RSS Feed

ΠΡΟΛΗΨΗ..ΜΙΑ ΤΕΧΝΗ ΠΑΡΑΜΕΛΗΜΕΝΗ..ΤΕΧΝΗΤΑ..

 

Τα Τελευταια Χρονια ..Καθε Τοσο Ενα Παλιο Φαρμακευτικο Σκευασμα Βαφτιζεται Νεο και χρησιμοποιείται εκεί που..έχει στερεύσει η έμπνευση…Το πιο πρόσφατο που …Αποφασίστηκε Να Πρωτοστατήσει στη θεραπεία της Πολλαπλής Σκληρυνσης, είναι ένα συνθετικό αντίσωμα αγγλικής κατασκευής, που χρησιμοποιείται στην θεραπεία.. της λευχαιμίας εδώ και 30 χρόνια.Η αλεμτουζουμάμπη (alemtuzumab) (ένα κάππα μονοκλωνικό αντίσωμα της ανοσοσφαιρίνης IgG1, επεξεργασμένο με γενετική μηχανική για ανθρώπινη χρήση και με ειδική δράση στην γλυκοπρωτεΐνη επιφανείας των 21-28 kD λεμφοκυττάρων (CD52) που εκφράζεται κυρίως στην επιφάνεια φυσιολογικών και κακοήθων περιφερικών Β και Τ λεμφοκυττάρων. Η αλεμτουζουμάμπη προκαλεί τη λύση των λεμφοκυττάρων με τη δέσμευσή του στο CD52, ένα υψηλά εκπεφρασμένο μη μεταβλητό αντιγόνο το οποίο παρουσιάζεται στην επιφάνεια ουσιαστικά όλων των λεμφοκυττάρων Β και Τ καθώς και των μονοκυττάρων, των θυμοκυττάρων  και των μακροφάγων κυττάρων. Το αντίσωμα μεσολαβεί στη λύση των λεμφοκυττάρων διαμέσου καθήλωσης του συμπληρώματος και της εξαρτώμενης αντισωμάτων κυτταροτοξικότητας με κυτταρική μεσολάβηση.)Πηγή: www.galinos.gr..Υποτίθεται ότι το φάρμακο θα μειώνε τις αντιδράσεις του ανοσοποιητικού, περιορίζοντας τις αυξήσεις ειδικών κυττάρων, των οποίων η διέγερση ..πιθανόν προκαλεί την νόσο της Πολλαπλής Σκληρυνσης. Πιστεύουν, δηλαδή, οι παρασκευαστές ,μιαν ανάλογη δράση, όπως στις λευχαιμίες, έστω και αν πρόκειται για άλλη νοσολογική οντότητα.Βέβαια, όπως σε όλες τις ασθένειες, η ελπίδα πεθαίνει τελευταία , κάτι που οι φαρμακευτικές εταιρείες το  τιμούν ιδιαίτερα…Στην προκειμένη, όμως, περίπτωση πρόκειται για μιαν ¨επικίνδυνη ακροβασία¨, διότι το συγκεκριμένο σκεύασμα ¨φεύγει¨ πάρα πολύ εύκολα εκτός ελέγχου, και αναστατώνει το ανοσο σύστημα, βάζοντάς το σε ένα τρελό χορό. Όταν δε το ανοσο αρχίζει να χορεύει τρελά, τότε κανενας μάγος της ιατρικής.. δεν μπορεί να το σταθεροποιήσει. Ο θεράπων ιατρός, στην περίπτωση αυτή, μοιαζει με  τον καπετάνιο καϊκιού σε.. μπουρίνι.Οι πιο συγκεκριμένες, καιμάλισταΑρκετέςΦορές Θανατηφόρες, παρενέργειες, έχουν να κάνουν με εγκεφαλικές και θυρεοειδικές επιπλοκές. Τα δε αποτελέσματα, όπως συνήθως υποστηρίζεται για όλα τα νέα φάρμακα, υποτίθεται ότι.. περιορίζουν απλά τον αριθμό των ώσεων.( για γέλια και για κλάματαΜέχρι στιγμής, η Πολλαπλή Σκληρυνση εθεωρειτο οτι ειναι αποκλειστικα μια βλαβη της λευκης ουσιας του νευρικου συστηματος. Νεες ερευνες… ανατρεπουν τηνθεωρια αυτη.Ο αριθμός των ασθενών με Πολλαπλή Σκληρυνση, αυξάνεται γεωμετρικα τα τελευταία χρόνια. Παράταση του ευδόκιμου ζωής, νέα διαγνωστικά μέσα και το καθημερινό στρες θεωρούνται οι υπεύθυνοι παράγοντες για την αύξηση του αριθμού των περιστατικών. Πολλοί κλινικοί ερευνητές , από παλιά, είχαν εκφράσει την υποψία ότι πρόκειται για μικτές βλάβες στην Πολλαπλή Σκληρυνση.
Το γεγονός ότι πολύ τακτικά προηγούνταν οι γνωστικές διαταραχές και οι επιληπτικές κρίσεις των υπόλοιπων συμπτωμάτων, κλινικά, έδινε βάση στην υπόνοια, ότι υπάρχει και βλάβη των
¨αξόνων¨, άρα, και της φαιάς ουσίας.Βέβαια, στην ιατρική όλα κυλούν ιδιαίτερα αργά. Έτσι, όσοι, στα διάφορα συνέδρια, υποστήριζαν την άποψη αυτή θεωρούνταν αιρετικοί, αφού, η επικρατούσα άποψη, ήταν πως η Πολλαπλή Σκληρυνση,είναι αποκλειστικά υπόθεση της λευκής ουσίας. Έτσι, και η θεραπεία περιοριζόταν αποκλειστικά διεθνώς στα όριά της υπόθεσης αυτής. Με την επανάσταση, όμως, της τεχνολογίας και τις εντατικές έρευνες των τελευταίων ετών, επιβεβαιώθηκαν οι θεωρίες της.. μικτής βλάβης. Με την χρήση δε της υπολογιστικής τομογραφίας ,προσδιοριστηκε μια παράμετρος, που κυριολεκτικά ανατρέπει τα πάντα.
Στην
Πολλαπλή Σκληρυνση,πολλές φορές η παθολογική διαδικασία ξεκινά ύστερα από μια λοίμωξη της φαιάς ουσίας και στη συνεχεια προχωρά προς την λευκή ουσία.Αυτό το γεγονός φέρνει μιαν επανάσταση στην θεραπεία της νόσου.Κατά πρώτο λόγο στην υπόνοιατης Πολλαπλής Σκληρυνσης ,η θεραπεία αρχίζει αμέσως, διότι υπάρχει φλεγμονή της φαιάς ουσίας.( Αυτά που λέμε για την πανταχού παρούσα φλεγμονή, και την προληπτική μας προσπάθεια να την πολεμήσουμε..με…ιχθυέλαιο..http://ihthielaio.wordpress.com/tag/%CE%B5%CE%BC%CE%B5%CE%B9%CF%8) Διότι, αναμονή σημαίνει εξάπλωση και αύξηση της φλεγμονής. Σχεδόν πεντακοσιες λέξεις για να περιγραφει μια εν δυναμει θανατηφόρα νοσηροτητα…και πέντε για να την προλάβουμε..Ισορροπημενη Διατροφη Με Ψαρι Και Λαχανικά Και ..Ιχθυέλαιο..Χαίρετε (https://kosmaser.wordpress.com/2010/07/07/%CF%84%CE%AF-)

Advertisements

About kosmaser

Η ασθένεια είναι ο..κανόνας ! Η υγεία η εξαίρεση ! Η θεραπεία άθλος..και η ίαση ο τελικός μας σκοπός..

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: