RSS Feed

Η ΖΩΗ ΜΑΣ ΥΠΟΣΧΕΤΑΙ ΧΑΡΕΣ ΚΙ ΕΥΤΥΧΙΑ…ΟΧΙ ΠΑΝΤΑ

 

 

 

 

Συνήθως μιλάμε για θέματα ευχάριστα, ή λίγο δυσάρεστα. Ποτέ για πολύ δυσάρεστα  Συνήθως προτείνουμε λύσεις ευχάριστες, εύκολες, ή δύσκολες, εξαρτάται, μα ποτέ στο παρά πέντε της καταστροφής.Η πρόληψη είναι η σημαία μας, κι αν δεν την καταφέραμε,έστω η μερική καταστολή μπορεί να προλάβει αρκετά.Ποτέ μιαν ανάσα πριν το τέλος. Απ την αρχή, είπαμε οτι ο πιό ζοφερός εχθρός μας ήταν  ο ίδιος ο εαυτός μας και οι κακές, πολλές φορές μοιραίες συνήθειές του, που δεν δεχόμαστε να περιορίσουμε κι οταν έρθη η ώρα της κρίσεως, καθόμαστε σκεφτικοί μην μπορώντας να πιστέψουμε οτι  αυτο έτυχε ( και) σε μας.Κι όμως να που έτυχε.Απ την αρχή υποστηρίζαμε οτι οι καρδιοπάθειες είναι η πρώτη αρρώστια με τον καρκίνο να έρχεται τρίτος ή τέταρτος. Ομως τον καρκίνο τον φοβόμαστε όσο τίποτα άλλο.Στη σκέψη μας φαντάζει σαν κάτι μυθικό, τρομερό, ξορκισμένο, τερατώδες, και τελικά μοιραίο.Κι ομως ,ο καρκίνος δεν είναι τίποτα απ όλα αυτά.Είναι μια εκφυλιστική αρρώστια, τα γονίδια της οποίας υπάρχουν στο γονιδίωμά μας , όπως άλλωστε τα γονίδια όλων των υπολοίπων ασθενειών που, μπορέσαμε, να ανιχνεύσουμε εκτος απ τίς αρρώστιες που προκαλούν οι ιοι αυτές οι μυθικές οντότητες, που είναι αθάνατες, δεν έχουν γενετικό κώδικα, παρά μόνο ριβονουκλεϊνικό οξύ, και παρασιτούν στα κύτταρά μας, που η άγνοια, ή  η βλακεία μας τα κάνει ευάλωτα στις προσβολές τους, τις λεγόμενες ιώσεις.Και φυσικά οι ιώσεις είναι ο φοβερώτερος εχθρός μας και μόνον αυτός.Απ όλες τις άλλες αρρώστιες, που η αδηφάγα όρεξη των κολοσσών της βιομηχανίας φαρμάκων μας προμοτάρει, είναι οι μόνες που δεν χτυπιώνται με φάρμακα, με αντίδοτα, με ξόρκια με τίποτα ας μη θίξουμε τα πανάκριβα αντιϊικά, που ¨απολαύσαμε¨ τότε με την ψεύτική, χυδαία,εξώφθαλμα προκλήτική απειλη του ιού ΗΙΝ1   Μόνον ο ίδιος ο ανθρώπινος οργανισμός μπορεί να τις εξοντώσει αν του δώσουμε τα εφόδια και δεν είναι ούτε πολλά ούτε ακριβά.

 

 

 

Λίγη προσοχή στο φαγητό μας, τις σκέψεις μας, τις πράξεις μας, τις επιδιώξεις μας,τα ασύστολα όνειρά μας, τις όποιες διασκεδάσεις μας, τα πικρά συναισθήματά μας..και οι ιώσεις έχουν απο λίγο μέχρι ελάχιστο χρόνο ζωής.Το άνοσό μας, τους ¨επιλέγει¨ και τους ¨ξεσχίζει¨, κυριολεκτικά, τη κυτταρική μεμβράνη, κάνοντάς τους εύκολη λεία στα φοβερά Τ φονικά κύτταρά μας.Καλά όλα αυτά αλλά με τον καρκίνο τί γίνεται;

 

 

 

Μεταφέρω αυτούσιο σπαραχτικό μήνυμα συνανθρώπων μας που  ¨στοχεύθηκαν¨ απ τον καρκίνο συζήτηση που χαρακτηρίζει το πρόβλημα, και την προσπάθεια το ίδιο σπαραχτική να βρεθεί μια λύση, μια θεραπεία, μεσα στον κυκεώνα των χημειοθεραπευτικών σχημάτων, των ποικιλώνυμων εξωφρενικά ακριβών, άπειρα αναποτελεσματικών, φριχτών σύμφωνα με την sic περιγραφή φίλου ογκολόγου, φαρμάκων, που υποτίθεται παρατείνουν την ζωή και να που είχε δίκιο ο καλός μου φίλος.

Σε δημοσίευμα του Βήματος, Η Αμερικανική Υπηρεσία Τροφίμων και Φαρμάκων (FDΑ) αποφάσισε να άρει την έγκρισή της για τη χρήση του αντικαρκινικού φαρμάκου Αvastin που αφορά τον καρκίνο του μαστού. Το Αvastin χορηγείται ακόμη και συνδυαστικά με άλλα φάρμακα ή θεραπείες για διάφορες μορφές καρκίνου.

 

 

 

( διαβαστε πιό κάτω την αναγκαστική συλλογιστική του Νίκου, σχετικά με το σκεύασμα.) Σύμφωνα με τη FDΑ, όλες οι τελευταίες έρευνες έδειξαν ότι το Αvastin δεν αυξάνει, όπως εθεωρείτο αρχικά, το προσδόκιμο ζωής ασθενών με καρκίνο του μαστού.Η αμερικανική υπηρεσία είχε εγκρίνει το φάρμακο το 2008 για χρήση σε ασθενείς με καρκίνο του μαστού βασιζόμενη σε έρευνες που είχαν δείξει ότι εμποδίζει την επέκτασή του για διάστημα μεγαλύτερο των πέντε μηνών. Οι τελευταίες όμως έρευνες έδειξαν ότι η προστασία που παρέχει δεν είναι μεγαλύτερη των τριών μηνών, ενώ παράλληλα εμφανίζονται επικίνδυνες παρενέργειες στους ασθενείς. Διαβάστε, κι αφήστε το συναίσθημά σας ελεύθερο να ¨ταξιδέψει πρώτη θέση¨, μπαίνοντας για λίγα λεπτά στη θέση του Νίκου το όνομα είναι υποθετικό, όχι γιατί θα ενδιέφερε τον συγγραφέα να το ανακοινώσω.Αυτό που έχει σημασία είναι το γεγονός, και το γεγονός είναι ο καρκίνος..το λαχείο που λέγαμε.

Αγαπητέ Νίκο,

αν  και μικρότερος, απέναντι στον καρκίνο είμαστε όλοι ίδιοι και για αυτό θα σου μιλήσω στον ενικό.Όπως διάβασα την πορεία σου, μοιάζουν οι περιπτώσεις μας με τη διαφορά στον πνεύμονα, εγώ δεξιό ενώ εσύ αριστερό.Είχα επίσης τους λεμφαδένες στο μεσοθωράκιο διηθημένους και οστικές μεταστάσεις.Ο ¨δικός μου όγκος¨ ήταν πολύ μεγαλύτερος, υπάρχει ένα pet scan που είχα κάνει κι εκεί φαίνεται το μέγεθός του. Αυτή τη στιγμή να φανταστείς, μου τον μετράνε στα 8 cm.Άλλη διαφορά είναι στα φάρμακα που διάλεξαν οι γιατροί: προτίμησαν πρώτο το Alimta, δεν γνωρίζω τα κριτήρια. Δεν μπορώ να κρίνω επίσης γιατί σου διέκοψαν την καρμποπλατίνα και το avastin. Προσωπικά, το alimta μου έφερε μόνο εξάντληση σε τραγικό σημείο, δε με βοήθησε καθόλου. Είδα βελτίωση από τις ¨πλατίνες¨, το Taxotere και το Gemzar!Αν κατάλαβα καλά, έχεις ¨νέες οστικές¨ χωρίς αλλαγή του πρωτοπαθούς όγκου.

 

Αποτέλεσμα εικόνας για Αvastin

 

 

Καταλαβαίνω επίσης πως είσαι κοντά στις νέες αξονικές κι εκεί θα κρίνουν οι θεράποντες γιατροί την πορεία των θεραπειών σου.    Δεν μπορώ να πω κάτι άλλο παρά από αυτό που εννοείς κι εσύ ο ίδιος: είσαι θετικός στη μετάλλαξη του EGFR, πράγμα που σημαίνει ότι πιθανότατα το Tarceva θα έχει δράση στον οργανισμό σου. Να φανταστείς εγώ δεν έχω κάνει ποτέ το τέστ αλλά συμπεραίνω ότι έχω τη μετάλλαξη.Από το γραπτό σου λόγο φαίνεται ότι είσαι μορφωμένος και αρκετά διαβασμένος. Γνωρίζεις πράγματα και καταστάσεις, μπορείς να δεις μαζί με τους γιατρούς τα αποτελέσματα των επόμενων εξετάσεων και να συζητήσεις μαζί τους το ενδεχόμενο να ξεκινήσεις θεραπεία με Tarceva, ακόμα και αν τα αποτελέσματα είναι θετικά Δεν χρειάζεται να γίνει υποτροπή για να σε βάλουν στο tarceva, εγώ έτσι έχασα χρόνο, έφαγα 4 ΧΜΘ χωρίς κανένα κέρδος παρά μόνο ταλαιπωρία και επιβραβεύτηκα με πνευμονική εμβολή,  λόγω avastin. Οπότε, για μένα tarceva και πάλι tarceva Και ας μείνουν οι ταξάνες σαν όπλο για αργότερα! Έχεις τη μετάλλαξη και είναι πολύ σημαντικό. Όσον αφορά στο δόντι σου, στη θέση σου δε θα το έβγαζα! Έχω ήδη οστεονέκρωση της γνάθου και είναι τρομακτικό Μην την ξεκινήσεις μόνος σου Καλά θα είναι να σου δώσουν λύση οι γιατροί μέχρι να είσαι σε θέση να κάνεις την εξαγωγή, με όση ασφάλεια γίνεται χωρίς τη λήψη zometa!Τέλος, το Φολικό στο δίνουν για το Alimta,  σας ζηλεύω που σας προετοιμάζουν με δεξαμεθαζόνη στο ..μακάρι να την έπαιρνα κι εγώ τότε.Σου εύχομαι τα καλύτερα.Αυτή η ανάρτηση είναι δική σου, εδώ θα συζητήσουμε ότι θέλεις Καλή επιτυχία στη θεραπεία σου αύριο  

 

 

 

Δεν νομίζω πως ο Νίκος έχει πλέον ανάγκη την συμπάθεια μας,ήδη πέρασε ¨απέναντι¨,τα παραπάνω γράφηκαν πριν δύο χρόνια, και μακάρι η ψυχή του νάχε προλάβει ένα Κύριε Ελέησον και νάναι τώρα αναπαυμενη.Θα μου πειτε πώς και τα ξαναθυμήθηκα.

 

 

 

Ενα παρόμοιο περιστατικό, ανάμεσα σε χιλιάδες, έδωσε το παρόν το χρόνο που βρισκόμουν στην¨οιονεί¨απομόνωσή μου. Ενα νέο παιδί, χωρίς προηγούμενο.Ξαφνικά, και την ώρα που ήταν έτοιμος να πετάξει για την Αμερική, να σπουδάσει  με υποτροφία σε μεγάλο Πανεπιστημίο,μια ζαλάδα,ένας περίεργος πυρετός.Κανείς δεν το πίστεψε οταν ο φίλος ογκολόγος με χαμηλωμένο το βλέμμα τους βεβαίωσε πως η πτήση θα πρέπει να αναβληθεί.Μέσα σε 2 μήνες το παιδί έφυγε, ¨πέταξε¨ ,αφήνοντας  τους δικούς του  με μιαν απορία.Είναι δυνατόν να πεθαίνουν νέα παιδιά, γεμάτα ζωή, αγάπη, όνειρα, χαρά, ελπίδα.Κι όμως να που γίνεται.

 

 

 

 

Τώρα το γιατί είπαμε δεν είναι δικό μας θέμα, καθ ολοκληρίαν.Μόνον Εκείνος ξέρει.Ο γιατρός του ,ο φίλος ογκολόγος που είπαμε μου μετέφερε τις κουβέντες που έκανε μαζί του,περνώντας απ το εξοχικό μου, στο δρόμο για το πατρικό του πιό πάνω απο εμένα.Τα αναφέρω με επιφύλαξη, γιατί όταν μου τάλεγε ο Πάνος, είδα δάκρυα στην άκρη των ματιών του.Παρακάτω ο μικρός διάλογος. Κύριε Πάνο προκειται να πεθάνω, έτσι δεν είναι; Ναί Αργύρη μου. Εσείς που ξέρετε απο Θάνατο , πές τε μου Εκεί που θα πάω θα πονω; Δεν ξέρω Αργύρη μου.Εγώ, αν θέλεις θα σε βοηθήσω να μην πονάς Εδώ,Για απέναντι, αν και σύ το θέλεις, να σου φέρω τον Πνευματικό μου.Πιστεύεις στον Θεό Αργύρη, έτσι δεν είναι;

 

 

Οχι γιατρέ μου, κανείς δεν μου είχε μιλήσει για το Θεό.Ο,τι ξέρω είναι τα γνωστά.Θέλεις να σου φέρω τον π. Αριστόβουλο να μιλήσετε; Θα τόθελα αν είναι δυνατόν.Την επομένη κιόλας έφερα τον ιερεα ο οποίος έμεινε 3 ώρες μαζί του.Βγαίνοντας, τα μάτια του ηταν κόκκινα, η φωνή του όμως απίθανα απαλή και γεματη χαρά. Ο Αργύρης σώθηκε, μου είπε. Πρώτη φορά μου είδα άνθρωπο να δέχεται τον Χριστό σαν Σωτήρα του με την πρώτη, να μετανοεί για ό,τι έκανε και να μην εκφράζει πικρία γι αυτά που θα μπορούσε να κάνει. Δεν ημουν εγώ που του μίλησα.Κι είναι η πρώτη φορά που έχω τη βεβαιότητα οτι ο Αργύρης σώθηκε και είναι ηδη στον Παράδεισο.

 

Ο Αργύρης την επόμενη ημέρα έπεσα σε κώμα.Δεν έφυγα απο κοντά του ούτε στιγμή Σάββατο πρωϊ συνήλθε και με ζήτησε.Μου ψιθυρισε στ αυτί Ηρθε π. Αριστόβουλος; Μου είπε οτι θα με κοινωνήσει.Εκείνη τη στιγμή μπήκε ο ιερέας, σοβαρός και συγκινημέμος , και με απόλυτη σοβαρότητα τον κοινώνησε.Τον ευλόγησε, τον ασπάστηκε κι έφυγε. Ο Αργύρης βυθίστηκε σχεδόν αμέσως. Δεν πονούσε,εφυγε χωρίς καμμια άλλη εκπληξη, μόνο Εκείνη Τη Στιγμή άνοιξε τα μάτια του και ψιθύρισε¨δεν το πιστεύω τοση ομορφιά.¨

Τωρα θα πεί κανείς παραμύθια.Μπορεί και ναι μπορεί και όχι Ομως εμείς ίσως θα πρέπει Να δούμε την μικρότητα μας, την αδυναμία μας, την κακία μας, την βλακεία μας, και να προστρέξουμε εκεί όπου μπορούμε να ελπίζουμε.Μπορούμε να πιστεύουμε.Κι αν έχουμε μάθει να αγαπούμε χωρίς πάθη,να περιμένουμε τη θεραπεία και , γιατί όχι, την ίαση της ψυχής μας αρχικά , κι αν αυτό είναι δυνατό και του ταλαίπωρου σώματός μας.Χαίρετε.

 

Advertisements

About kosmaser

Η ασθένεια είναι ο..κανόνας ! Η υγεία η εξαίρεση ! Η θεραπεία άθλος..και η ίαση ο τελικός μας σκοπός..

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: