RSS Feed

Η ΤΡΑΓΩΔΙΑ ΤΗΣ ΖΩΗΣ…ΜΕΣΑ ΑΠΟ ΜΙΑ ΟΡΜΟΝΙΚΗ ΚΑΤΑΙΓΙΔΑ..

Αποτέλεσμα εικόνας για Τα επινεφρίδια και τα σεξουαλικά όργανα

Οφείλω να δώσω μιαν εξήγηση εξ αρχής, για το κείμενο που ακολουθεί. Κατα καιρούς διαβάζω πολλά πράγματα που είναι αναξια σχολιασμού, ακόμα κι αν προέρχονται απο, ας πούμε, χείλη σοβαρών επιστημόνων ( κάθε επιστήμονας έχει τα…τρωτά του σημεία..). Ομως οταν βλέπω αστειότητες να αναρτώνται, και μάλιστα περιβαλλόμενες με δήθεν επιστημονικά δεδομένα, χωρίς ίχνος σοβαροτητος , εξανίσταμαι. Μια τέτοια ανάρτηση , με οδήγησε στο να δημοσιοποιήσω, όχι μια μελέτη εμβριθούς ψυχολόγου, αλλά μιας πανέξυπνης, δραστήριας, και πάνω απ όλα μάνας.

 

 

 

Ισως δημιουργήσει παρεξηγήσεις κι αντιδράσεις, αλλά μιλώντας με την Αλεξ, πήρα τη διαβεβαίωση, οτι αν εξαιρέσουμε τον προσωπικό πόνο της μάνας, το κείμενο στέκεται άνετα σε συνέδριο.Παρακαλώ χαλαρώστε και χωρίς προκατάληψη διαβάστε προσεκτικά αυτά που ακολουθούν. Πολύ φοβάμαι οτι όσο κι αν ψάξετε, δεν θα τα βρείτε στο διαδίκτυο. Πήρα ένα γράμμα απο μιαν αγνωστη ( ως συνηθωςφίλη  την Καλλιρρόη, μάνα 35 ετών ( παντρεύτηκε στα 18 της απο τρελλό έρωτα,όπως μου γράφει,) και στα 19 της  είχε ένα πανέμορφο αγοράκι, που το μεγάλωσε μ όλη της την αγαπη και προσηλωση, βοηθούμενη απ τον άνδρα της. Για 12 χρόνια, ζούσε την απόλυτη ευτυχία. Μ ένα σύντροφο που υπεραγαπούσε, κι έναν γυιό που λάτρευε και την λατρευε..

 

 

 

 

Δεν υπήρχαν οικονομικά προβληματα, και γενικά η ζωή τους ήταν αυτό που θα λέγαμε θεμα για ταινία μελό.Ομως όλα τα ωραία έχουν και κάποιες γκριζες ζώνες. Ετσι μια μέρα, εντελώς τυχαία, η Καλλιρρόη ανεκάλυψε πως ο αγαπημένος της γυιός είχε ένα κρυφό πάθος τον αυτοερωτισμό.Χωρις να πεί τιποτα απευθυνθηκε σε αρκετούς γιατρούς , που λίγο πολύ την βεβαίωσαν οτι ο αυνανισμός είναι κάτι το  συνηθισμένο,σ αυτήν την ηλικια, και να μην το κάνει θέμα.Η Καλλιρρόη δεν ησύχασε. Αρχισε να το ψάχνει παντού, κι όπως γίνεται συνηθως μ αυτόν που θέλει να μάθει ,έμαθε πολλά, γι αυτή τη συνηθεια, ιδιαιτερότητα,παιχνίδι,κι ένα σωρό άλλες  αστειότητες που άκουσε να της αραδιάζουν, οι ας πούμε ¨ειδικοι¨.

 

 

Γνωρισθήκαμε ¨ηλεκτρονικά¨,οταν έκανε ενα σχόλιο,  για το ιχθυέλαιο,κι αν βοηθά σε μια κατάσταση σαν κι αυτή του γυιού της.Της απήντησα διεξοδικά, μεσω του e.mail της, γιατί μου άρεσε η κατασταλλαγμένη σκέψη της. Αποτέλεσμα το γράμμα που ( με την άδειά της) διαβάζετε.   

Σας μεταφέρω το γράμμα της Καλλιρρόης, περίπου όπως μου το έστειλε, αφού αφήρεσα τα προσωπικά στοιχεία, και τους οξείς περιγραφικούς (του αντικειμένου) χαρακτηρισμούς

Ειλικρινά είναι μια εξαιρετική ¨μελέτη¨, με όλο το πάθος και την ιδιορρυθμία του ¨νεοφώτιστου ερευνητού¨, που προσπαθεί να απομυθοποιησει κάτι, για το οποίο η επιστήμη έχει αποφανθεί με πολλά άνευ αποχρώντος λόγου, ελαφρυντικά .Μια πολύτιμη, απο πολλές πλευρές εργασία, απο μια μάνα που πάλεψε για να βοηθήσει το παιδί της.

 

Λέει λοιπόν η Καλλιρρόη

γελάω μ όλους τους Γιατρούς που λένε για την  αθωότητα του αυνανισμού. Προκαλώ λοιπόν να σχολιάσουν και να δικαιολογήσουν,αν μπορούν τα ακόλουθα:

Αν ο αυνανισμος, σου γίνει πάθος, θα αντιμετωπίσεις στο μέλλον συμπτώματα σεξουαλικής εξάντλησης.Αναρωτήθηκε άραγε κανεις, τι προκαλεί σεξουαλική δυσλειτουργία, και πώς το σώμα ανταποκρίνεται στην κανονική σεξουαλική δραστηριότητα; Εψαξα, διαβασα, ρώτησα, πλήρωσα γιατρούς στην ημεδαπή, αλλά κυρίως στο εξωτερικό, κι έμαθα πως.Τα επινεφρίδια και τα σεξουαλικά όργανα παράγουν ανδρογενείς ορμόνες, που ερεθίζουν τη σεξουαλική λειτουργία.Ο υποθάλαμος απελευθερώνει τη νευροορμόνη ντοπαμίνη, που προκαλεί σεξουαλική διέγερση. Όταν διεγείρεσαι, ο εγκέφαλος απελευθερώνει το νευροδιαβιβαστή ακετυλοχολίνη στο αίμα, και στα σεξουαλικά όργανα. Η ακετυλοχολίνη ¨προκαλεί¨ το ενδοθήλιο στα αγγεία και στο σπογγώδη ιστό του πέους, 

(σ.σ. μιλάμε πάντα για έναν νέο, στην ηλικία του γυιού της Καλιρρόης, αλλά αυτο δεν παύει να αφορα όλους τους άνδρες, που με ελαφρά καρδία, εκτονώνονται με τον αυνανισμό)

να παράξουν ένα ένζυμο που λέγεται συνθάση νιτρικού οξέος, και που βοηθά στη παραγωγή του αερίου νιτρικού οξέος.Αυτό κυρίως αποκτιέται από το αμινοξύ αργινίνη ή εναλλακτικά από τα νιτρογενή συστατικά των τροφών.

Το νιτρικό οξύ, προκαλεί την απελευθέρωση ακόμα ενός νευροδιαβιβαστή ,μέσω ενζύμων,τουcGMP,  

http://en.wikipedia.org/wiki/Cyclic_guanosine_monophosphate 

 

 

με το οποίο τα αγγεία διαστέλλονται, επιτρέποντας ηυξημένη ροή αίματος στο πέος. Καθώς γεμίζουν τα σηραγγώδη, όπως λέγονται, σώματα του πέους, η ξαφνική ροή αίματος σ’ αυτά , εξασκεί πίεση στις φλέβες. Καθώς λοιπόν η σεξουαλική δραστηριότητα εντατικοποιείται, ο νευροδιαβιβαστής GABA,

http://en.wikipedia.org/wiki/GammAminobutyric_acid 

απελευθερώνεται, με απότοκο την αύξηση των επιπέδων  ντοπαμίνης, δημιουργώντας έτσι αίσθημα ευφορίας προς οργασμό.Στο τέλος της σεξουαλικής δραστηριότητας, το cMPG εξουδετερώνεται από το ένζυμο PDE5,και μειώνεται η παραγωγή νιτρικού οξέος, με αποτέλεσμα να αρχίζει η πτώση της τάσης στο πέος.

Η αντιφλεγμονώδης ορμόνη προσταγλανδίνη Ε1, απελευθερώνεται για να χαλαρώσει τους ιστούς και τις μυικές ίνες και να καλμάρει το σώμα. Η υπόφυση απελευθερώνει την ορμόνη-νευροδιαβιβαστή οξυτοκύνη για να αποδώσει το αίσθημα σεξουαλικής ικανοποίησης που ακολουθεί τη σεξ-πράξη.

 

Αποτέλεσμα εικόνας για Τα επινεφρίδια και τα σεξουαλικά όργανα

 

 

Η υπόφυση, επίσης ,εκλύει την ορμόνη προλακτίνη,για να μειώσει την δράση της ντοπαμίνης, καταστέλλοντας έτσι το σεξουαλικό ερεθισμό, συνάμα με τα μειωμένα επίπεδα τεστοστερόνης. Ο εγκέφαλος εκλύει σεροτονίνη, προς μετριασμό της σεξουαλικής επιθυμίας.

Το ξέρω οτι η πλειοψηφία των επιδιδομένων στο σπορ, θα υπομειδιάσει, λέγοντας οτι δεν τον ενδιαφέρουν όλα τα προηγούμενα.Ομως αυτό δεν αναιρεί τη θύελλα που επισυμβαίνει στον οργανισμό μας.

 

 

 

Και συνεχίζει η Καλλιρρόη

Δεν είχα ιδέα από  τί αποτελείται το σπέρμα, και πόσο πολύτιμο ειναι τελικά, όπως και τί συμβαίνει αν δεν το χρησιμοποιήσουμε.Το έψαξα, μίλησα με γιατρούς, έκλαψα πικρά. Το συζήτησα με τον άνδρα μου και κλάψαμε παρέα. Ομως δεν ξέραμε Τώρα μάθαμε πως το σπέρμα είναι ό,τι πιό πολύτιμο παράγει ο ανθρώπινος οργανισμός

( μην ξεχνάμε οτι απ αυτό θα δημιουργηθεί ένας καινούργιος άνθρωπος..)

Απο έναν διάσημο Αμερικανο-ινδό γιατρό,ακουσα τον ωραιότερο¨αφορισμό¨για την καταχρηση του σεξ.

¨Εμείς οι πολιτισμένοι άνθρωποι, ξεκινάμε το σεξ απ νεαρή ηλικία, συνεχίζουμε μανιωδώς κατα την περίοδο της χρυσής νεότητος προφυλαγόμενοι απ μιαν ανεπιθύμητη εγκυμοσύνη, κι όταν επι τέλους θεωρήσουμε οτι πρέπει να κάνουμε κι ένα παιδί,διαπιστώνουμε οτι κάτι δεν πάει καλά.

Τότε αρχίζουν τα βάσανα.Ποιός άραγε θα είχε το θάρρος να πεί στα νεαρά κορίτσια κι αγόρια, πόσο εγκληματούν σε βάρος του εαυτού τους, χρησιμοποιώντας μια υπερευαίσθητη πολύτιμη,πανάκριβη σε πόρους βιολογικούς, λειτουργία,για την απόλαυσή τους, που όμως έχει μεσομακροπρόθεσμα υψηλό κόστος¨.

 

Αποτέλεσμα εικόνας για Τα επινεφρίδια και τα σεξουαλικά όργανα

 

Ο ίδιος μου αράδιασε όλα τα συστατικά του πολυτίμου σπέρματος.Για όσους έφτασαν διαβάζοντας έως εδώ το σπέρμα  περιέχει μεγάλες συγκεντρώσεις.

Σε Ποτάσσιο, Ασβέστιο, Ψευδάργυρο, Μαγνήσιο, Κιτρικό Οξύ, Phosphorylcholine, Φρουκτόζη, Σπερμίνη, Προστατική Φωσφατάση, Ελεύθερα Αμινοξέα, Προσταγλανδίνες Και Ένζυμα.

Επίσης Περιέχει GABA Και Βήτα-Ενδορφίνη, Που Και Τα Δύο Είναι Νευροχημικά Ηρεμιστικά-Ανασταλτικά.

Με την εκσπερμάτιση ,σ ένα απόλυτα υγιές άτομο, έχουμε μετατροπή glutamate – GABA μεσω του ενζύμου glutamate decarbozylase από το συκώτι.

Στο εγκεφαλονωτιαίο υγρό η συγκέντρωση του GABA και της asparagine – glutamate αυξάνει κατά 100 – 200%. Ακόμα αυξάνουν η σεροτονίνη, νορεπινεφρίνη και προλακτίνη, που προκαλούν την επίφυση και τον αμφιβληστροειδή,να παράξουν μελατονίνη για καλύτερο ύπνο, ακόμα διεγείρεται  η παραγωγή της αυξητικής ορμόνης (HGH), υπάρχει νευρική ανάπλαση, κυτταρική επιδιόρθωση και νευρο-ενδοκρινική επανασύσταση.

 

 

Όλα αυτά υπο μία προυπόθεση τη λελογισμένη χρήση της σεξουαλικής λειτουργίας.Σ αυτόν που υπερβάλλει στον αυνανισμό  υπάρχει υπερπαραγωγή  ανδρογονών  ορμονών που προκαλεί επινεφριδική και γοναδική εξάντληση αλλά και υπερβολική έκλυση ντοπαμίνης, που διατηρεί και παρατείνει το σεξουαλικό ερεθισμό.

 

 

 

Αφού όμως η ντοπαμίνη είναι πρόδρομος της ορμόνης του στρες (αδρεναλίνης), υπερβολική ντοπαμίνη οδηγεί τα επινεφρίδια στο να υπερπαράγουν αδρεναλίνη και έτσι το σώμα μπαίνει σε κατάσταση μάχης ή φυγής. Ταυτόχρονα, παραγεται νορεπινεφρίνη,στο μυελό των επινεφριδίων ,και απελευθερώνεται στο αίμα,μαζί με την άλλη ορμόνη του στρες την κορτιζόλη. Η αδρεναλίνη, η νορεπινεφρίνη και η κορτιζόλη τοποθετούν το σώμα σε συμπαθητική κυριαρχία, αυξάνοντας το ρυθμό της καρδιάς, προκαλώντας την έγχυση γλυκόζης από τις αποθήκες ενέργειας του σώματος και αυξάνοντας τη ροή του αίματος προς τους σκελετικούς μυς.

Η προσταγλανδίνη Ε2, είναι αυτή που προκαλεί τη σεξ-διέγερση, κι οταν υπερπαράγεται  δημιουργεί φλεγμονές και βλάβες στους ιστούς,νεύρα και συνδέσμους, με πτωση του ανοσου συστήματος,  πόνους σε μύς και νεύρα, και  τάση προς μολύνσεις.

Τα χρόνια υψηλά επίπεδα αδρεναλίνης και προσταγλανδίνης Ε2 προκαλούν ζημιά στα εγκεφαλικά κύτταρα και στα παρασυμπαθητικά νεύρα στο συκώτι, πνεύμονες, επινεφρίδια, καρδιά, αγγεία, πάγκρεας, ουροδόχο κύστη, όρχεις και προστάτη.

Η υπέρμετρη αυτοϊκανοποίηση συστέλλει τις αρτηρίες και προκαλεί φλεγμονώδεις συσπάσεις στον εγκέφαλο και τη γενετήσια περιοχή εξαιτίας της υπερβολικής παραγωγής προλακτίνης, νορεπινεφρίνης και επινεφρίνης.

Παράγεται όπως είπαμε υπερβολική προσταγλανδίνη Ε2, ισταμίνη, κορτιζόλη με μείωση του νιτρικού οξέος και των προσταγλανδινών Ε1 και Ε3που είναι επιδιορθωτικά των νεύρων, ιστών και αγγείων.

 

 

Όλο αυτό διαταράσσει και εξαντλεί τον άξονα υποθαλάμου-υπόφυσης-επινεφριδίων-γεννητικών οργάνων για μέρες, εβδομάδες ή και μήνες.Έτσι εγκαθίσταται έλλειψη DHEA, μια, όπως έμαθα με έκπληξη ,σπουδαία μητέρα-ορμόνη για άλλες 40 περίπου σημαντικές ορμόνες, που αγνοούμε τεστοστερόνης, DHT και οξυτοκίνης  που ο ρόλος τους είναι η μείωση της ερεθιστικής φλεγμονώδους ορμόνης.. Ε2. Σαν αποτέλεσμα παρουσιάζονται κατάθλιψη, ανησυχία, πόνοι, επίμονη σεξουαλική διέγερση και δυσλειτουργία, όπως ανικανότητα και πρόωρη εκσπερμάτιση.

 

 

Όλη αυτή η υπερδραστηριότητα και πίεση ,προκαλεί την υπόφυση και τους όρχεις, να υπολειτουργούν για λίγες μέρες ή και μήνες οδηγώντας σε εξάντληση και φλεγμονή.. Μια εξαιρετικά εξαντλημένη επινεφριδική λειτουργία μπορεί να οδηγήσει σε χαμηλά επίπεδα DHEA και κορτιζόλης οδηγώντας πάλι σε κούραση και πόνους σε όλο το σώμα και στην πλάτη. Και να τί ακολουθεί τη σεξουαλική εξάντληση Αμνησία-έλλειψη προσοχής, εξαιτίας της ανεπάρκειας σεροτονίνης και acetylcholine.

 

 

 

Πονοκέφαλοι-ημικρανίες, εξαιτίας της φλεγμονώδους ορμόνης Ε2 και της μετατροπής ντοπαμίνης-νορεπινεφρίνης-επινεφρίνης.Κούραση-εξάντληση ,εξαιτίας χαμηλών επιπέδων ντοπαμίνης.και υπερβολικής προλακτίνης, που διακόπτει τη λειτουργία των όρχεων οδηγώντας σε αδράνεια του παρασυμπαθητικού.

Αδυναμία στους μυς ,από έλλειψη τεστοστερόνης, DHEA, DHT, υπερβολική κορτιζόλη.Συμπτώματα Parkinson τρεμούλες από έλλειψη ντοπαμίνης- acetylcholine. 

 

Πρόωρη εκσπερμάτιση, από χαμηλά επίπεδα σεροτονίνης και acetylcholine, με πιθανή βλάβη του προστάτη  και των ουριθρικών νεύρων.Τριχόπτωση. Χαμηλή Libido, από τα υψηλά επίπεδα προλακτίνης, και έλλειψη σεροτονίνης και acetylcholine, ντοπαμίνης, οξυτοκίνης.

Μυοψίες ( τα μυγάκια που βλέπουμε ) και προβλήματα στα μάτια ,από έλλειψη σχηματοποίησης σεροτονίνης-GABA στον αμφιβληστροειδή, φτωχή κυκλοφορία και αγγειακή σύσπαση υπερβολική κορτιζόλη που καταβολίζει το κολαγόνο .Βούισμα στα αυτιά.Πόνοι στο κάτω μέρος της πλάτης, στον κόκκυγα στα γεννητικά όργανα, λόγω έλλειψης προσταγλανδινών Ε1 στους τοπικούς ιστούς, με συνοδευτική αστάθεια στις ντοπαμίνη, σεροτονίνη, GABA.

Υδαρή εκσπερμάτιση, λόγω ασθενούς συκωτιού, επινεφριδίων, προστάτη.

Ασθενή στύση, λόγω κλειδώματος του άξονα υποθαλάμου-υπόφυσης-επινεφριδίων-όρχεων για ανδρογενείς ορμόνες Προστατίτιδα..Σμίκρυνση του πέους λόγω ατροφίας του σπογγώδους ιστού, έλλειψη ανδρογενών ορμονών και υπερβολικών στρεσογόνων ορμονών στους συμπαθητικούς άλφα-υποδοχείς. 

¨Λύγισμα¨ του πέους, λόγω υπερβολικής έγχυσης κολλαγόνου στον γύρω ιστό.

Ανώμαλη καρδιαγγειακή λειτουργία λόγω ασθενούς παρασυμπαθητικής λειτουργίας.

Διαταραχές ύπνου λόγω έλλειψης GABA και σεροτονίνης  Συχνή ούρηση  λόγω φλεγμονώδους αντίδρασης  και ¨κλεψίματος πρεγνενολόνης¨.

Ιδρώτας υπερβολικός λόγω σταθερής μετατροπής ντοπαμίνης-νορεπινεφρίνης-επινεφρίνης.

Κακό μεταβολισμό με λίπος, ιδίως γύρω από τη μέση, από συμπαθητική κυριαρχία και υπερέκριση κορτιζόλης.

 

 

Σταματώ εδώ, γιατί ξεπέρασα το όριο μου των 1500 λέξεων, κι είναι βαρετό ένα κείμενο , που προκαλεί έντονη συναισθηματική φόρτιση, μια και η πλειοψηφία των ανδρων που θα το μελετήσει, θα αναγνωρίσει πολλά στοιχεία για τον εαυτό της, που αγνοούσε.

Είμαι σίγουρος πως όσο και να το ψάξετε, τόσα στοιχεία  συγκεντρωμένα, για μια υπόθεση που χαρακτηρίζει,κατα κυριολεξία ,το σύνολο των συνδιαλεγομένων ,μην ξεχνάτε πως η πιό κοινή λέξη που ακούγεται σήμερα μεταξύ ανδρών αλλά και  γυναικών, ασχέτως μορφωτικού επιπέδου  είναι μα@κας μ ότι αυτό συνεπάγεται, και φοβάμαι όχι χωρίς λόγο , δ ε ν   π ρ ο κ ε ι τ α ι   να βρείτε.

 

 

Αποτέλεσμα εικόνας για Τα επινεφρίδια και τα σεξουαλικά όργανα

 

Ο οργανισμός μας είναι ένα μοναδικό θαύμα. Καθε λειτουργία του , είναι μια ανεπανάληπτη αλληλουχία εξειδικευμένων λειτουργιών.Ομως η αναπαραγωγική λειτουργία, έχει ένα μοναδικό software κι είναι αυτό που προσέχουμε λιγότερο.Δεν είναι τυχαίο οτι η βιομηχανια πορνό έχει τζίρο που ξεπερνά αυτόν της λαθρεμπορίας ναρκωτικών.Και να φαντασθεί κανείς οτι η βιομηχανια πορνό,είναι απολύτως νομίμη. Χ α ί ρ ε τ ε.

 

 

 

Advertisements

About kosmaser

Η ασθένεια είναι ο..κανόνας ! Η υγεία η εξαίρεση ! Η θεραπεία άθλος..και η ίαση ο τελικός μας σκοπός..

3 responses »

  1. Συμφωνώ απόλυτα με αυτά που γράφετε.. Γιατί και εγώ έχω αρκετά συμπτώματα (κυρίως τρέμουλο σε όλο το σώμα και μυικές συσπάσεις). Ειλικρινά, δεν ξέρω γιατί οι γιατροί δεν αποδίδουν καμία ευθύνη σε αυτό το πράγμα.. Λόγω ψυχολογικών κατέφευγα σε αυτήν τη πράξη.. Υπάρχει ελπίδα να ανακτηθεί το σώμα μου και να τα ξεπεράσω αυτά τα συμπτώματα αφού απέχω από αυτήν την πράξη??

    Απάντηση
  2. Απαντω στο Δημητρη που ρωτα που μπορει να ζητησει βοηθεια. Σιγουρα οχι απ το διαδικτυο.Το Αιγινητειο, ειναι η πιο σωστη επιλογη.

    Απάντηση

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: