RSS Feed

ΤΟ ΓΕΛΙΟ..Η ΥΠΕΡΒΟΛΗ…Ο ΑΥΤΟΣΑΡΚΑΣΜΟΣ ΚΑΙ Ο ΕΝΘΟΥΣΙΑΣΜΟΣ..ΜΑΚΡΑΙΝΟΥΝ ΤΗ ΖΩΗ..

Αποτέλεσμα εικόνας για κυρ γελοιογραφία

Είναι αλήθεια οτι, όπως και να το κάνουμε, τον τελευταίο καιρό η ζωή μάς δείχνει το πιό μοχθηρό της πρόσωπο..Τάχουμε πει πολλές φορές…φταίμε. Ομως δεν παύει να είμαστε άνθρωποι συναισθηματικοί, με μεσογειακό ταπεραμέντο, και προσπαθούμε να διασκεδάσουμε ( που σημαινει να…διασκορπισουμε ) , τη θλίψη μας.Γι αυτό κι η ταβέρνα ,παίζει τόσο σημαντικό ρόλο στη ψυχοσύνθεσή μας…Και το ¨λιπαρό¨ φαγητό. Δεν αντιλέγω, βοηθά .Όμως αυτό που κάνει τη διαφορά ,Είναι Η Παρέα, Ο Φίλος, Ο Αγαπημένος, Το Καλαμπούρι, Η Ανεμελιά ( Όση Μας Έχει Απομείνει) Το.. Κρύο Αστείο, Το Πλατύ Γέλιο. Ο Αστεϊσμός. Η Πλάκα…Εμείς οι Ελληνες γελάμε με το παραμικρό..Λέμε ανέκδοτα, κρύα, ή έξυπνα , δεν έχει σημασία, όμως γελάμε, κι αυτό μας σώζει.

( τουλάχιστον έτσι μας βεβαιώνει ο επίκουρος καθηγητής Καρδιολογίας στο Τζάνειο  κ.Στέφανος Φούσας). 

¨Το γέλιο περιορίζει το στρες, επαναφέρει τη ..χοληστερίνη σε φυσιολογικά επίπεδα, ενισχύει την κυκλοφορία του αίματος και δυναμώνει το ανοσοποιητικό σύστημα¨…

Αποτέλεσμα εικόνας για κυρ γελοιογραφία

Και μας προτρέπει… Να…Υιοθετήσουμε ..την υπερβολή..Και τί είναι η υπερβολή…Ας πούμε , Το χιούμορ προκαλεί το γέλιο μέσα από ένα λογοπαίγνιο, ένα οξύμωρο σχήμα ή την.. υπερβολή. Σα να λέμε…τερατολογούμε κάπως, προκειμένου να ξεφύγουμε απ τα τετριμμένα . Addito salis grano.Μας έλεγε γύρω στο 50 μ.Χ ο Πλίνιος.. Δηλαδή..σ οτι λέω…προσθέτω και λίγο ¨αλάτι¨..Κάπως έτσι άλλωστε μας προκαλεί το γέλιο κι ένα …ανέκδοτο.  Μην ξεχνάμε πως Το μόνο πράγμα που δεν χορταίνει κανείς, είναι οι… υπερβολές.

¨Ελεγε ο Salvatorr Dali…Ας υπερβάλλουμε λοιπόν στις συναναστροφές μας, κι ας γελάμε. Μ αυτό τον τρόπο ωφελούμεθα πολλαπλώς…Το άλλο που συνιστά ο καθηγητής είναι….Ο σαρκασμός και ο αυτοσαρκασμός, τα οποία άλλωστε , θεωρούνται δείγματα.. προηγμένου χιούμορ, και μας βοηθούν να αντεπεξέλθουμε στις δύσκολες καταστάσεις της ζωής.( πιό επίκαιρο απ την παρούσα κατάσταση δεν μπορεί να γίνει..) Ποιός ο λόγος να κατηγορούμε τους πολιτικούς μας. Αυτοί γεννηθηκαν ( οικογενειοκρατία) μεγάλωσαν στα καλύτερα κι ακριβότερα σχολεία, για να διαιώνίζουν την απάτη, την κοροϊδία, και την διαφθορά ( για τη σήψη και το σύνδρομό της μιλήσαμε) https://kosmaser.wordpress.com/2013/09/22/Δεν  μας φταίνε σε τίποτα αν εμείς τους επιλέγουμε..Αρα αυτοσαρκαζόμαστε, για την ηλιθιότητά μας, την ανικανότητά μας να ξεχωρίσουμε δυο γαϊδουριών άχυρα, και πάει τέλειωσε το ξεχνάμε…

Θυμόμαστε πάντα, πως…Συνήθως όσοι  μπορούν να επικρίνουν τον εαυτό τους.. έχουν χιούμορ… αλλά και τους είναι ευπρόσδεκτα τα αστεία των άλλων.  Κάντε λοιπόν μία λίστα με τα… ελαττώματά σας και ξεκινήστε να χλευάζετε τον εαυτό σας γι αυτά.Σε λίγο θα σας γίνει συνήθεια, και θα το κάνετε χωρίς να το καταλαβαίνετε..Κι είναι σίγουρα οτι θα νοιώθετε πολύ καλά.. Τέλος… αυτό που υπάρχει σε …ανεπάρκεια, Σ ολες τις ηλικίες, εκτός απ την παιδική..( κι εξηγώ το γιατί πιο κάτω) είναι ο ενθουσιασμός.. Κι όμως δεν είναι και πολύ δύσκολο να γίνει κανείς.. περισσότερο ενθουσιώδης…έστω και λίγο υποκριτικά.. Για παράδειγμα, δείξτε ενθουσιασμό και προθυμία ,ακόμα και όταν δεν το νιώθετε..Πείτε ναί στην πρόταση του φίλου σας,να πάτε μαζί του για περπάτημα στον Υμηττο, έστω κι αν αυτό δεν το βρίσκετε  και τόσο διασκεδαστικό..Πάντα υπάρχει το απρόοπτο ,που μπορεί να σας γεμίσει χαρά κι ενέργεια…. Η Τζένη μούλεγε οτι νοιώθει..

στεγνωμένη απο ενδιαφέροντα..Είναι μια χαρά με τον άνδρα της, που όμως δείχνει περισσότερο ενδιαφέρον για τα βιβλία του, παρά για την ίδια…Δεν ξεκουνιέται με τίποτα. Κι αν συγκατανεύσει, αυτό της φαίνεται οτι το κάνει σαν αγγαρεία..Κι όμως η ίδια διψα για επαφή, κουβέντα, περπάτημα, άσκηση.. Ακόμα και το πιό απλό πράγμα, αν το κάνεις με κέφι, χαρά,με ενθουσιασμό, αποκτά το χαρακτήρα του επιτεύγματος..Μούλεγε ένας φίλος, καλός Δικηγόρος,που κληρονόμησε το μεγάλο γραφείο του πατέρα του, πως τρελλαίνεται να κάνει κατασκευές.

Αποτέλεσμα εικόνας για κυρ γελοιογραφία

Ας πούμε στο εξοχικό του, άλλαξε ο ίδιος την κουζίνα,και το χάρηκε πιό πολύ απ το να κέρδιζε την πιό δύσκολη υπόθεση…Κι όλα αυτά τα καταφέρνει κανείς άν είναι ενθουσιώδης, σ ότι κάνει…Το κερασάκι στην τουρτα είναι οτι άν μπορέσουμε να κάνουμε τα πιό πανω, μέχρις ένα βαθμό, απομακρύνουμε ανέξοδα, άκοπα, και χωρίς γκρίνιες , τον κίνδυνο της καρδιοπάθειας, αφού είμαστε βαθύτατα ικανοποιημένοι..Σας βεβαιώνω πως χαίρωμαι μ όλη μου την καρδιά, μια σούπα που θα φτιάξω ο ίδιος, απ το οποιοδήποτε εξεζητημένο, πολύπλοκο, φαγητό του καλύτερου σέφ..Το χαίρωμαι και το απολαμβάνω, γιατί νοιώθω ενθουσιασμό..Ας μην πάμε μακρυά, παρακολουθείστε τα μικρα παιδιά, πώς χαίρωνται να φτιάχνουν κάστρα στην άμμο. Ασχολούνται με τις ώρες, και τα ματάκια τους λάμπουναπο ικανοποίηση…Γιατί να μην γίνουμε κι εμείς σαν κι αυτά. Αλλωστε ο Χριστός μας είπε πως αν δεν αλλάξουμε και δεν γίνουμε σαν τα παιδιά, δε θα μπούμε στη ¨βασιλεία των ουρανών¨,

(που ας μην ξεχνάμε αρχίζει απ εδώ…κι είναι η πιό μεγάλη χαρά και ευτυχία..) Γιατί όποιος δεχθεί τέτοιο παιδάκι στ’ όνομά μου  (δηλαδή χωρίς υπεροψία, αλλά με αγάπη και εκτίμηση) ,εμένα δέχεται.. κι όποιος εμένα δέχεται,δε δέχεται εμένα παρά Εκείνον που μ’ έστειλε.Αυτό είναι σημαντικό. Προϋπόθεση για να μπει κανείςστην Βασιλεία των Ουρανών, η μίμηση, σ ένα μικρό παιδί.. Όλοι μας έχουμε, παράδειγμα, ανθρώπους μεγάλους, σπουδαίους, διάσημους, με ισχυρή βούληση.Ο Χριστός τα ανατρέπει όλα. Θα μπουν στη Βασιλεία των Ουρανών ( δηλαδή θα αποκτήσουν την απόλυτη ευτυχια..)μόνο αυτοί οι οποίοι θα ταπεινωθούν σαν τα μικρά παιδιά. Γιατί μας λέει οτι σ’ όλη μας τη ζωή πρέπει να ακολουθούμε, το παράδειγμα του μικρού παιδιού;

Πρέπει να καταλάβουμε πόσο μεγάλο νόημα κρύβειο καταπληκτικός αυτός λόγος του Χριστού. Η καρδιά , μας λέει, ότι μεγάλη αλήθεια κρύβεταισ’ αυτά τα λόγια.Όλοι μας αγαπάμε τα μικρά αθώα παιδιά. Αν τα αγαπάμε έτσι αυθόρμητα, σημαίνει ότι πραγματικά αξίζουντην αγάπη μας και πρέπει να έχουμε ως παράδειγμα την αθωότητα τους. Αυτά λοιπόν τα μικρά παιδιά πρέπει να έχουμε μπροστά μας ως παράδειγμα σ’ όλη μας τη ζωή. Υπάρχει τίποτα πιο καθαρόαπό τα αθώα μικρά παιδιά, που μέσα τους δεν έχουν ακόμα ξυπνήσει ο εγωισμός, κι η κενοδοξία που σκοτίζουν και αμαυρώνουν την καρδιά του ανθρώπου, όταν μεγαλώνει.. Και εμείς πρέπει να κάνουμε τη δική μας καρδιά σαν την καρδιά του μικρού παιδιού. 

Αν τα λόγια αυτά ,τα κατανοήσουμε, μπορούμε να δούμε με διαφορετικό ¨μάτι¨ τα λόγια του καθηγήτη της ιατρικής..Ενα μικρό παδί ,πολύ απλά, αυτοσαρκάζεται, γελά με την υπερβολή, και χαίρεται τελικά, οταν το αναγκάζουμε να κάνει πράγματα που δεν…σχεδίασε…Τί θα λέγατε, τουλάχιστον να προσπαθούσαμε;Χαιρετε.

Αποτέλεσμα εικόνας για κυρ γελοιογραφία

Advertisements

About kosmaser

Η ασθένεια είναι ο..κανόνας ! Η υγεία η εξαίρεση ! Η θεραπεία άθλος..και η ίαση ο τελικός μας σκοπός..

2 responses »

  1. Το εξώφυλλο του πρώτου τεύχους του Μικρού Ήρωα… τι μου θύμισες τώρα!
    Έχω μαζεμένους κάπου 25 τόμους, και πότε-πότε ξαναδιαβάζω κανέναν, για ανανέωση.
    Νάσαι καλά!

    Απάντηση

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: