RSS Feed

ΟΛΟΙ ΕΜΕΙΣ ΟΙ…ΦΙΛΟΙ, ΚΙ Ο ΛΕΩΝΙΔΑΣ ¨ΜΑΣ¨..

Αποτέλεσμα εικόνας για Φάντασμα στη Μηχανή

Πριν απο δύο χρόνια περίπου, στις ¨γαλάζιες σελίδες¨ (http://kosmaser.pblogs.gr/) είχα αναφερθεί στο Μεγάλο φίλο μας Λεωνίδα, έναν σεμνό άνθρωπο, που δεν θέλει να τον αποκαλούμε μεγάλο, ούτε καλό, ούτε κορυφαίο, ούτε καν γιατρό, αλλά συνάνθρωπο..Τότε είχαμε μιλησει  για το…¨Φάντασμα στη Μηχανή¨..που είναι η ψυχή, και που ασχολήθηκε μαζί της ένας αιρετικός του είδους.ο Αρθρουρ Καίσλερ,

Αποτέλεσμα εικόνας για Φάντασμα στη Μηχανή

(Arthur Koestler, 1905 – 1 Μαρτίου 1983)  Ούγγρος συγγραφέας εβραϊκής καταγωγής… Το 1940, εγκαταστάθηκε στην Αγγλία και το 1941 εκδόθηκε το γνωστότερο βιβλίο του Darkness at Noon (ελληνικός τίτλος Το Μηδέν και το Άπειρο), όπου εξιστορεί τον απηνή διωγμό και την διάλυση των αυταπατών ενός παλιού μπολσεβίκου, που ομολογεί τελικά εγκλήματα που δεν διέπραξε. Με το ίδιο πνεύμα είναι γραμμένη και η συλλογή δοκιμίων του Ο Κομισσάριος και ο Γιόγκι (1945) και η συνεισφορά του στο βιβλίο πρώην κομμουνιστών Ο Θεός που απέτυχε.
Έγραψε επίσης (στα Αγγλικά μετά το 1940) αυτοβιογραφικά έργα, την Πράξη της Δημιουργίας, μιαν εξέταση των παραγόντων της επιστημονικής και καλλιτεχνικής παραγωγής, τον Λωτό και το ρομπότ, μιαν ανάλυση του μυστικισμού της Ανατολής, και την Δέκατη Τρίτη Φυλή, μια μελέτη για την καταγωγή των Εβραίων, όπου υποστήριξε ότι οι Εβραίοι της Ανατολικής Ευρώπης (Ασκενάζι) δεν προέρχονταν από τον βιβλικό λαό αλλά από τους Χαζάρους, μια τουρκική φυλή του Καυκάσου.Τον Μάρτιο του 1983 ο Κέσλερ -που υπέφερε από λευχαιμία και τη νόσο του Πάρκινσον και ήταν κηρυγμένος οπαδός της ευθανασίας- και η γυναίκα του Σύνθια αυτοκτόνησαν
.

Εγραφα τότε….να μαστε και πάλι στα πόδια της Ακρόπολης, στης Αλεξάνδρας ,μαζι με τον Λεωνίδα, φίλο και συνεργάτη του Ζάχου. Νευρολόγο χειρουργό, με περγαμηνές απο το Παν/μίο της Ουασιγκτον στοΣηάτλ, που ως γνωστό είναι το πρώτο ερευνητικό κέντρο με αντικείμενο τον εγκέφαλο….

Αποτέλεσμα εικόνας για Παν/μίο της Ουασιγκτον

Χειρουργεί περιστασιακά,σε ιδιωτικό θεραπευτήριο, όλες τις αδύνατες για το δικό μας κατεστημένο περιπτώσεις, χωρίς φασαρία και το κυριώτερο χωρίς διαφήμηση και φτηνή προβολή.Τον εμπιστεύωνται κορυφές του επιστημονικού, οικονομικού και εν γένει πολιτικού κατεστημένου, και κινείται μεταξύ αμερικής…Ισραήλ, και Πεκίνου..προκειμένου να δώσει την πολυτιμη εμπειρία του σε υποθέσεις περίπλοκες. Ο ίδιος ισχυρίζεται οτι ξεκίνησε απο εξελικτικός, μετά έγινε δημιουργιστής για να καταλήξει θεϊστής και φυσικά Ορθόδοξος,και σε κάθε ευκαιρία, σπάει τα κατεστημένα, ισχυριζόμενος με παιδική αφοπλιστικότητα, μιλώντας σε ανθρώπους συνειδητά άθεους, για την ¨εξελικτική¨θεωρία της Ορθόδοξης Εκκλησίας, όπου ο άνθρωπος, απο..άνθρωπος μπορεί να γίνει κατά Χάριν Θεός.

Μπορεί ,αν το ισχυριζόμασταν εμείς, να χαμογελούσαν οι συνομιλητές μας,στον Λεωνίδα όμως , στέκονται με σεβασμό και ακούν, και ρωτούν..Ετσι μιά και σήμερα έχουμε την ευκαιρία να είναι μαζί μας, ας ακούσουμε τί μάς είπε, μέσα απ την πολύτιμη πείρα του..

Ο άνθρωπος έχει ψυχή, μπορεί να μοιάζει με τα ζώα, αλλά είναι κάτι διαφορετικό..Ο Αρθουρ Καίσλερ, μια αιρετική προσωπικότητα στο χώρο της διανόησης, προσπάθησε να την εντοπίσει, παρομοιάζοντάς την σαν…ένα φάντασμα μέσα σε μια μηχανή..και δεν είχε άδικο, γιατί αυτό το φάντασμα , έχει θεϊκές καταβολές..Είναι δυνάμει Θεός. Εχει τη δυνατότητα να γίνει θεός..Σε άλλη περίπτωση θα διαμαρτυρόμασταν, ακούγοντας κάποιον σαν τον Λεωνίδα να μιλά για θεό και θέωση. Κατάλαβε τις σκέψεις όλων μας, γιατί σταμάτησε, χαμογέλασε και παρενθετικά αναφέρθηκε στο ιερό τέρας , όπως τον ονόμασε,τον Δημήτρη Νανόπουλο, γνωστό σ όλο τον κόσμο για τις θεωρίες του,που όμως προβάλει τον αθεϊσμό, ενώ οι θεωρίες του στη βάση tους αναβλύζουν ενέργειες του Θεού..

Δυστυχώς αυτό είναι το αποτέλεσμα της έπαρσης, που είναι γνωστό οτι αποτελεί ιδιότητα του εωσφόρου, είπε και εκλεισε την παρένθεση.Ας συνεχίσουμε το θέμα μας. 

Ο Φράνσις Κόλλινς, το 2000, μαζί με τον Βέντερ, ανακοίνωσαν την αποκωδικοποίηση του γενετικού κώδικα του ανθρώπου, δηλαδή ψαχούλεψαν το ανθρωπινο γονιδίωμα. Αυτό υπήρξε το κορυφαίο γεγονός στη δύση του 20ου αιώνα. Ο Κόλλινς μετα απ αυτό έξέδωσε ένα βιβλίο με τον τίτλο: Η γλώσσα του Θεου..όπου και αναφέρει οτι ήταν αγνωστικιστής, χωρίς κανένα ενδιαφέρον για τον Θεό, στη συνέχεια έγινε άθεος, και τώρα είναι πιστός..

Στο βιβλίο του περιγράφει τα κοινά χαρακτηριστικά ανθρώπου και ζώων,αλλά το πιό σημαντικό είναι οτι ο άνθρωπος είναι ανώτερος.Τώρα μελετώντας τον τρόπο λειτουργίας των γονιδίων..είδε εκεί μέσα τη σοφία του Θεού.Ομως γνωρίζουμε απο την βιολογία, οτι υπάρχουν ιδιότητες στον άνθρωπο, που δεν ερμηνεύονται απο τον τρόπο δράσης των γονιδίων του.Εξ άλλου μεταξύ ανθρώπου και ζώων υπάρχουν γονίδια με κοινή δράση κατά 98,5%, κι όμως η διαφορά αυτή του μόλις 1,5% είναι χαώδης. Αυτό, προφανώς δεν οφείλεται το DNA, αλλά στη ψυχή με την οποία προικοδοτείται….απο την σύλληψή του ο άνθρωπος..αυτό το φάντασμα μέσα σε μια τέλειαπλήν κοινής κατασκευής με τα ζώα, μηχανή..Το θαύμα που λέγεται ανθρώπινο κύτταρο , σαν κατασκευή είναι το ίδιο με αυτό του…αρουραίου..( όλα τα πειράματα για νέα φάρμακα, δεν γίνονται σε..ποντικούς;), και έχει 22.000 γονίδια , κατα μέσο όρο, τή στιγμή που το σκουλήκι έχει 19.000 και το ρύζι 37.000, έτσι με τίποτα δεν μπορούμε να πούμε οτι μας καθορίζουν σαν είδος τα γονίδια, αλλά κάτι άλλο, κι αυτό είναι το μοναδικό δώρο που μας χάρισε ο Θεός, και είναι η ψυχή.

Αποτέλεσμα εικόνας για Φράνσις Κόλινς, τ

Γυρίζουμε στο κύτταρο, που το μεγαλύτερο απ αυτά στον άνθρωπο είναι:1 μικρόν, δηλαδή 1 χιλιοστό του…χιλιοστου..Δηλαδή : 1 μέτρο = 1000 χιλιοστά (1m = 1000 mm). 1 χιλιοστό = 1000 μικρά (1mm = 1000μ)…Κι απ αυτό το πρώτο κύτταρο, προέρχεται ο άνθρωπος..

Το κύτταρο είναι ένα τέλειο εργοστάσιο σε μικρογραφία..Εχει τον πυρήνα του, το κυτταρόπλασμα, την μεμβράνη που το προφυλασσει, και συνεχώς παράγει DNΑ, που μετά μεταφράζεται και έχουμε παραγωγή πρωτεϊνών, που απαιτούνται για την λειτουργία του ,και κατ επέκτασιν την υγεία του ανθρώπινου οργανισμού, ενός σύμπαντος σε μικρογραφία, αποτελούμενο, κατα μέσο όρο απο 60 τρισεκατομμύρια κύτταρα ίδιας και διαφορετικής δυναμικότητος μ εκείνο το πρώτο, που προέρχεται απο την γονιμοποίηση του ωαρίου της γυναίκας απο ένα σπερματοζωάριο ( απ τα 300 εκατ.σπερματοζωάρια, που διεκδικούν το συγκεκριμμένο ωάριο), τον ζυγώτη, σε μέγεθος μιάς τελείας, απ τον οποίο γίνεται αυτό το θαύμα ο άνθρωπος.

Εδώ σταμάτησε για λίγο, και στο πρόσωπό του φάνηκε μια σκιά..Ντρέπομαι οταν μιλώ για την αφροσύνη των συνανθρώπων μου, που χάριν της ηδονής λίγων λεπτών, απογοητεύουν τον Δημιουργό τους, που με καλή, αν μπορεί να πεί κανείς..διάθεση τους χαρίζει έναν καινούργιο άνθρωπο, και εκείνοι με άδεια απο αγάπη καρδιά, πλήν κατάφορτη απο σαρκικό πάθος,τον κατακρεουργούν ενδομήτρια και τον πετάν, στην κυριολεξία, στα σκουπίδια, χωρίς έλεος, χωρίς τύψεις χωρίς να σκεφθούν τον πνευματικό Νόμο που είναι άτεγκτος, και, φίλοι μου, λειτουργει απαρέγκλητα.Ισως είναι ο μόνος νόμος που λειτουργεί ..χωρίς εξαιρέσεις και παραθυράκια, και πληρώνει τον καθένα , ανάλογα με τις πράξεις του..Δεν είναι η Δικαιοσύνη του Θεού..Οχι, ο Θεός μόνο αγαπά, γι αυτό είμαι πεπεισμένος..Εχω ανοιξει , μέχρι σήμερα 1300 κεφάλια..Δεν υπάρχει εκεί ο Θεός..Εκεί υπάρχει..Η σοφια του Θεού, κι αυτό που μόλις είπαμε :Ο Πνευματικός Νόμος.. 

Αποτέλεσμα εικόνας για Φράνσις Κόλινς, τ

ενδοκαναβινοειδών  όχι σαν σε όργανο, αλλά σαν λειτουργία..Το έχετε σκεφθεί οτι σε κάθε ρυθμικό χτύπο της, ο υποψιασμένος, ο Εμπειρος, ο Θεούμενος, αναφέρεται, συνομιλεί, αναζητά, συνουσιάζεται στην κυριολεξία με τον Δημιουργό του, και , φίλοι μου, γίνεται πανευτυχής, καθώς κύματα.. ενδοκαναβινοειδών 

πλημμυρίζουν τον: Ιππόκαμπο, Την Αμυγδαλή Και Τον Έλικα Του Προσαγωγίου Του...Την πεμπτουσία του συναισθηματικού, και γνωσιακού του κόσμου..Αχ να μπορούσα να σας μεταφέρω την εμπειρία μου απ τις επεμβάσεις στον εγκέφαλο..θα βλέπατε πόσο καλά είναι κρυμμένη η σοφία του Δημιουργού, πόσο ταπεινός, πόσο διακριτικός είναι στο μεγαλείο της σύλληψής του…τόσο που αν δει ( τρόπος του λέγειν) οτι τον πλησιάζεις..κρύβεται, λές με ντροπαλοσύνη, για να μήν καταλάβεις οτι Εκείνος καθοδηγεί το, δήθεν, έμπειρο χέρι σου,στη επέμβαση..Πόσες φορές δεν με σταμάτησε στο πιό κρίσιμο σημείο της επέμβασης, εκεί που ήμουν σίγουρος οτι βρήκα το πρόβλημα, και τελικά έκανα το εντελώς αντίθετο,που ήταν και το σωστό, μπροστά στα εκπληκτα μάτια των φτωχών συνεργατών μου, που νόμιζαν οτι..τρελλάθηκα..Αχ να μπορούσα να σας περιγράψω το τραγούδι της καρδιάς μου την ώρα που ακουμπώ με το ηλεκτρόδιο το κέντρο ελέγχου του λόγου,κι ο ασθενής ξεχνά όλα όσα έμαθε και συσώρευσε δεκάδες χρόνια της μαθησιακής του ζωής. Αρκεί μια μικρή εκκένωση και πάνε όλα χαμένα..

Αποτέλεσμα εικόνας για Φράνσις Κόλινς, τ

Κάποτε εγχειρίζαμε ένα μικρό ανεύρυσμα στο κεφάλι ενός ανθρώπου- φαινομένου, που μιλούσε 17 γλώσσες και ήταν απο τα κορυφαία στελέχη μιας πολυεθνικής εταιρείας στον κλάδο της πληροφορικής…του  Στήβ Μπό ( παρατσούκλι το Μπο = όμορφοςΟ Μπό ήρθε στο ¨Κέντρο μας¨, γιατί είχε μια σπάνια πάθηση. Δεν μπορούσε να κοιμηθή παρα μερικές μόνο ώρες. Μέχρις εδώ όλα καλά, γιατί πολλοί άνθρωποι έχουν το ίδιο πρόβλημα..Ο Μπό, κοιμόταν εκεί που δούλευε..ξαφνικά, χωρίς προειδοποίηση, χωρις λόγο..Οι απεικονιστικές εξετέσεις έδειξαν το ανεύρυσμα.Αποφασίστηκε επέμβαση για να το βγάλουμε. Η επέμβαση γίνεται με ειδική μέθοδο, όπου ο ασθενής είναι ξύπνιος και μας καθοδηγεί. Βρήκαμε το ανεύρυσμα και στην αρχή φάνηκε σαν κάτι το απλό. Ομως προσωπικά είδα οτι βρίσκονταν κοντα στο κέντρο που χειρίζεται τις γλώσσες. Οχι πως είμαστε σίγουροι 100%, εικάζαμε..Μόλις ακουμπίσαμε το ανεύρυσμα, παρατηρήσαμε μια έντονη δραστηριότητα στο μόνιτορ, κι ο Μπό άρχισε να τραγουδα..Σαρλ Τρενέ. ( Γάλλος τραγουδιστης της 10ετίας του 60.) Τον ρωτήσαμε αν τον γνώριζε.Μας είπε όχι.Μόλις ξεκινήσαμε την εξάχνωση, άρχισε να μιλά ρωσσικά, αλλά ..ανάποδα..Σταματήσαμε και αναλύσαμε την καταγραφή..Εκπληκτοι ακούσαμε να λέει οτι: Αν προχωρήσουμε θα..χάσει την ικανότητα του χειρισμού των γλωσσών..Ο Επι κεφαλής της πολυεθνικής, που παρακολουθούσε, ήταν ο μόνος που συμφώνησε να σταματήσουμε.. Κανένας απ το ιατρικό τήμ δεν πίστεψε τον Μπό. Εγώ ενδόμυχα παρακαλούσα να μου δώσουν εντολή να σταματήσω. Ηξερα, δεν ξέρω πώς ,οτι αν πειράζαμε το ανεύρυσμα ο Μπό θα τέλειωνε σαν φαινόμενο..Τον κλείσαμε, και καταγράψαμε το περιστατικό.

Ο Μπό παρέμεινε με το..πρόβλημα για μερικά ακόμα χρόνια.Οταν πλέον η κατάσταση του έφθασε στο απροχώρητο, ολοκλήρωσε την επέμβαση που είχαμε σταματήσει, ευτυχώς χωρίς τη δικά μου παρουσία..Το αποτέλεσμα: έτσι ακριβώς όπως το είχε ο ίδιος προβλέψει…στα ρωσσικά. Οταν βγήκε απ το κέντρο, μιλούσε μόνο…ρωσσικά. Στην αρχή έγινε θόρυβος στα ιaτρικα περιοδικά, διάφορες ανακοινώσεις,σεμινάρια, όπου τον επιδείκνυαν σαν περίεργο φαινόμενο.Σε ένα χρόνο τον λησμόνησαν. Σε 3 χρόνια κανένας δεν τον θυμόταν. Πεθανε το 2007 απο μια απλή λοίμωξη, σε ηλικία μόλις 45 χρόνων.Στην νεκροτομή, που του έγινε, διαπιστώθηκε πως είχαν καταστρέψει ένα μεγάλο μέρος του νεοφλοιού κατα την εξάχνωση του ανευρύσματος.Οπως έμαθα πολύ αργότερα, ο Μπό δεν είχε ξαναγελάσει,απο την επέμβαση κι έπειτα ποτέ…

Αποτέλεσμα εικόνας για Φράνσις Κόλινς, τ

Εδώ σταματώ γιατί πονώ σαν θυμάμαι το αποτύπωμα του Θεού σε κάθε επέμβαση που επιχειρούσα.Ας ξαναγυρίσουμε και να τελειώσουμε μ αυτό .. στο κύτταρο.Είναι κάτι που αγαπώ, κι αν υπάρχει κάτι που φροντίζω είναι να το διατηρώ στη καλύτερη δυνατή κατάσταση.

Ο Γεώργιος Θωμόπουλος,(αναπλήρωτής καθηγητής στο τμήμα βιολογίας του αριστοτέλειου Παν/μιου,) περιγράφει με χαρακτηριστικό τρόπο στο βιβλίο του ¨Ο υποκυτταρικός κόσμος¨, τον κόσμο του κυττάρου και την ακρίβεια με την οποία λειτουργεί, απ όπου φαίνεται η σοφία του Δημιουργού, στον προσεκτικό ερευνητή.. Και είναι αστείο, για να μην πω γελοίο να ισχυρίζεται κανείς ότι ο κόσμος δημιουργήθηκε τυχαία απο ύλη που ήρθε..μόνη της απ το πουθενα, οπως , δυστυχώς ισχυρίζονται πολλοί απ αυτούς που θέλουν να αποκαλούνται…σοφοί.Φυσικά η πίστη στη ύπαρξη του Θεού, είναι θέμα πνευματικής εμπειρίας,όμως το γεγονός αυτό δεν παύει να μας προκαλεί έκπληξη,κυρίως ως προς την πνευματική εξέλιξη του ανθρώπου,που με καταβολές ζώου, γίνεται κατα Χάριν Θεός.

Είπαμε πολλά και παράλογα. Ζητώ συγγνώμην αν σας έβγαλα απ τις συνήθειές σας,νομίζω οτι συναντιέστε, κουβεντιάζετε και..τρώτε; Κατι τέτοιο μου είπε ο Ζάχος..Μεχρι στιγμής μιλούσα εγώ, καιρός να πάρει κάποιος άλλος τη σκυτάλη.

Αποτέλεσμα εικόνας για Φάντασμα στη Μηχανή

Η Αλεξάνδρα ανασκουμπώθηκε με ένα νεύμα του Ζάχου που άκουγε σαν υπνωτισμένος τον Λάμδα όπως τον έλεγε. Ηταν κάτι σαν μέντοράς του στη χειρουργική..και τον σεβότανε ..άλλο πράμα.Ο Λεωνίδας μας τάραξε τα νερά. Μπράβο του. Ζούμε μέσα σε μια νιρβάνα, βυθισμένοι στην καθημερινότητα μας, στα οικονομικά, οικογενειακά, υπαρξιακά μας προβλήματα. Αγνοούμε το 99% της πραγματικότητας.Υπηρετούμε έναν υπερφυσικό εγκέφαλο, που τον καταστρέφουμε σαν μικρά παιδιά, ποτίζοντάς τον ουσίες κι οινοπνεύματα, για να θυμηθώ το σχετικό άσμα, και παίζοντας με την φωτιά, οδηγώντας μεθυσμένοι απο οίηση και οινοπνευμα, και συνωθούμενοι μετα..την αμαρτία, σαν γενεσιουργό πλαίσιο, σε υποτυπώδη, ανύπαρκτα νοσοκομεία, προσπαθώντας να γιατρεύσουμε το σύμπτωμακαι όχι, ποτέ ,τη αιτία της αρρώστιας μας που είναι η καθ΄όλου αμαρτία..μας..( α -στερητικό και μαρτυρία, για να εξηγούμεθα).

Αποτέλεσμα εικόνας για Φάντασμα στη Μηχανή

Προσπαθούμε, δε λέω, να γίνουμε άξιοι..Δεν χρειάζεται δα και μεγάλη προσπάθεια..Ενα 5-10% μας ζητείται..το υπόλοιπο μας..δωριζεται .Ας είναι, πάμε τώρα να τιμήσουμε τον καινούργιο φίλο μας, όπως ξέρουμε να τιμούμε εμείς οι αυτόχθονες..τ αδέλφια μας που διέπρεψαν υπερατλαντικά κι επανέκαμψαν μαζοχιστικά στην πατρίδα για να ταλαιπωρηθούν..Με αγιοργίτικο μπρούσκο, παϊδάκια, και σαλάτα ρόκα παρμεζάνα, με μυτιληνιό εξαιρετικό παρθένο και κρίθινο παξιμάδι απ την αμοργό..

Αποτέλεσμα εικόνας για παϊδάκια

Advertisements

About kosmaser

Η ασθένεια είναι ο..κανόνας ! Η υγεία η εξαίρεση ! Η θεραπεία άθλος..και η ίαση ο τελικός μας σκοπός..

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: