RSS Feed

Ο ΚΑΡΚΙΝΟΣ ΕΧΕΙ…¨ΦΑΝΑΡΙΑ¨…ΠΡΟΕΙΔΟΠΟΙΕΙ..

Αποτέλεσμα εικόνας για καρκίνος

 

 

Ο καρκίνος πλέον, έχει γίνει μία από τις πιο κοινές ασθένειες.Επικρατεί ευρέως η εντύπωση οτι, μας καταλαμβάνει εξ  α π ί ν η ς

(κι όχι λανθασμένα όπως έχει επικρατήσει εξ απήνης ).

Ο καρκινος ε ι δ ο π ο ι ε ί . 

Είναι ένας ¨τ ί μ ι ο ς¨ αντίπαλος  και μην χαμογελάτε .Μας δείχνει τις προθέσεις του. Ο καρκίνος έχει ¨φ α ν ά ρ ι α ¨  ισχυρίζεται ο φίλος μας ογκολόγος. Αρκει φυσικά κι εμείς να έχουμε την¨ν α υ τ ω σ ύ ν η¨  να τα αντιλαμβανόμαστε.

Γιατί αν γίνει κάτι τέτοιο, ο καρκίνος εμπίπτει στη θέση ενός απ τα εκατοντάδες κοινα νοσήματα φ θ ο ρ ά ς, που είναι χαρτο-γρφημένα στο DNA μας.Ας δούμε κάποια απ αυτά τα σημαδια που συνήθως περνούν στο χώρο της ομιχλώδους

¨δ ι α φ ο ρ ι κ ή ς    διάγνωσης¨ και χάνονται στις δεκάδες εναλλακτικές πιθανότητες νοσηρότητας.

 

 

Αποτέλεσμα εικόνας για καρκίνος

 

 

Ενας Πόνος στην πλάτη ή στη κάτω δεξιά πλευρά Μπορεί να ακούγεται ασαφές ως σύμπτωμα, αλλά πολλοί ασθενείς με καρκίνο, παρατήρησαν τον πόνο αυτό, ως το πρώτο σημάδι του καρκίνου του ή π α τ ο ς, γνωστή μορφή καρκίνου, που κοινά αναφέρεται και ως ¨σιωπηλός δολοφόνος¨.Στην περίπτωση των γυναικών μάλιστα, ο καρκίνος του μαστού συχνά διαγιγνώσκεται με τον πόνο στην πλάτη, ο οποίος μπορεί να συμβαίνει όταν ο όγκος πιέζει πίσω στο στήθος ή όταν ο καρκίνος εξαπλώνεται στη σπονδυλική στήλη 

 

Αποτέλεσμα εικόνας για νας..Πόνος στην πλάτη

 

 

Οι Συχνές ε μ π υ ρ ε τ ε ς   λοιμώξεις μπορεί να είναι συμπτώματα  λευχαιμίας, που ξεκινά απ το μυελό των οστών.

Η λ ε υ χ α ι μ ί α  προκαλεί το μυελό να παράγει μη φυσιολογικά λευκά αιμοσφαίρια, τα οποία παραγκωνίζουν τα υγιή λευκά, υποσκάπτοντας την ικανότητα του οργανισμού να καταπολεμά τις λοιμώξεις.

Συχνά, παρατηρειται ότι ασθενείς με λευχαιμία ειδικά σε μεγαλύτερες ηλικίες διαμαρτύρονται για πυρετό, γενικευμένο πόνο και συμπτώματα γρίπης, για αρκετά μεγάλη χρονική περίοδο

Αυτό μας βάζει σε σκέψεις, και ψάχνουμε.

Ενας βήχας που επιμένει ή πόνος στο στήθος Διάφοροι τύποι καρκίνου, συμπεριλαμβανομένης της λευχαιμίας και των όγκων του πνεύμονα, μπορεί να προκαλέσουν συμπτώματα, που μιμούνται τον έντονο βήχα ή τη βρογχίτιδα.

 

 

Αποτέλεσμα εικόνας για Δυσκολία στην κατάποση.

 

 

Ένας τρόπος για να δούμε τη διαφορά είναι, ότι το πρόβλημα επιμένει ή επανέρχεται σε έναν επαναλαμβανόμενο κύκλο. Μερικοί ασθενείς με καρκίνο του πνεύμονα αναφέρουν επιπλέον πόνο στο στήθος, που επεκτείνεται επάνω στο ώμο ή κάτω από το βραχίονα.

Φούσκωμα στην κοιλιά και  αύξηση του σωματικού βάρους.Ενώ αυτό μπορεί να ακούγεται πολύ συνηθισμένο φαινόμενο, ενδέχεται να είναι ένα ακόμα σύμπτωμα του καρκίνου.

 

Στην περίπτωση μάλιστα των γυναικών με καρκίνο των ωοθηκών, το σώμα διογκώνεται και παρατηρείται ένα ανεξήγητο κοιλιακό φούσκωμα, το οποίο εμφανίζεται ξαφνικά και συνεχίζει να υπάρχει για αρκετό χρονικό διάστημα.

Συριγμός ή δυσκολία στην αναπνοή.Ένα από τα πρώτα σημάδια στους ασθενείς με καρκίνο του πνεύμονα, είναι η  α ν α π ν ο ή.

 

Αποτέλεσμα εικόνας για βήχας

 

 

Ο συριγμός ή η δυσκολία στην αναπνοή μπορεί να αποτελεί μία προειδοποίηση για καρκίνο. Ωστόσο, πολλές φορές οι ασθενείς το παρερμηνεύουν ως ά σ θ μ α, καθυστερώντας έτσι τη σωστή διάγνωση.

Δυσκολία στην κατάποση.

Στις περισσότερες περιπτώσεις, η δυσκολία κατάποσης, συνήθως συνδέεται με καρκίνο του οισοφάγου ή του λαιμού, ωστόσο αυτό μπορεί να αποτελεί ένα πρώτο σύμπτωμα για καρκίνο του πνεύμονα.

Διόγκωση των λεμφαδένων ή εξογκώματα στο λαιμό, τις μασχάλες ή τη βουβωνική χώρα.

Η διόγκωση των λεμφαδένων δείχνει τις αλλαγές στο λεμφικό σύστημα, το οποίο μπορεί να είναι ένα σημάδι καρκίνου.

Για παράδειγμα, ένα εξόγκωμα ή οι διευρυμένοι λεμφαδένες κάτω από το βραχίονα, μερικές φορές είναι ένα σημάδι του καρκίνου του μαστού.

Ένα ανώδυνο εξόγκωμα στο λαιμό, τις μασχάλες ή τη βουβωνική χώρα μπορεί να είναι ένα πρώιμο σημάδι της λευχαιμίας.

Υπερβολικοί μ ώ λ ω π ε ς .

Αυτό το σύμπτωμα υποδηλώνει συνήθως, ότι κάτι μη φυσιολογικό συμβαίνει με τα αιμοπετάλια και τα ερυθρά αιμοσφαίρια και ενδεχομένως να είναι ένα σημάδι λευχαιμίας.

Ασθενείς με λευχαιμία ανέφεραν, ότι είχαν μώλωπες σε παράξενα μέρη, όπως στα δάχτυλα και τα χέρια, καθώς και κόκκινες κηλίδες στο πρόσωπο, το λαιμό, ενώ άλλοι έκαναν λόγο για αιμορραγία των ούλων.

Η εξήγηση ενδεχομένως βρίσκεται στο γεγονός, ότι με την πάροδο του χρόνου, τα κύτταρα της λευχαιμίας παραγκωνίζουν τα ερυθρά αιμοσφαίρια και τα αιμοπετάλια, αλλοιώνοντας την ικανότητα του αίματος να μεταφέρει οξυγόνο.

Αδυναμία ή κόπωση.

Η γενικευμένη κόπωση και η αδυναμία είναι ένα σύμπτωμα πολλών διαφορετικών μορφών καρκίνου, που θα πρέπει κανείς να το δει σε συνδυασμό με άλλα συμπτώματα.

 

 

Αποτέλεσμα εικόνας για Αίσθημα κορεσμού ή ανορεξία..

 

Αίσθημα κορεσμού ή α ν ο ρ ε ξ ί α.  Αυτό το σύμπτωμα αφορά επίσης στις γυναίκες και συγκεκριμένα σε όσες πάσχουν από καρκίνο των ωοθηκών. Κάθε γυναίκα που βιώνει υπερβολικό φούσκωμα ή αύξηση του σωματικού βάρους ειδικά μάλιστα αν συνοδεύεται από πυελικό άλγος ή αίσθημα υπερκορεσμού θα πρέπει να ζητήσει ένα υπερηχογράφημα πυέλου.

 

 

Αποτέλεσμα εικόνας για στομαχόπονος

 

 

Ο Κοιλιακός πόνος.

Ο πόνος στην κοιλιά ή την πύελο, από μόνος του, μπορεί να σημαίνει πολλά διαφορετικά πράγματα για τον γυναικείο καρκίνο. Στην πραγματικότητα, επειδή είναι ένα κοινό σύμπτωμα των ινομυωμάτων, κύστεων των ωοθηκών και άλλων αναπαραγωγικών διαταραχών του ουροποιητικού συστήματος, οι γιατροί δε μπορούν πάντα να υπολογίσουν τον καρκίνο ως πιθανότητα, όταν οι ασθενείς περιγράφουν πυελικό πόνο.

Η λευχαιμία μπορεί επίσης να προκαλέσει κοιλιακό πόνο που προκύπτει από μια διευρυμένη σπλήνα.

Αιμορραγία από το ορθό ή αίμα στα κόπρανα.

Συχνά παρερμηνεύονται ως αιμορροΐδες, αλλά η αιμορραγία από το ορθό ή στα κόπρανα μπορεί να σημαίνει καρκίνο του παχέος εντέρου.

Το αίμα στην τουαλέτα είναι ένας σοβαρός λόγος για να σας οδηγήσει σε

μια  κ ο λ ο ν ο σ κ ό π η σ η.

Ανεξήγητη απώλεια βάρους.

Εάν παρατηρήσετε, ότι χάνετε κιλά, χωρίς να έχετε κάνει αλλαγές στη διατροφή σας ή να ασκείστε, θα πρέπει να αναρωτηθείτε γιατί συμβαίνει αυτό.

 

Σχετική εικόνα

 

Η απώλεια βάρους είναι ένα πρώιμο σημάδι καρκίνου του παχέος εντέρου και άλλων μορφών καρκίνου του πεπτικού συστήματος.

Είναι επίσης ένα σημάδι του καρκίνου, που έχει εξαπλωθεί στο ή π α ρ , επηρεάζοντας την όρεξη και την ικανότητα του σώματός να απαλλαγεί από τα απόβλητα.

Στομαχικές διαταραχές ή στομαχόπονος.

Όσο απλό και να ακούγεται, ένας συνηθισμένος κοιλιακός πόνος, μπορεί να είναι

το ¨φανάρι¨ για καρκίνο κι όχι έλκος, όπως πολλοί ασθενείς νομίζουν.

Οι κράμπες στο στομάχι ή οι συχνοί στομαχόπονοι ενδέχεται να υποδηλώνουν καρκίνο του παχέος εντέρου.

 

Σχετική εικόνα

 

 

Διόγκωση των χαρακτηριστικών του προσώπου Ασθενείς Με Καρκίνο Του Πνεύμονα, παρουσιάζουν πρήξιμο ή ερυθρότητα στο πρόσωπο .

Υπάρχει εξήγηση γι αυτό .

Οι ¨μικροί όγκοι¨ του πνεύμονα, μπλοκάρουν συνήθως τα αιμοφόρα αγγεία στο στήθος, εμποδίζοντας το αίμα να κυκλοφορήσει ελεύθερα στο κεφάλι και το πρόσωπο.

Μια πληγή που δ ε ν  επουλώνεται ή αιμορραγεί εύκολα
Οι περισσότεροι γνωρίζουμε, ότι πρέπει να παρακολουθούμε τις κρεατοελιές για αλλαγές που θα μπορούσαν να αποτελέσουν ένδειξη καρκίνου του δέρματος.

Υπάρχουν όμως και άλλα συμπτώματα, τα οποία δύσκολα παρατηρεί κάποιος, και χρειάζεται η γνώμη ενός ειδικού.

Δεν μιλάμε φυσικά για

το μ ε λ ά ν ω μ α  και

το α κ α ν θ ο κ υ τ τ α ρ ι κ ό καρκίνωμα. 

Αλλαγές στα νύχια 

Οι ανεξήγητες αλλαγές στα νύχια μπορεί να είναι σημάδια διαφόρων τύπων καρκίνου.

Μία καφέ ή μαύρη ράβδωση ή ακόμα και μία τελεία κάτω από το νύχι μπορούν να αποτελούν ένδειξη καρκίνου του δέρματος, ενώ πρόσφατα ανακαλύφθηκε, ότι ένα σημάδι καρκίνου του πνεύμονα είναι και η διεύρυνση των άκρων των δακτύλων, με τα νύχια να κάνουν καμπύλη πάνω από τις άκρες.

 

Τα ωχρά ή άσπρα νύχια ,μπορεί επίσης να είναι μια ένδειξη, ότι το  σ υ κ ώ τ ι   σας δεν λειτουργεί σωστά, γεγονός που ενδεχομένως προϊδεάζει για καρκίνο του ήπατος.

 

Σχετική εικόνα

 

 

Αυτά είναι τα λίγα ή πολλά σημαδια ,που γι αυτόν που τα διαβάζει απλώς κι έχει τη σιγουριά οτι δεν τον αφορούν, είναι μια, διαλεκτική προσέγγιση, αλλά γι αυτόν που κάτι διακρίνει, μακάρι να αποτελέσουν ένα κίνητρο για περαιτερω ερευνα.

Ενας υποψιασμένος είναι σίγουρα σε πλεονεκτικότερη θέση απ αυτόν που σπρώχνει τις σκοτούρες κάτω απ το χαλί.

Είχαμε σχολιάσει πριν λίγο καιρό. http://kosmaser.wordpress.com/2013/09/11/8296/.

 

Αποτέλεσμα εικόνας για κοσμασερ εικονες

 

 

Σε συζητήσεις με τον καλό φίλο τον Πάνο, συνειδητό ογκολόγο, που θέλει πράγματι να βοηθήσει τον συνάνθρωπο, πάντα καταλήγουμε, πως, με εξαίρεση την αγνώστου αιτιολογίας έκρηξη των ογκογονιδίων ,που δεν είναι υπερβολική σε ποσοστό νοσηρότητας, το ολέθριο κ ά π ν ι σ μ α  ενεργητικό και παθητικό, η υπερβολική ερωτική δραστηριότητα, που προκαλεί καταρρακτες ορμονικούς ιδίως στον γυναικείο οργανισμό, αλλά και στον ανδρικό, όπως κι η αλόγιστη, άκαιρη, βλακώδης έκθεση στον ήλιο, ε ί ν α ι   απ τις κύριες αιτίες που δημιουργούν πρωτογενείς εστίες, οι οποίες δυνατόν στη συνέχεια να δώσουν κακοήθειες στο κέντρο  ν ό η σ η ς   του ανθρώπου

 

 

Αποτέλεσμα εικόνας για καρκίνος

 

 

Ο Πάνος επιμένει πως η κατασίγαση των παθών μας, και μια ισορροπημένη ζωή, απο κάθε άποψη, μ π ο ρ ε ί  να μας εξασφαλίσει  κατα το δυνατόν, προστασία απ τον φοβερό σύμφωνα με την έποψη των περισσοτέρων μας καρκίνο, και μάλιστα εκείνον του εγκεφάλου

Και βεβαιώνει πως δ ε ν  πρέπει να πανικοβαλλόμεθα, κάθε φορά που ακούμε πως κάποιος συνάνθρωπός μας χτυπήθηκε απο καρκίνο στο κεφάλι , και κατέληξε σε μερικούς μήνες

Είναι σίγουρο πως ο ατυχής, ή οι ατυχείς αυτοί, απο πολλούς μήνες είχαν προειδοποιητικά σημεία, στα οποία δ ε ν  έδιναν σημασία, είτε φοβούμενοι, είτε εν ανοήτω πνευματική αμεριμνησία διατελούντες κώφευαν 

Χαίρετε.

 

 

Αποτέλεσμα εικόνας για καρκίνος


 

 

Advertisements

About kosmaser

Η ασθένεια είναι ο..κανόνας ! Η υγεία η εξαίρεση ! Η θεραπεία άθλος..και η ίαση ο τελικός μας σκοπός..

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: