RSS Feed

Η ΑΡΜΟΝΙΑ ΣΤΗ ΖΩΗ..ΔΕΝ ΧΡΕΙΑΖΕΤΑΙ ΧΡΗΜΑΤΑ…ΑΛΛΑ ΚΑΡΔΙΑ.

Αποτέλεσμα εικόνας για εικονες κοσμασερ

 

Με ρωτά ο Παύλος:

τί σκοπιμότητα μπορεί να έχει ένα μουσικό χαλί σε ιατρικού, κοινωνικού, αλλα και θεολογικού ενδιαφέροντος θέματα.

Θα μπορούσα να παραθέσω πολλά σχόλια αγνώστων φίλων που για πρώτη φορά νοιώθουν τη μουσική να συμπλέκεται αρμονικά με προβλήματα της καθημερινότητας.

Αλλοι παλι μου λένε πως η αναγνωση και, γιατί όχι, η μελέτη των κειμένων αυτών είχε μια ευεργετική επίδραση στον ψυχισμό τους, αυτα τα λίγα λεπτά της ¨περιπλάνησης¨σε έννοιες που αφορούσαν βιολογικά και υπαρξιακά θέματα.

Σήμερα ο παλιός συμμαθητής μου  Θόδωρος Φ. μούστειλε ένα βιντεάκι που θα κάνει πολλούς να δακρύσουν, και αφορά την αγάπη ενός μακρυνού κι αγνώστου σε μας λαού, για τη μουσική, που φτάνει μέχρι τη δημιουργία μιας ορχήστρας, που αποτελείται απο ο ρ γ α ν α  φτιαγμένα απο σκουπίδια .

Είπαμε ο ά ν θ ρ ω π ο ς   η ανθρωπότητα είναι μία φύση με χιλιάδες εκατομμύρια υποστάσεις

http://kosmaser.wordpress.com/2012/04/23/Δείτε το βίντεο Μπορεί να δακρύσετε, μπορεί και όχι..

 

 

Αποτέλεσμα εικόνας για εικονες κοσμασερ

 

 


 

 

Η θεραπευτική δράση της μουσικής έχει τις ρίζες της στην αρχαία ελληνική παράδοση αλλά και σε παραδόσεις αλλών μεγάλων λαών της ευρύτερης ανατολής.

Πρώτοι οι Πυθαγόρειοι εξέτασαν την σχέση μουσικών ήχων και αριθμών και διαπίστωσαν ότι οι αριθμοί που διέπουν την αρμονία ενός διατεταγμένου υλικού κόσμου παίζουν τον ίδιο ρόλο και στην τέχνη της μουσικής.

Είναι ενδιαφέρον ότι οι ίδιοι μαθηματικοί λόγοι που διέπουν τα βασικά (πυθαγόρεια) μουσικά διαστήματα, διέπουν και τις σωματομετρικές αναλογίες του ανθρώπινου σώματος αλλά και άλλων φυσικών κατασκευών όπως πχ ο κοχλίας, τα φύλλα των δένδρων, και τα φτερά της πεταλούδας.Η Σχολή Των Πυθαγορείων Χρησιμοποιούσε μουσικούς ήχους για θεραπεία, με βάση την άποψη ότι Η Αρμονία Της Μουσικής Μπορεί Να Αποκαταστήσει Την Διαταραγμένη Ψυχοσωματική Ισορροπία.

Η ιδιότητα της μουσικής να θεραπεύει τονίζεται από τον Πλάτωνα σε πολλά έργα του Τίμαιος, Πολιτεία, Νόμοι, και μάλιστα ο Πλάτων προτείνει ως κατεξοχήν θεραπευτικό μουσικό τρόπο τον Δ ώ ρ ε ι ο   τρόπο ,μίαν αρχαία μουσική κλίμακα που οι μουσικολόγοι σήμερα πιστεύουν ότι αντιστοιχεί περίπου στον πρώτο ήχο της βυζαντινής μουσικής

Οι μύθοι λοιπόν και οι δοξασίες γύρω από τις θεραπευτικές ιδιότητες της μουσικής εμφανίζονται πριν από χιλιάδες χρόνια και παρουσιάζουν κοινά στοιχεία σε όλους τους αρχαίους πολιτισμούς.  

Μέχρι και τις αρχές του 20ου αιώνα δεν είχαν συστηματικά μελετηθεί οι επιδράσεις της μουσικής, σε παραμέτρους της λειτουργίας του ανθρώπινου σώματος.

Όμως τη δεκαετία του ’50 ,στην Αμερικη, δημιουργείται μια σύνθετη επιστημονική ομάδα η American Music Therapy Association-ΑΜΤΑ, η οποία θα αποτελέσει και τον πρώτο επίσημο πυρήνα κλινικής εφαρμογής και έρευνας της

μ ο υ σ ι κ ο θ ε ρ α π ε ί α ς.

 

 

 

Αποτέλεσμα εικόνας για eikonew kosmaser

 

Η Δημιουργία Του ΑΜΤΑ ,βασίσθηκε σε μία απλή κλινική παρατήρηση που έδειχνε οτι, σε νοσοκομεία των ΗΠΑ στα οποία νοσηλεύονταν τραυματίες βετεράνοι του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου, η ανάρρωση ασθενών σε θαλάμους που υπήρχε ζωντανή μουσική ήταν ταχύτερη σε σχέση με θαλάμους χωρίς μουσική

Η μουσικοθεραπεία, είτε ως

active music therapy,

ενεργος μουσικοθεραπεία ,είτε ως

receptive music therapy ,

απλή ακρόαση μουσικής,απαιτεί ειδική εκπαίδευση .

Αρχικά στράφηκαν στην μουσικοθεραπεία επιστήμονες από τον μη-ιατρικό χώρο όπως ψυχολόγοι, μουσικοπαιδαγωγοί, μουσικοί και νοσηλευτές που διέθεταν απαραίτητα προχωρημένες γνώσεις μουσικής και είχαν ως κύριο αντικείμενο παιδιά η ενήλικες με ειδικές ανάγκες

 

Αποτέλεσμα εικόνας για eikonew kosmaser

 

 

Ομως την τελευταία δεκαετία, με την πρόοδο της απεικονιστικής τεχνολογίας

fMRI, PET scan, έχει γίνει δυνατή η εξονυχιστική μελέτη των επιδράσεων της μουσικής στον ανθρώπινο εγκέφαλο.

Τα συμπεράσματα της έρευνας αυτής έχουν κινητοποιήσει πολλούς κλινικούς γιατρούς σε διάφορες ειδικότητες, πού χρησιμοποιούν τη μουσική ως φάρμακο για την αντιμετώπιση του πόνου, του stress, της κατάθλιψης, αλλά και σαν μέσο ενίσχυσης του ανοσοβιολογικού συστήματος σε πολλές κατηγορίες ασθενών.

 

Αποτέλεσμα εικόνας για eikonew kosmaser

 

Advertisements

About kosmaser

Η ασθένεια είναι ο..κανόνας ! Η υγεία η εξαίρεση ! Η θεραπεία άθλος..και η ίαση ο τελικός μας σκοπός..

Σχολιάστε

Εισάγετε τα παρακάτω στοιχεία ή επιλέξτε ένα εικονίδιο για να συνδεθείτε:

Λογότυπο WordPress.com

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό WordPress.com. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Google+

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Google+. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Twitter

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Twitter. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

Φωτογραφία Facebook

Σχολιάζετε χρησιμοποιώντας τον λογαριασμό Facebook. Αποσύνδεση /  Αλλαγή )

w

Σύνδεση με %s

Αρέσει σε %d bloggers: