάτε, μη διαβάζετε απλώς τις ενδείξεις,φίλοι μου,( και εξηγούμαι..μόνο τις ενδείξεις..οχι τις ανεπιθυμητες ενέργειες και παρενέργειες…Αυτές δεν τις γράφουν γιατροί..αλλά οι νομικοί σύμβουλοι των εταιρειών…ξέρω που σας το λέω..)και αν έχετε απορίες ρωτήστε τον γιατρό σας.Πρός Θεού.. όχι τον φαρμακοποιό σας… μονο ο οικογενειακός σας γιατρός, που είναι πάνω απ όλα φίλος σας, θα πρέπει να μπορεί να σας εξηγήσει το τι σας δίνει και για ποιον λόγο… αν δεν μπορεί; …καιρός να αλλάξτε, γιατί όχι και οικογενειακό.. γιατρό..

Το βουτυράκι ..τάδε, λένε οι διαφημιστές, μειώνει τα επίπεδα της χοληστερίνης μέχρι και 15% αλλά έχει αποδειχτεί πως ακόμη και το εικονικό φάρμακο (placebo) μειώνει τα επίπεδα της χοληστερίνης μέχρι και 15%…..Το νέο βουτυράκι δείνα, αυτό που είναι εμπλουτισμένο με κάλιο, λένε οι διαφημιστές, πως είναι καλό για τους υπερτασικούς αλλά η προσθήκη καλίου μπορεί να είναι επικίνδυνη σε υπερτασικούςμε νεφρική ανεπάρκεια….ή σε υπερτασικούς που λαμβάνουν φάρμακα τα οποία αυξάνουν το κάλιο στο αίμα(η αύξηση του καλίου στο αίμα είναι δυνητικά θανατηφόρα)  Οι αντιφλεγμονώδεις αλοιφές, λένε στις διαφημίσεις τους οι φαρμακευτικές εταιρείες, είναι αποτελεσματικές για τους πόνους των αρθρώσεων αλλά έχει αποδειχθεί πως η χρησιμοποίησή τους βοηθά για περιορισμένο χρονικό διάστημα κάπου για 15 μέρες, και μόνο για επιφανειακά προβλήματα (όχι για αρθρίτιδες) και υπό την προϋπόθεση πως η περιοχή επάλειψης θα είναι περιορισμένη..

Αποτέλεσμα εικόνας για πολυβιταμινούχα

Τα πολυβιταμινούχα,διαφημίζουν τα ΜΜΕ και υποστηρίζουν κάποιοι διατροφολόγοι (αμάν επιδημία κι αυτή..) βοηθούν στην τόνωση .. όταν παγκόσμια συστήνεται … να μην χρησιμοποιούμε  ούτε πολυβιταμινούχα σκευάσματα,ούτε συμπληρώματα διατροφής  ,ούτε φυτικής προέλευσης σκευάσματα…Η πιρακετάμη δηλαδή το.. Νοοτρόπ όπως και η ανιρακετάμη, κ.λπ.λένε κάποιοι νευρολόγοι και κάποιοι παθολόγοι, βοηθά τη μνήμη την ώρα που το ίδιο το φάρμακο στο φυλλάδιο οδηγιών του αναφέρει: «πιθανόν να βοηθά σε….»Οι (πανάκριβοι) καρκινικοί δείκτες, διαδίδουν οι μικροβιολόγοι και τα διαγνωστικά κέντρα για να τα κονομήσουν, είναι ό,τι πρέπει για να δεις αν έχεις καρκίνο … όμως οι καρκινικοί δείκτες δεν είναι αυξημένοι σε όλους όσους έχουν καρκίνο ,ενώ αυξάνονται και σε καλοήθεις καταστάσεις…Δεν είναι να τρελλαίνεσαι;Άσε που οι καρκινικοί δείκτες «φτιάχτηκαν» και χρησιμοποιούνται μονο για να παρακολουθούμε πως ανταποκρίνονται στη θεραπεία …οι ηδη διαγνωσμένοι καρκινοπαθείςΣτα μόνα που υπάρχει αλήθεια, άγνωστο για πιό λόγο, είναι στα απαραίτητα λιπαρά οξέα μακράς αλυσσίδας, τα γνωστά πια σε όλο και περισσότερο κοσμο, ευτυχώς, Ω3 λιπαρά, τα οποία δρουν αντιοξειδωτικά, και προσφέρουν λιγότερη φλεγμονή και καλύτερη πηκτικότητα, δηλαδή άριστη ρευστότητα του πολύτιμου αίματός μας…Υπάρχουν και τα τεχνικώς παρασκευασμένα Ω3 λιπαρά, οι λεγόμενοι αιθυλεστέτρες των Ω3 λιπαρών οξέων, αλλά γιατί να πάρεις κάτι που είναι προϊόν εργοστασίου την ώρα που μπορείς ακομα να πάρεις κάτι «φυσικό»;

Η λεκιθίνη  ( συστατικό του κρόκου του αυγού, το οποίο ως γνωστόν λέγεται λέκιθος) ..λένε διαλύει τα λίπη…τρώει η Καλλιοπίτσα το καταπέτασμα ..μα δεν ξεχνά στο φινάλε..να πάρει και τη λεκιθίνη μήπως και λιώσει το σωσίβιο από τη μέση της… κι όλο και μετριέται, αλλά δεν πέφτει κάτω απο το..132..Αραγε να υποπτεύεται η δύσμοιρη, πλήν καλόπιστη..Καλλιόπη, πως κάθε τι που παρεμποδίζει την απορρόφηση του λίπους των τροφών ..παρεμποδίζει ταυτόχρονα και την πρόσληψη των λιποδιαλυτών βιταμινών (A, D, E, K) με απρόβλεπτες συνέπειες για τον οργανισμό της,με πρώτες και πολύ επικίνδυνες τις διαταραχές του μηχανισμού της πήξης του αίματος λόγω έλλειψης της βιταμίνης Κ….
Τί λέει ο λαός;’Αμα έχεις αναιμία, φάε ..σίδηρο να γιάννεις..Σύμφωνοι όμως όλοι πια, με το διαδίκτυο, ξέρουμε, πως υπάρχουν δεκάδες αιτίες αναιμίας και πως σχεδόν κάθε μα κάθε αρρώστια,δυνητικά συνοδεύεται
και με μιαν αναιμία.Η αναιμία …δεν είναι διάγνωση, είναι εύρημα, του εργαστηρίου..οπότε είναι ανοησία να παίρνεις θεραπεία (σίδηρο) όταν δεν έχεις ακόμη διάγνωση..Αν ξέρατε σε πόσους.. καρκίνους ανεγκέφαλοι έδιναν σίδηρο για αναιμία για καιρό..Το 97% απ αυτούς κατέληξαν, κι αν μπορούσαν θα μας έλεγαν : πως για την αναιμία το φάρμακο..δεν είναι ο σίδηροςκαι τώρα η μεγαλύτερη απάτη που γίνεται εις βάρος των..αφελών ( 😉 γυναικών..Πηγαίνουν στα ινστιτούτα αδυνατίσματος και τους δίνουν κάτι μαγικά υγρά, χρωματιστά και υπόγλυκα.. Και το θαύμα συντελείται μέσα σε λίγες εβδομάδες..

Αποτέλεσμα εικόνας για αξιόπιστη ζυγαριά δείχνει 4-6 κιλά κάτω

Η καθ όλα αξιόπιστη ζυγαριά δείχνει 4-6 κιλά κάτω..Πανευτυχής και ξαλαφρωμένη, φορτώνεις την πιστωτική σου κάρτα με απίστευτα ποσά για να χάσεις κι άλλα ( στόχο το λένε) κι άλλα, κι άλλα, μέχρι να διαπιστώσεις πως δεν μπορείς να χάνεις κιλά ..έτσι για πλάκα. Να που κόλλησες στα 5-6 κιλά..Κι αναρωτιέσαι η αφελής..Πώς και έχασες εκείνα τα πρώτα πέντε κιλά μέσα σε ένα μήνα;Τότε για πρώτη φορά έρχεσαι σε επαφή με το μαγικό σκεύασμα που λέγεται.. διουρητικό (Lasix)Αυτό το ..¨θαυματουργό χάπι¨ σε έκανε αντί να χάσεις λίπος ..να χάσεις υγρά και να αφυδατωθείς…Μην απορείς απλά σκέψου πως το 65-80% του ανθρώπινου οργανισμού είναι νερό ..

Αποτέλεσμα εικόνας για αφυδατώνεσαι

Επόμενο είναι όταν αφυδατώνεσαι να χάνεις κιλά..οι περισσότεροι ασθενείς σήμερα, από αυτούς που έχουν πρόσβαση στο ευρυζωνικό internet, ψάχνουν και το αστείο είναι οτι βρίσκουν.. πιθανές διαγνώσεις για κάποιο σύμπτωμά τους και ,ως είναι φυσικό, γιατί το μυαλό του ανθρώπου πάει πάντα στο κακό, πέφτουν πάνω στο χειρότερο που θα μπορούσε να τους συμβαίνει, οπότε μετά τρέχουν πανικόβλητοι στις ιατρικές ειδικότητες, κι όχι στο φίλο οικογενειακό γιατρό που είπαμε,απαιτώντας να κάνουν καρκινικούς δείκτες,  αξονικές, μαγνητικές, PET scan και άλλα τέτοια πανάκριβα κόλπα, προκειμένου να εφησυχάσουν την ταραγμένη διάνοια τους..Και το πρόβλημα διογκούται μια και που το 70-85% των γιατρών ενημερώνεται για την κυκλοφορία καινούργιων φάρμακων και για τις ανεπιθύμητες ενέργειές των κατά κύριο λόγο από τους… ιατρικούς επισκέπτες..

Ας αφήσουμε πια..Τα αντιοξειδωτικά ,μέχρι και ο μοντέρνος βοσκός του χωριού μου τα γνωρίζει, μια και όλη τη μέρα , αντί για..φλογέρα( που τη θυμήθηκα τώρα..) βλέπει τις πρωϊνές εκπομπές της τηλεόρασης , στο..κινητό του τηλέφωνο, που έχει..δύο συνδέσεις, τηλεόραση, ραδιόφωνο και…GPS..να σας πώ δε και το ακορύφωμα..Εχει καμιά 30ρια πρόβατα και τα έχει εφοδιάσει με μικροτσιπ στ αυτάκια τους, έχει και το σκύλο που τα προσέχει, κι εκείνος με το τηλέφωνο ξέρει ανα πάσα στιγμή..πού βρίσκεται το καθένα τους..Αυτός λοιπόν ήξερε τα πάντα για τα αντιοξειδωτικά και για τα οφέλη τους. Αντε να θίξουμε και μιαν άλλη πονεμενη ιστορία…οι ελεύθερες ρίζες ,που δημιουργούνται στο σώμα μας(τα λεγόμενα «οξειδωτικά»)..βοηθούν… τον οργανισμό μας  να σκοτώσει καρκινικά κύτταρα ,αλλά και .. στην ανανέωση των κυττάρων μέσω μιας εξόχως σημαντικής διαδικασίας που ονομάζεται «απόπτωση» .Τα προβλήματα υγείας..μην εκπλήσεσθε…δεν προκαλούνται από την οξείδωση.Συνήθως τα προβλήματα υγείας προκαλούνται από..ένα συνδυασμό παραγόντων που περιλαμβάνουν   το γονιδιακό μας υλικό ..αυτό που λέμε κληρονομικότητα..(π.χ. ο πατέρας σου είχε καρκίνο του παχέως εντέρου πρέπει να κάνεις κολονοσκόπηση..)τους περιβαλλοντικούς παράγοντες..τις συνήθειές μας .. (τρως το καταπέτασμα και άτσαλα θα πάθεις σακχαρώδη διαβήτη..  καπνίζεις ανέμελα και περιπαίχτικα για τους άλλους τις..κότες που φοβούνται τον καρκίνο..)

Αποτέλεσμα εικόνας για πακέτο τσιγάρα.

Μέχρι κι ο Λαζόπουλος το σατύρισε:Πάει ένας στο περίπτερο και ζητά ένα πακέτο τσιγάρα. Του δίνει ο περιπτερας ένα που έγραφε οτι:αυτός που καπνίζει θα έχει προβλήματα..στύσης, οπότε το δίνει πίσω και του λέει το αμίμητο:Δώς μου το άλλο με τον..καρκίνο..Τόσο πολύ αψήφιστα το έχουμε πάρει…Φυσικά κινδυνεύουμε και..από άλλους παράγοντες που δεν γνωρίζουμε γιατί άμα τους γνωρίζαμε .. θάχε ο κόσμος γλυτώσει απ τους χιλιάδες γιατρούς…Τελειώνουμε όπως αρχίσαμε..Σε δύο μέρες έχουμε καινούργιο χρόνο…Να βγάλουμε και κάποιο συμπέρασμα απ την όλη φλυαρία; Διαβάζετε, τα ιατρικά άρθρα μέσω του διαδικτύου..αλλά , αφού ενημερωθείτε,στο τέλος..πάντα να ρωτάτε τον προσωπικό σας γιατρό..Και φίλοι μου..νάχετε πίστη σ ό,τι κάνετε..Χωρίς πίστη και με αμφιβολίες..σας δίνω το λόγο μου..δεν λειτουργει το placebo της θεραπείας..και ειλικρινά..θεραπεύει….Καλή χρονιά..

Αποτέλεσμα εικόνας για αφυδατώνεσαι

Advertisements

About kosmaser

Η ασθένεια είναι ο..κανόνας ! Η υγεία η εξαίρεση ! Η θεραπεία άθλος..και η ίαση ο τελικός μας σκοπός..

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση / Αλλαγή )

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: