RSS Feed

ΕΥΤΥΧΙΣΜΕΝΟΣ… ΕΙΝΑΙ Ο ΧΑΡΟΥΜΕΝΟΣ.. ΔΕΝ ΟΥΤΕ Ο ΠΛΟΥΣΙΟΣ..ΟΥΤΕ Ο ΙΣΧΥΡΟΣ…

 

Αποτέλεσμα εικόνας για ΧΑΡΟΥΜΕΝΟΣ

 

Σχετική εικόνα

 

Η σημερινή κατάσταση δεν είναι κατι καινούργιο, ή τουλάχιστον μη αναμενόμενο.Ολοι το ήξεραν.Ολοι το περίμεναν.Σε όλους μας υπήρχε η ανησυχία. 

Κ α ν ε ί ς  στη χώρα μας δ ε ν  δ ο ύ λ ε υ ε. Τα βουνά ήταν άδεια απο πρόβατα, τη στιγμή που οι περισσότεροι ποιμένες είχαν δ ι ο ρ ι σ τ ε ί  στο δημόσιο.Τα χωράφια χορταριασμένα, μια και τα περισσοτερα αγροτικά προϊόντα μας ,τα φέρναμε απ την τ ο υ ρ κ ί α,  και την κίνα.

Οι αγρότες φύτευαν βαμβάκι κι έπαιρναν τις επιδοτήσεις. Ζύγιζαν το βαμβάκι ο έ ν α ς  του ά λ λ ο υ και  έπαιρναν τις επιδοτήσεις.

 

Μετά τους ολυμπιακούς, ξεχείλισε το ποτήρι, κι όλοι άρχισαν να υβρίζουν τους πολιτικούς.Ηρθε κι ο ¨έφηβος¨ που ούτε ο π α τ έ ρ α ς  του δεν τούχε εμπιστοσύνη, κι οδήγησε τη χώρα και τους αφελείς ιθαγενείς της στη κατάθλιψη.

Επομένως γιατί διαμαρτυρόμαστε για κακή διάθεση;Σε όλους συμβαίνει να είναι σε κακή διάθεση. Δεν είμαστε πάντα στην ίδια κατάσταση.Καθημερινά, δημιουργούνται πολλές καταστάσεις, πέρα των πολιτικών και οικονομικών,που μπορούν να χαλούν την ομορφιά της ζωής.

Μερικοί συν-άνθρωποι μας, είναι πιο ευάλωτοι και επηρεάζονται συχνότερα με αποτέλεσμα να υποφέρουν περισσότερο από κακή διάθεση. Άλλοι είναι πιο ανθεκτικοί, προσαρμόζονται καλύτερα και προστατεύονται πιο πολύ, από την κακή διάθεση.Υπάρχουν μέθοδοι που κάνουν τους ανθρώπους πιο δυνατούς και ανθεκτικούς στους παράγοντες που δημιουργούν συνήθως κακή διάθεση. Υπάρχουν απλοί τρόποι που βοηθούν κάποιον να ενισχύσει τον οργανισμό του, σε σωματικό και ψυχικό επίπεδο για ν’ αντιμετωπίζει καλύτερα τις καθημερινές καταπονήσεις, που οδηγούν σε κακοθυμία, κατάθλιψη και στεναχώρια.

 

Αποτέλεσμα εικόνας για ΧΑΡΟΥΜΕΝΟΣ

 

 

Πρώτη και βασική είναι.Η τακτική σωματική άσκηση.Οχι τίποτα δύσκολο, α π λ ό   π ε ρ π ά τ η μ α.  Η άσκηση αποτελεί ένα πολύ καλό μέτρο, εναντίον της κακοθυμίας και της κατάθλιψης.

Οι καλές σχέσεις με ευχάριστους και αισιόδοξους ανθρώπους.Ο ύπνος, διάρκειας 7 έως 8 ώρών κάθε νύκτα.Το αυθόρμητο γ έ λ ι ο  Προσπαθείτε να γελάτε με την καρδιά σας, όσο μπορείτε περισσότερο κάθε μέρα. Αν δυσκολεύεσθε μπείτε στο …YouTube…και δείτε παλια φιλμ με τον Κωνσταντάρα, τον Βέγγο..τον Λογοθετίδη…τον Φωτόπουλο..και χωρίς τις βλακώδεις διαφημίσεις του γυαλιού.Μετά  χαλάρωση με ένα ζεστό μπάνιο, ή ντους  Μια κωμωδία στο θέατρο, ή στο σινεμά.Η ανάγνωση ενός καλού βιβλίου.Η συνομιλία με ένα φίλο ή με αγαπημένο πρόσωπο  για οτιδήποτε.Αλλαγή περιβάλλοντος είτε φυσικά είτε  ε ι κ ο ν ι κ ά   νοητικά.

 

Σχετική εικόνα

 

 

Όταν δεν μπορούμε λόγω καταστάσεων να αλλάξουμε άμεσα το περιβάλλον στο οποίο βρισκόμαστε, μπορούμε με τη νοητική-εικονική απεικόνιση, να αποδράσουμε από το χώρο που είμαστε, για να μεταφερθούμε κάπου, που μας αρέσει. Αυτό συμβάλλει στη γένεση καλύτερων συναισθημάτων.

 

Στις περιπτώσεις που κάποιος νιώθει συνεχώς έντονα δυσάρεστα συναισθήματα, χάνει το ενδιαφέρον του για πράγματα που πάντα του άρεσαν και διακατέχεται για μεγάλο χρονικό διάστημα από μελαγχολικές σκέψεις, πρέπει  να συμβουλευτεί ψυχίατρο , που θα τον παραπέμψει σε ειδικό ψυχολόγο .Οπωσδήποτε, δεν αφηνόμαστε το αντίθετο ψαχνόμαστε, να βρούμε τί φταίει.

 

Αν αφεθούμε, θα λιμνάσουμε.Αν λιμνάσουμε θα βρωμίσουμε ψυχικά.Θα  σ α π ί σ ο υ μ ε.  Δεν αφήνουμε το μυαλό μας σε ρεμβασμό, γιατί θα χαθεί. Δεν καταφεύγουμε στο φαγητό. Θα μας γίνει συνήθεια, μετά πάθος, και στο τέλος θα τρέχουμε και δεν θα φτάνουμε.Τώρα αν μπορέσαμε να διαβούμε τον βουρκο της καθημερινότητος, και να γνωρίσουμε  τις Αλήθειες της ¨ο ν τ ω ς   Ζωής¨ Τότε ανήκουμε στους τυχερούς, γιατί δεν θα μας ενοχλούν οι ανοησίες των δημοσκοπήσεων.Δεν θα θυμώνουμε με τους ανόητους πολιτικούς , που έχουν γίνει περίγελο των παιδιών.. Μούλεγε ενας μπόμπιρας 9 ετών, πως λυπάται τον ¨Βαγγέλη¨…ναι τον Βενιζελο… γιατί δεν μπορεί να φάει με ήσυχη συνείδηση ένα απλό χάμπουργκερ.Πρώτον γιατί θ αναρωτιέται αν θέλει να τον δηλητηριάσει ο πακιστανός που το ετοίμασε και Δεύτερον γιατί σκέπτεται τα 140 κιλά του. Ενα παιδάκι 9 ετών..

Δεν θα βλέπουμε φτηνη προπανγάνδα της τηλεόρασης.Δεν θα ακούμε ειδήσεις φτιαγμένες στα μέτρα μερικών.Θα ζούμε υγειινα και δεν θα χρειάζομαστε φάρμακα και τον εξαχρειωμένο ΕΟΠΥ ( ο Ρακιντζής ζήτησε επίσημα να…διαλυθεί…πλήρωνε νοσηλεία στο εξωτερικό για βουλευτες και πολιτικούς 100.000 ευρω το ¨κομμάτι¨, τη στιγμή που κόβαν τα φάρμακα στους φτωχούς) Θα έχουμε την ελπίδα αλλού. Συμφωνω δεν είναι ούτε απλό , ούτε εύκολο, όμως έχει προοπτική.

Αποτέλεσμα εικόνας για ΧΑΡΟΥΜΕΝΟΣ

 

 

 

Advertisements

About kosmaser

Η ασθένεια είναι ο..κανόνας ! Η υγεία η εξαίρεση ! Η θεραπεία άθλος..και η ίαση ο τελικός μας σκοπός..

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: