Η ΝΗΣΤΕΊΑ ΩΣ ΘΕΡΑΠΕΥΤΙΚΗ ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΗ.. ΚΑΙ ΟΧΙ ΜΟΝΟ..

 

 

Αποτέλεσμα εικόνας για ΝΗΣΤΕΊΑ

 

copyright   http://kosmaser.wordpress.com/

 

Σχετική εικόνα

 

 

 

Αποτέλεσμα εικόνας για ΝΗΣΤΕΊΑ

 

 

 

 

 

Στα  Ασκληπιεία, της αρχαίας Ελλάδας, οι ασθενείς νηστευαν  υποχρεωτικά , ως κύριο, είτε επικουρικό  θεραπευτικό  μέσο, για την αντιμετώπιση  πολλών νοσηρών καταστάσεων .Αλλά από την αρχαία εποχή μέχρι σήμερα υπήρξαν και υπάρχουν, σε κάθε χώρα, σε ολόκληρο τον κόσμο, εξέχουσες φυσιογνωμίες στον ιατρικό κόσμο, που εφαρμόζουν την ολική είτε και τη μερική νηστεία ως κύρια θεραπευτική αγωγή, για μεγάλο αριθμό σωματικών και ψυχικών νόσων, με εντυπωσιακά, όπως φαίνεται αποτελέσματα.

Με την αποχή από την τροφή, δεν προσλαμβάνονται θρεπτικά συστατικά , κατά συνέπεια, στη διάρκεια της νηστείας, ο οργανισμός βρίσκεται σε  κατάσταση αρνητικού ισοζυγίου . Κατά τις πρώτες έξι περίπου ώρες, μετά από ένα σύνηθες γεύμα, η ενέργεια που απαιτείται για το μεταβολισμό προέρχεται, από τη χρησιμοποίηση  της γλυκόζης που απορροφάται από το έντερο. Ενώ κατά το ίδιο χρονικό διάστημα, χρησιμοποιούνται, σε πολύ μικρότερο ποσοστό, λιπαρά οξέα, καθώς και αμινοξέα που απορροφούνται από το έντερο. Μετά από τις έξι αυτές πρώτες ώρες, και εφόσον δεν ακολουθήσει άλλη πρόσληψη τροφής, η γλυκόζη  αρχίζει να ελαττώνεται, Με Συνέπεια Την Άμεση Κινητοποίηση Των Διεργασιών Της Διάσπασης Του Γλυκογόνου Του Ήπατος Σε Γλυκόζη, με την οποία τροφοδοτείται το αίμα.

Όμως, όλα αυτά τα αποθέματα του γλυκογόνου, που  υπάρχουν στο σώμα, δεν μπορούν να επαρκέσουν για τις μεταβολικές ανάγκες του για χρονικό διάστημα πέρα του 24ωρου Γι’ αυτό και πολύ νωρίς μέσα σ’ αυτό το 24ωρο ,αρχίζει η κινητοποίηση των λιπαρών οξέων από το λίπος των λιπαποθηκών.

 

 

 

 

Οι σωματικές λιπαποθήκες και ο κίνδυνος εμφάνισης συγκεκριμένων νόσων. - ReShape Personal Trainers

 

 

 

 

 

 

Όλα τα κύτταρα του σώματος,εκτός από τα νευρικά αντλούν  την ενέργεια που χρειάζονται για το μεταβολισμό τους,από την οξείδωση λιπαρών οξέων.Όσον αφορά τον εγκέφαλο, και γενικότερα το νευρικό ιστό, αυτά τα κύτταρα είναι απαραίτητο να καταναλώνουν γλυκόζη για το μεταβολισμό  τους, και αυτή η γλυκόζη προέρχεται από μετατροπή  άλλων αμινοξέων, που προέρχονται από τη διάσπαση λευκωμάτων, κυρίως των μυών.

Ετσι λοιπόν,Κατά την ολική νηστεία που διαρκεί πέρα του 24ωρου, ο μεταβολισμός τρέπεται σχεδόν αποκλειστικά, στην αντληση Ενέργειας Από Λιπαρά Οξέα Που Προέρχονται Από Το Λίπος Των Λιπαποθηκών, Καθώς Και Από Αμινοξέα Που Προέρχονται Από Τα Λευκώματα Των Οργάνων Του Σώματος, Και Κατά Κύριο Λόγο Από Τους Μυς.

Κατά συνέπεια προκαλείται περιορισμός του ποσού του λίπους αλλά συγχρόνως περιορίζεται και το λεύκωμα των διαφόρων οργάνων και, κατά κύριο λόγο των μυών, που δεν αποτελεί απόθεμα λευκώματος, αλλά ζωτικό δομικό στοιχείο του σώματος.

 

 

 

 

 

 

Αποτέλεσμα εικόνας για ΝΗΣΤΕΊΑ

 

 

 

 

 

Η ολική νηστεία  μέχρι και 2-3 24ωρα, φαίνεται ότι αποτελεί κατι που προβλέπεται από τον προγραμματισμό  του οργανισμού του ανθρώπου. Μη ξεχνάμε ότι στον πρωτόγονο άνθρωπο, πριν από την εγκατάστασή του σε μόνιμη κατοικία , η εξεύρεση τροφής ήταν μια διαδικασία και μια περιπέτεια που επαναλαμβάνετο όχι και κατά απόλυτα τακτά χρονικά διαστήματα.

 

 

 

 

 

 

Τα σαρκοβόρα ζώα του πλανήτη απειλούνται | Flash.gr

 

 

 

 Έτσι, ένα σαρκοβόρο ζώο, μετά από ένα επιτυχές κυνηγητό και το συνακόλουθο ικανοποιητικό γεύμα, μπορεί να χρειαστεί να παραμείνει νηστικό για μια περίοδο, ακόμα και αρκετών ημερών, εάν η τύχη δεν είναι και τόσο ευνοϊκή μαζί του. 

Κατά το χρονικό αυτό διάστημα της νηστείας, κινητοποιούνται όλοι αυτοί οι μηχανισμοί που περιγράψαμε, για τη διατήρησή του στη ζωή, και μάλιστα σε τέτοια κατάσταση, ώστε να είναι σε θέση να διεκδικήσει και πάλι, με όλες του τις δυνάμεις, την τροφή του.

 

 

 

 

 

Παγκόσμια Μέρα Παχυσαρκίας : Δώστε τέλος στον στιγματισμό των παχύσαρκων ανθρώπων | ΣΚΑΪ

 

 

 

 

Ετσι Η παράλειψη ενός γεύματος ανά 24ωρο,Εφόσον υπάρχει πρόβλημα έστω και ελαφράς παχυσαρκίας,αποτελεί ευεργετική τακτική, Πολύ περισσότερο αποτελεσματικό είναι το μέτρο της αποχής από την τροφή για ένα ολοκληρο 24ωρο κάθε τόσο, για παράδειγμα μια φορά την εβδομάδα. Αυτό γιατί με αυτό τον τρόπο δίνεται η ευκαιρία στον οργανισμό, εκτός από τον περιορισμό των προσλαμβανομένων θερμίδων, να πραγματοποιεί κάθε τόσο και μια γενική δοκιμή της κινητοποίησης ολόκληρου του αποθέματος του γλυκογόνου και ενός αρκετά σημαντικού μέρους από το απόθεμα του λίπους.

 

 

 

Χαίρετε

 

 

Σχετική εικόνα

 

 

 

 

Αποτέλεσμα εικόνας για κρεας, ψάρι, γαλακτοκομικά.

 

Αποτέλεσμα εικόνας για κρεας, ψάρι, γαλακτοκομικά.

About kosmaser

Η ασθένεια είναι ο..κανόνας ! Η υγεία η εξαίρεση ! Η θεραπεία άθλος..και η ίαση ο τελικός μας σκοπός..

Σχολιάστε