RSS Feed

Ο ΤΥΦΛΟΣ ΤΗΣ ΙΕΡΙΧΟΥΣ…ΚΙ ΟΙ ΣΥΓΧΡΟΝΟΙ ΤΟΥ..ΕΜΕΙΣ.

Αποτέλεσμα εικόνας για ιεριχώ

 

 

 

Ας δουμε άλλη μια φορά, την ιστορία με τον ¨τυφλό της Ιεριχούς¨.Ο Χριστός τον ρωτάει: Τί θέλεις να σου κάνωΕμείς μπορεί να  απαντούσαμε Τίποτα, δεν χρειάζομαι τίποτα. Τα έχω όλα  Ή πάλι πόσα πράγματα θα θέλαμε: κάποιο σπίτι,λίγα χρήματα να πληρώσουμε τις υποχρεώσεις μας, μια δουλειά για το παιδί μας ( κοτζάμ επιστήμονας, να δουλευει σερβιτόρος κρίμα.) την υγεία μας ( πρώτα και πάνω απ όλα ετσι δε λέμε, οταν κάποιος φίλος μας ρωτά Υγεία ναχουμε πάνω απ όλα κι έχει ο Θεός για τα άλλα ) Ολα εκτός από Αυτόν τον Ίδιο, και την Βασιλεία Του. Μήπως γι΄αυτό δεν ακούμε και τα λόγια Του:

Απόκτησε το φως σου..

 

Η πίστη σου σε έσωσε. Δεν ¨ακούμε¨ τέτοια λόγια, γιατί πιστεύουμε, χωρίς δύναμη, γιατι δεν χρειαζόμαστε τίποτα, πνιγμένοι στην αυτάρκεια της φιλαυτίας μας.Και το πιό αστείο είναι οτι Μας φαίνεται, ότι βλέπουμε. Κι αυτό είναι τραγικό.Ο τυφλός της περικοπής, που καθόταν στις πύλες της Ιεριχούς, ήξερε ότι είναι τυφλός. Εμείς είμαστε τυφλοί, αλλά δυστυχώς δεν το ξέρουμε. Και είμαστε τυφλοί. Αν συγκριθούμε με τους¨βλέποντες¨ αγίους , που μάθαιναν να βλέπουν με την καρδιά και με το νου τους. Πολύ άσχημο, όμως, για μας, αλλά ακόμα πιο άσχημο γιατί πιστεύουμε, ότι αυτή η κατάσταση της πλειονότητας των ανθρώπων είναι η κανονικήΌλες τις εποχές, σε όλες τις χώρες όπου φανερώθηκαν άγιοιοι άνθρωποι τους φέρονταν όπως φέρθηκαν στο Χριστό. Δεν ακούγανε τις συμβουλές τους και  ακολουθούσαν το δικό τους δρόμο.  Οι περισσότεροι απο εμας Ζούμε, λες και δεν υπάρχει. Εκεινος Κι όμως Είναι κοντά μας, αναπνέουμε, κινούμαστε, υπάρχουμε μέσα από Αυτόν.  Αλλά δεν το συνειδητοποιούμε. Αποδίδουμε στον εαυτό μας ζωή, δύναμη, νου,αισθήματα, χαρίσματα κι επιτυχία ,και αφήνουμε έξω Εκείνον που είναι η αιτία όλων αυτών.

 

Να πού είμαστε τυφλοί. Ο Χριστός είναι ανάμεσά μας, αλλά εμείς ασχολούμαστε με άδειες σκέψεις, ανόητα συναισθήματα και κενές κουβέντες .Αυτός, όμως, στέκεται σιωπηλός κοντά μας, σαν ένας ζητιάνος μπροστά σε μια πόρτα. Μήπως και Τον ζητήσουμε.Μήπως κάποιος νιώσει την παρουσία ΤουΔεν βλέπουμε. Κι είμαστε τόσο πολλοί πλήθος ολόκληρο τυφλών στη καρδιά ώστε δεν μας φοβίζει το γεγονός οτι είμαστε τυφλοί. αφού ολοι είναι τυφλοί, δηλαδή η φοβερή αναπηρια είναι η κανονική κατάσταση.

Αποτέλεσμα εικόνας για ιεριχώ

Τί τραγικό να κοιτάζουμε γύρω μας και να είμαστε τυφλοί να μην βλέπουμε τίποτα ιδιαίτερο στον συνάνθρωπο. Είναι τρομερό.Όλη η ζωή, η ζωή καθενός ανθρώπου, είναι στα χέρια του Θεού. Και όλα όσα συμβαίνουν στη ζωή μας, όλα  χωρίς εξαίρεση έχουν νόημα. Άν μόνο μπορούσαμε  ν‘ανοίξουμε τα μάτια μας ,να δούμε και ν αναρωτηθούμε.. Πού με οδηγεί ο Χριστός. Τί σημαίνει αυτο το γεγονός στη ζωή μου, αντί να θυμώνουμε με τις αδικίες που μας επιβάλλονται συνεχώς. Αν στεκόμαστε για λίγο στους μακαρισμούς ,θα βλέπαμε οτι μιλούν για πείνα και δάκρυα, για διωγμό και μοναξιά.Είμαστε τυφλοί.Τόσο σχετικά με την δική μας ζωή, αλλά και σχετικάμε την περίπλοκη και πλούσια ζωή των άλλων,που είναι συνδεδεμένοι με μας. Είμαστε τυφλοί στο να καταλαβαίνουμε τους δρόμους του Θεού στην ιστορία, όπως αυτή ξεδιπλώνεται στους αιώνες τυφλοί σε πιστούς κι άπιστους, σε δικούς μας και σε ξένους. Και έτσι καθόμαστε.¨στη σκόνη μπροστά στις πύλες της δικής μας  Ιεριχούς¨ και πιστεύουμε ακράδαντα.. ότι δεν είμαστε τυφλοί. Και περνάει ο Χριστός, αλλά εμείς δεν φωνάζουμε δυνατά.

 

Τα ξέρουμε όλα. Τί μπορεί να μας δώσει Εκείνος, που δεν ξέρουμε. Νομίζουμε οτι Βλέπουμε.Νομίζουμε πως ζούμε. Κι όμως δεν είναι έτσι. Είμαστε τυφλοί και νεκροίΜόνο Από Αυτόν Μπορούμε Να Αποκτήσουμε Το Φως Και Τη Ζωή. Δεν Το Βλέπουμε Και Δεν Το Ζητάμε,Κι Αυτός Περνάει.Εμείς, ούτε ακούμε ούτε βλέπουμε ούτε νιώθουμε το βλέμμα του Κυρίου και χάνουμε την ευκαιρία . Ετσι μένουμε βυθισμένοι στην μακαριότητα της ιδιοτελούς άγνοιας μας αβουλοι τυφλοί τα τ ωτα τον τε νουν τα τ ομματα κυρίως αυτά.

Χαίρετε..

Αποτέλεσμα εικόνας για ιεριχώ

 

 

 

Advertisements

About kosmaser

Η ασθένεια είναι ο..κανόνας ! Η υγεία η εξαίρεση ! Η θεραπεία άθλος..και η ίαση ο τελικός μας σκοπός..

One response »

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: